Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

SEPTIC FLESH λειτουργία

Οι Septic Flesh είναι, θεωρούνται –πείτε ό,τι θέλετε, δεν θα τα χαλάσουμε σ’ αυτό– μία από τις καλύτερες death metal μπάντες· εντός, οπωσδήποτε, αλλά και εκτός συνόρων. Με 20ετή σχεδόν ιστορία έχουν κατορθώσει να δημιουργήσουν δίκαιο θόρυβο γύρω από τ’ όνομά τους, τις παραστάσεις, τους δίσκους τους.
Το “The Great Mass” [Season of Mist, 2011] είναι το έβδομο full-length άλμπουμ τής αθηναϊκής μπάντας και αυτό που επεκτείνει την classic αισθητική του προηγούμενου “Communion” (2008), προσθέτοντας κάτι περισσότερο στην symphonic metal συνιστώσα. Με εκτεταμένη συμμετοχή της Prague Philharmonic Orchestra και της σχετικής Χορωδίας (οι τσέχοι κλασικοί παίζουν με τους πάντες αρκεί να πληρωθούν, είναι γνωστό αυτό – ουδεμία μομφή), με τα πομπώδη-νεκρατζίδικα φωνητικά του Seth Siro Anton (Σπύρος Αντωνίου), τα clean vocals του Sotiris Anunnaki V (Σωτήρης Βαγενάς), καθώς και με τα απαραίτητα οπερατικά τής Ανδρονίκης Σκουλά (από τους Chaostar) και της Ηλιάνας Τσακιράκη (από τους Meden Agan) –να υπενθυμίσω πως για μερικά… ματωμένα φεγγάρια, τραγουδούσε μαζί τους και η Ναταλί Ρασούλη– οι Septic Flesh είναι η μπάντα με το μεγαλoπρεπές rhythm section (Seth Siro Anton μπάσο, Fotis Benardo ντραμς, κρουστά), τις ξέχειλες κιθαριστικές καταιγίδες (Christos Antoniou, Sotiris Anunnaki V) και φυσικά τα σχετικά «λατρευτικά» στιχάκια, που κάνουν τους φίλους του είδους να ριγούν από νεκραναστημένη ηδονή.
Δεν υπάρχει κάτι που να με χαλάει οπωσδήποτε στους Septic Flesh, απεναντίας βρίσκω στο πλουσιοπάροχο “The Great Mass” όλα εκείνα τα στοιχεία μιας διεθνούς παραγωγής (επιτετραμμένος ο Peter Tägtgren – να μην πω τι σημαίνει τ’ όνομά του, αφού οι «ντεθάδες» γνωρίζουν καλύτερα από ’μένα), που θα ζήλευε κάθε σχήμα, οποιουδήποτε είδους. Πολύ καλό το “Rising”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου