Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

η τρίτη δόση...

Από Το Βήμα, της 11ης Ιουνίου 2010 – φυσικά το έγραψαν άπασες οι εφημερίδες: «Τη διαβεβαίωση ότι και η δεύτερη και η τρίτη δόση του πακέτου στήριξης της ελληνικής οικονομίας είναι εξασφαλισμένες, παρείχε, σήμερα, στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου».
Προσέξτε αυτό το «η τρίτη δόση του πακέτου στήριξης», που είναι... εξασφαλισμένη. Η κυβέρνηση τού «λεφτά υπάρχουν», η κυβέρνηση των «αυξήσεων πάνω από τον πληθωρισμό» και της «στήριξης του εισοδήματος», η κυβέρνηση των τριών «δεν» στο Ασφαλιστικό, η κυβέρνηση του… νεροπίστολου στο τραπέζι, που θα το είχε, εκεί, μόνο και μόνο για να τη φοβούνται οι κερδοσκόποι, η κυβέρνηση που δεν είχε σκοπό να καταφύγει στο ΔΝΤ (το χρησιμοποιούσε ως διαπραγματευτικό ατού), αλλά κατέφυγε μετά βαΐων και κλάδων, η κυβέρνηση των αλλεπάλληλων «πακέτων» (που κάθε φορά θα ήταν και τo τελευταίo)… συνεχίζει απερίσπαστη τα ψεύδη της.
Ώστε ήταν εξασφαλισμένη όχι μόνον η δεύτερη, αλλά και η τρίτη δόση του δανείου; Και τότε πώς εγώ διαβάζω, στο nooz.gr ας πούμε, ότι ξεκινάει… νέος αγώνας δρόμου της κυβέρνησης, μετά τις συστάσεις της τρόικας εν όψει της τρίτης δόσης του δανείου το Δεκέμβριο, με χρονοδιάγραμμα εβδομήντα ημερών; Τι σόι... εξασφάλιση είναι αυτή, όταν θα πρέπει να κουβεντιάζουμε συνέχεια με τους δανειστές, δίχως φανερή ατζέντα, κι επί παντός επιστητού;
Το βαρέλι με τα κυβερνητικά ψεύδη φαίνεται να μην έχει πάτο. Εκτός κι αν ήταν προϊδεασμένος ή, ακόμη χειρότερα, είχε συμφωνήσει ο υπουργός, ήδη από τον Ιούνιο, για τα μέτρα που θα επέτρεπαν την εκταμίευση της τρίτης δόσης και τότε (τον Ιούνιο) το έκρυβε. Όμως, ακόμη κι αν δεν είναι έτσι, σε κάθε περίπτωση, το παιγνίδι πίσω ή μπροστά απ' τις πλάτες μας έχει καταντήσει ανυπόφορο.

2 σχόλια:

  1. O ΓΑΠ και η ομάδα του ήρθαν με σχεδιο. Αυτό δειχνει το θέμα του Τ+10 δηλ. η αύξηση της χρονικής διάρκειας του ΄΄σορταρίσματος΄΄ (πώληση ή αγορά ανοικτών θέσεων μετοχών, παραγώγων κλπ.) στην χρηματηστηριακή αγορά. Έτσι οδηγήθηκε η χώρα σε δανειακό στραγγαλισμό. Το είπε άλλωστε ο Σαχινίδης στην ΝΕΤ τον Μαίο, ότι απ΄την αρχή η μόνη επιλογή της χώρας ήταν το ΔΝΤ. Σκοπός τους είναι η μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων κατά 30% και η πώληση αντί πινακίου φακής όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας. Η Ελλάδα πρέπει να γίνει χώρα παροχής φθηνού τουρισμού για τους φραγκάτους αερητζήδες. Γι αυτό μας έχουν τρελάνει με την μείωση του τουριστικού ρεύματος λόγω απεργιών κλπ. Αυτά τα ολίγα...όσο γρηγορότερα πέσουν τόσο περισσότερα θα σώσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανδρέα...
    πολύ πριν τον Σαχινίδη, τα είχε περιγράψει όλα ο Σημίτης σε μια ομιλία του στη Βουλή την 18/12/2008. Αυτό που λέει ο Γιωργάκης ότι δεν ήξερε, τάχα, τι παρελάμβανε αποτελεί το πρώτο εγκληματικό ψέμα της κυβέρνησής του, πάνω στο οποίο ψέμα στήριξε βασικά το σύρσιμο της χώρας στο εκτελεστικό απόσπασμα. Δες εδώ τι έλεγε ο Σημίτης, το Δεκέμβρη του ’08, προβλέποντας ακόμη και την προσφυγή στο ΔΝΤ…
    http://grecianpolitics.wordpress.com/2010/04/09/%CE%AE-%CE%AF-%CF%8E-%CE%AFeta/

    ΑπάντησηΔιαγραφή