Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Τι ΝΕΡΙΤ ρε αγράμματοι;

Τι ΝΕΡΙΤ (Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ, Τηλεόραση) ρε αστοιχείωτοι; Σ’ ένα ελληνικό αρκτικόλεξο δεν μπορείς να χρησιμοποιείς μη ελληνικές λέξεις – είναι γελοίο. Αν ήθελαν να τα βάλουν όλα αυτά «μέσα» η καινούρια ονομασία θα έπρεπε να ήταν Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Διαδίκτυο, Τηλεόραση, δηλαδή ΝΕΡΔΤ. Έτσι όμως θ’ ακουγόταν σαν… πορδή.
Οι άνθρωποι είναι ανίδεοι. Καταστρέφουν ένα brand name με τρία γράμματα (τα περισσότερα γνωστά στον κόσμο τηλεοπτικά δίκτυα έχουν τρία γράμματα στα αρκτικόλεξά τους – BBC, RAI, ZDF, CNN…) και το αντικαθιστούν από ένα άλλο με πέντε (ούτε καν με τέσσερα δηλαδή!) –τι το θέλουν το internet ανάμεσα, τι θέλουν να παραστήσουν οι χλιμίτζουρες;–, που είναι και «λάθος».
Όλα στο πόδι… Γελάει ο κόσμος… Όποιοι δεν κλαίνε δηλαδή...

8 σχόλια:

  1. ειναι κι αυτο ενα θεμα αν και δεν ειναι το μονο

    Α.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το «Ίντερνετ» στο ΝΕΡΙΤ είναι μνημείο φτωχομπινεδισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανακοίνωσαν τη ΝΕΡΙΤ αλλά είχαν ξεχάσει να κατοχυρώσουν domain! Η γκάφα που έδειξε την προχειρότητα

    http://www.xanthipress.gr/anakinosan-ti-nerit-alla-ichan-xechasi-na-katochirosoun-domain-i-gkafa-pou-edixe-tin-prochirotita/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ε, ρε να ζούσε σε αυτη τη χώρα ο Frank Zappa τι γέλια θα κάναμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να ζήσεις ρε Φώντα. για μια αισθητική ζούμε πλεον. Μόλις σχολίαζα σε μια φίλη "ΝΕΡΙΤ. Τα ακρώνυμά μας είναι για κλάματα... είναι δείγμα της περιορισμενης φαντασίας τους και της ξύλινης σκέψης τους."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμένα το ΝΕΡΙΤ (ή και NERIT δηλαδή όπως θα γράφεται με λατινικούς χαρακτήρες) μου θυμίζει ουαλικά folk συγκροτήματα και καλλιτέχνες (εμάς, εδώ στο δισκορυχείον, αυτές είναι οι αναφορές μας). ENDAF EMLYN, PERERIN, SIDAN, TECWYN IFAN… Ωραίο για τίτλος συγκροτήματος, αλλά γελοίο για… ραδιοδιαδικτυοτηλεόραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αφότου γεννήθηκα, πολλές δεκαετίες πριν, η ΡΑΙ λέγεται ΡΑΙ, το ΒBC BBC και το ΡΙΚ ΡΙΚ. Δεν έχουν κάνει άραγε ποτέ αναδιαρθρώσεις αυτοί; Έχουν όμως τη στοιχειώδη σοβαρότητα να μην αλλάζουν όνομα όλη την ώρα. Εμείς, μια ζωή κομπλεξάρες επαρχιώτες!! Σ'αυτό το πανηλίθιο τουρκόηχο όνομα, τόσο ζωτικής σημασίας ήταν να φανεί και το "Ίντερνετ"; Σήμερα όλοι οι μεγάλοι ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί έχουν, χωρίς να το διατυμπανίζουν. Μπας και το βάφτισε αυτός που άλλαξε και τα ονόματα των υπουργείων πρόσφατα, ξέχασε όμως να συμπεριλάβει την... κλιματική αλλαγή!! Αν το όνομα παρέμενε ΕΡΤ, τί θα πείραζε; Εκτός αν το μυστικό είναι στο ανάμεσα, στην αναγκαστική δηλαδή μεταβίβαση της περιουσίας της ΕΡΤ στον αρχικαγκελάριο Πανουργάκο, συγγνώμην, Στουρνάρα, και γι'αυτό έπρεπε να αλλάξουν τα πάντα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φαινεται λοιπον οτι η εξαφανιση του ονοματος ΕΡΤ απο το κακοηχο ΝΕΡΙΤ ειναι και αυτο μεσα στους στοχους

    ΑπάντησηΔιαγραφή