Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ολίγα νούμερα...

Η χρονιά τελειώνει και αντί για τους… δίσκους της χρονιάς, εγώ είπα να ψαχουλέψω λιγάκι τα… νούμερα της χρονιάς.
Το τρίτο τρίμηνο του 2010, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) μειώθηκε κατά 4,6%. Αυτό που λέμε υπανάπτυξη. (Προτιμώ την ωραία παλαιά λέξη, από τη βερνικωμένη αρνητική ανάπτυξη).
Στο 12,4% η ανεργία, στο τρίτο τρίμηνο του 2010.
Στο 4,8% ο πληθωρισμός, το Νοέμβριο.
Υποχώρηση σημειώνει τον Νοέμβριο (και) ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος, ο οποίος διαμορφώνεται στις 67 μονάδες. (Είναι χαμηλότερος του μακροχρόνιου μέσου όρου της περιόδου 2001-2009).
Το 80% των Ελλήνων είναι απαισιόδοξοι για την πορεία της χώρας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για το MEGA, στο τέλος Αυγούστου.
Τα έσοδα του προϋπολογισμού το δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου, έπεσαν έξω κατά 2,5 δισ. ευρώ. Παρά… κάτι ένα τρισεκατομμύριο δραχμές. Για να ξέρουμε για τι ποσό συζητάμε.
To δημόσιο χρέος προβλέπεται να είναι στο 132,7% του ΑΕΠ στο τέλος του 2010, για να εκτιναχθεί το 2011 στο 142,2% του ΑΕΠ.
Στις 1.449,79 μονάδες, ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου, σήμερα.
Να μην πιάσουμε επιμέρους κλάδους (οικοδομή, λιανεμπόριο, αυτοκίνητο κ.λπ.), γιατί εκεί… κλαίνε μανούλες.
Και σαν να μην έφθαναν αυτά, για το 2011 η κυβέρνηση προετοιμάζει εισπρακτικά μέτρα ύψους 14,3 δισ. (σκάρτα… 5 τρισεκατομμύρια δραχμούλες). Αλλά, ξέχασα. Θα μας σώσουν τα περιλάλητα διαρθρωτικά μέτρα

11 σχόλια:

  1. Kaλά κάνεις κ τα λες φώντα γιατί τα νούμερα είναι η επίφαση. Είναι απίστευτο πως τα σημαίνοντα καθορίζουν τις ζωές μας σ' ένα "φανταστικό" τζόγο πέραν της όποιας πραγματικότητας. Για να πλουτίζουν με αέρα κοπανιστό κάποιοι μας καταστρέφουν ανελέητα χωρίς να ιδρώνει τ' αυτί τους. Και μεις καθόμαστε...
    κώστας παπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κώστα, τώρα με την απελευθέρωση των επαγγελμάτων και την κατάργηση της κατώτατης αμοιβής θα’χεις να «ανταγωνίζεσαι» και τον κινέζο μηχανικό, που υπογράφει μελέτες για ένα δολάριο και επιβλέπει για μισό. Και ως γνωστόν, άμα τύχει και κάνει κανα 5άρι Ρίχτερ σε κανένα χωριό της Κίνας γκρεμίζονται, άμα λάχει, και 5-6 πολυκατοικίες…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. dhladh ego pou thelo na gino tarifas prepei na plhroso 100.000!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ σχολιαστή, ο μηχανικός δεν είναι ταξιτζής (και δεν υποτιμώ μ’ αυτό που λέω τους ταξιτζήδες), είναι επιστήμονας. Η ελάχιστη αμοιβή, την οποίαν θέλουν να καταργήσουν οι… όψιμοι υπερασπιστές της αγοράς, έχει να κάνει με τον αντικειμενικό προσδιορισμό ενός ελαχίστου κατασκευαστικού κόστους, που πρέπει να πληρούται· κατ’ αρχάς για λόγους ασφαλείας (των κατασκευών ή άλλων έργων). Δεν μπορεί στο όνομα του ανταγωνισμού (του… κώλου) να μειοδοτεί κάποιος εις βάρος της ασφάλειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί μπερδεύεστε με πράγματα που δεν γνωρίζετε ? με τι συγκρίνετε τα νούμερα που παρατέθετε ? τι σημαίνει...θα μας σώσουν τα περιλάλητα μέτρα ? Τίποτα δεν θα σας σώσουν, αλλά καλύτερα οι δισκοι της χρονιάς παρά νούμερα της χρονιάς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμε, να μην είστε προσβλητικός. Δεν ξέρω αν εσείς «γνωρίζετε» και τι ακριβώς «γνωρίζετε», αλλά εγώ… μπερδεύομαι μόνο με πράγματα που γνωρίζω. Όπως τυγχάνει, εν προκειμένω, να γνωρίζουν και εκατομμύρια άλλοι. Σας παρακαλώ.
    Θέλετε να πουλήσετε και εξυπνάδα – ότι, τάχα, δεν έγραψα με τι συγκρίνω τα νούμερα που παραθέτω. Το αφήνω σ’ εσάς, παρόλο που δυσκολεύεστε να αντιληφθείτε τι σημαίνει πληθωρισμός 4,8%, με ταυτόχρονη υπανάπτυξη 4,6% και ανεργία 12,4%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταρχήν δεν θέλω να πουλάω εξυπνάδες,ούτε δυσκολεύομαι σε κάτι,και να τοθελα λόγω αντικειμένου δεν μπορώ.Προσβλητική, επειδή λέω την γνώμη μου, δεν είμαι.Αλλού αυτά. Αφου λοιπόν σας αρέσουν τα νούμερα, πείτε λοιπον τα νουμερα του 1979,του 1985,του 1989,του 1993,2001 και του 2009.Αναλυστε λοιπόν σε αυτούς που σας διαβάζουν τί πληρωρισμό ,τι[και πως]ειχε ανάπτυξη η χώρα, και τι ανεργία τα συγκεκριμένα χρόνια.Τα έτη που παραθέτω μόνο τυχαία δεν είναι.Ούτε εσείς,ούτε εκατομμύρια άλλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει.Και μη με παρακαλάτε,ούτε να μου αφήνετε να κάνω εγώ συγκρίσεις.Εσείς ανοίξατε την ιστορία των αριθμών,αντι των δίσκων,αντε να δω πως θα την κλείσετε.
    Καιεπειδή δεν είμαι ανώνυμη
    Vicky Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Vicky Z, «ανώνυμη» μπορεί να μην είστε πλέον, παραμένετε όμως... ανεπώνυμη.
    Έπειτα, επειδή σας θυμάμαι και από προηγούμενα σχόλια, λέω πως είστε προκατειλημμένη απέναντί μου. Ή, εν πάση περιπτώσει, κάτι σας ενοχλεί στο ύφος μου. Σε όσα λέω. Δεν ξέρω γιατί. Θέλετε να μου τη «βγαίνετε». Εντάξει. Εγώ, όμως, δεν μπορώ να συνεχίζω να συζητώ (και πολύ περισσότερο δεν ενδιαφέρομαι ν’ αντικρούσω όσα λέτε), έχοντας ν’ αντιμετωπίσω την κακοπιστία σας. Ειλικρινώς σας το λέω, παραιτούμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://techiechan.com/?p=795

    Aν σας ενδιαφέρει, έτσι, για τη χαρά της διαδικτυακής κουβέντας μεταξύ σωφρόνων...

    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δείτε και εδώ για τα "κλειστά" επαγγέλματα :
    http://syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.com/2010/11/blog-post_8420.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή