Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

ο CAPTAIN BEEFHEART στο “Blue Collar”…

Το “Blue Collar” το γύρισε ο σεναρίστας τού “Taxi Driver” (και άλλων τινών) Paul Schrader. Ωραία ταινία (από το 1978), που συνδύαζε το δραματικό στοιχείο με κάποιες κωμικές καταστάσεις (έπαιζε εξάλλου ο Richard Pryor), και την οποίαν είχα δει πριν κάμποσα χρόνια στην τηλεόραση. Δε θυμάμαι λεπτομέρειες. Εκείνο όμως που δεν πρόκειται να ξεχάσω είναι την ερμηνεία του Captain Beefheart στο τραγούδι του Jack Nitzsche “Hard workin’ man”. Το τραγούδι ακούγεται σε διάφορες συλλογές με συνθέσεις του Captain, όπως ας πούμε στην “The Dust Blows Forward (An Anthology 1966-1982)” [Warner Bros, 1999] και βεβαίως στο OST, που είχε βγει στην MCA [3034] το 1978. Eπί της μουσικής είχε ανακατευτεί και ο Ry Cooder, ο οποίος, προφανώς, ήταν και ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον Captain και τον Nitzsche (ως γνωστόν ο Cooder είχε πάρει μέρος στην ηχογράφηση του “Safe as Milk”, παίζοντας κιθάρες, μπάσο, επιμελούμενος ενορχηστρώσεις), συμμετέχοντας μάλιστα και στην εν λόγω ηχογράφηση.
O Captain ποτέ πριν στη ζωή του δεν είχε ακουστεί τόσο «ίδιος» Howlin’ Wolf· o οποίος Howlin’ Wolf «συμμετείχε» στο ίδιο OST τραγουδώντας το “Wang dang doodle”. Παράξενα πράγματα… Εις μνήμην...

3 σχόλια:

  1. ANTIO ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ ΜΕ ΤΗ ΒΟΔΙΝΗ ΚΑΡΔΙΑ...

    ΤΟ SAFE AS MILK ΘΑ ΝΤΥΝΕΙ ΤΑ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΑ ΜΑΣ ΒΡΑΔΙΑ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!!!

    adios amigos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. R.IP. CAPTAIN...
    ΟΤΑΝ "ΦΕΥΓΟΥΝ" ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ...
    σας καταθέτω τη δική μας εκδοχή στο "Upon the my oh my"...
    http://www.youtube.com/watch?v=j_gTlN_qqkk...
    GOODBYE DON!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλό Παύλο Καραπιπέρη. Θυμάμαι πως από τότε που πρωτοέγραψα για τους Small Blues Trap, πριν από 5-6 χρόνια, είχα πει πως γουστάρετε τον Captain Beefheart.

    ΑπάντησηΔιαγραφή