Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΛΤΕΚΑΣ Vienna in May

10 σχόλια:

  1. Ζει, ζει...
    Αυτός μας οδηγεί!

    --
    Τρολλερμπούκης ο Νιουγουεβίζιον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρολλερμπούκη αυτή τη βδομάδα ασχολούμαι με τις δηλώσεις της εφορίας. Καταλαβαίνεις…

    Για το θέμα θα τα πούμε, κάποια στιγμή, όταν ξεμπερδέψω. Κι έχω να πω πολλά. Θα πέσει πολύ γέλιο. Ή, μάλλον, κάποιοι θα γελάνε, γιατί κάποιοι άλλοι μπορεί και να πάρουν τα βουνά… (Δεν αναφέρομαι στον καλλιτέχνη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δηλαδη τι λετε?ζει τελικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πληροφορούμε τον αναγνώστη, που άφησε «επώνυμο» σχόλιο, πως –μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου, της Κεντρικής Επιτροπής του Δισκορυχείου, που συνεκλήθη με θέμα «Ζητήματα Διαχείρισης και Επικοινωνιακής Πολιτικής στο αναψυκτήριο Ιστορική Χωματερή της Ελληνικής Νεολαίας» την 29/4 (τότε ακριβώς)–, ο ίδιος (ο αναγνώστης) και οι συνεργάτες του είναι «κομμένοι» από τα «δισκορυχικά» κατάστιχα μέχρι νεωτέρας. Το Δισκορυχείον αναγκάστηκε να προβεί σ’ αυτή την απόφαση μετά από επανειλημμένες οχλήσεις συγκεκριμένης σέχτας αναγνωστών και ψευτοαναγνωστών, που είχαν ως αποτέλεσμα το πρήξιμο των όρχεων του Γενικού Γραμματέα, καθώς και όλων των μελών του ΠΓ της ΚΕ. (Πάμε καλύτερα… Πάμε καλύτερα…). Το Δισκορυχείον είναι εκείνο που θα αποφασίσει το «τι», το «πώς» και το «πότε» θα απαντήσει σε γνωστά και άγνωστα ζητήματα, που ετέθησαν μετά την 29/4, και πάλι με έκτακτη συνεδρίασή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βάλσαμο η κιθάρα του!

    Ουσιαστικές οι συνθέσεις του!

    H φωνή του μέσα στην καρδιά μας!

    Mε το Vienna in May και (ειδικά) το People distant still στο repeat για κάποια βράδυα... δε δικαιούσαι να ομιλείς (?!).

    Still searching for his first album ...

    κ.ζαφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα άλμπουμ του Μπελτέκα είναι σε πολυεθνικές. Το ένα στη WEA και το άλλο σε Vertigo/ polyGram. Δεν ξέρω αν είναι εύκολο να επανεκδοθούν.

    Έριξα μια ματιά στο popsike. Δεν είδα να έχουν πουληθεί ποτέ στο eBay. Αν και αυτό δεν είναι απόλυτο. Έχω την εντύπωση, πάντως, πως τα ψάχνουν λίγοι, άρα πρέπει να είναι φθηνά (στο Μοναστηράκι και αλλαχού). Αυτό λέει η λογική δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το δεύτερο το έχω πάρει από τα μεταχειρισμένα γύρω στο '91, '92, πολύ φθηνά (αντιστρόφως ανάλογα της καλλιτεχνικής του αξίας - όπως και να την ορίσει αυτήν ο καθένας). Το πρώτο δεν το έχω δει ποτέ μπροστά μου, ή τουλάχιστον δεν το είχα δει έως τις αρχές του '09 οπότε και μου αφαιρέθηκε το προνόμιο να ξοδεύω χρήματα σε δίσκους. Είναι σίγουρα καταργημένο. Αλήθεια τα ελληνικά παραρτήματα των παραπάνω εταιρειών υπάρχουν ακόμα?

    κ.ζαφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ελληνική Warner (στην οποία, λογικώς, ανήκε η παλαιά WEA) νομίζω έχει κλείσει εδώ και μερικά χρόνια – αν κάποιος ξέρει σίγουρα ας πει. Δεν γνωρίζω ποιος διαχειρίζεται σήμερα το ρεπερτόριό της.

    Η polyGram ήταν η γνωστή μας αργότερα Universal Music. Προσφάτως έγινε το... deal του αιώνα (παγκοσμίως εννοώ) και η Universal αγόρασε την ΕΜΙ, αλλά στην Ελλάδα η εδώ Universal προτίμησε να μην θίξει την MINOS-EMI, κουβαλώντας μαζί της (η Universal) και το ξένο ρεπερτόριό της. Έτσι η MINOS-EMI έχει τώρα σχεδόν «τα πάντα» (ως θυγατρική της Universal Music).

    Το ελληνικό ρεπερτόριο της Universal Music Greece λογικώς το κράτησε ο Αντίππας (ο διευθυντής της πρώην, πια, ελληνικής Universal), μεταφέροντάς το στην νεοσυσταθείσα Cobalt Music - Helladisc (εκεί πρέπει ν’ ανήκει δηλαδή το δεύτερο του Μπελτέκα).

    Αν δεν είναι έτσι, ας πει κάποιος που ξέρει καλύτερα πώς είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. υπάρχει κάτι γοητευτικό στην μορφή του μπελτέκα..και μόνο που κανεις δεν ξερει αν ειναι ζωντανός ή νεκρός

    ΑπάντησηΔιαγραφή