Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

δισκοθήκη για νεολαία

9 σχόλια:

  1. Ο Ν.Μαστορακης δεν το παρουσιαζε αυτο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το βίντεο προέρχεται από το κανάλι του Νίκου Μαστοράκη στο YouTube.

    Η εκπομπή «Δισκοθήκη για Νεολαία» μεταδιδόταν το 1972 κάθε Πέμπτη βράδυ στο ΕΙΡΤ από τις 8:30 έως τις 9:00 και το 1973 κάθε Κυριακή μεσημέρι 12:00-13:00 (πάλι από το ΕΙΡΤ).


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι επειδή ξεφύλλιζα πριν από λίγο κάτι παλαιά περιοδικά…

      Το 1970 η εκπομπή είχε τίτλο «Ντισκοτέκ για Νεολαία» και προβαλλόταν στο ΕΙΡΤ κάθε Πέμπτη στις 21:00, ενώ το 1971 (με τον ίδιο τίτλο) προβαλλόταν επίσης τις Πέμπτες στις 20:50.

      Διαγραφή
  3. Ε, ρε γλέντια ...Τα "go go girls" της εκπομπής να χορεύουν το "(Oh, No! Not) The Beast Day" της Marsha Hunt (περιζήτητο πλέον 45άρι του 1973) !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός!

      Πολύ καλά και τα ανέκδοτα των Osiris, το “Easy livin’” των Uriah Heep και το “Colours” του Donovan δηλαδή.

      Διαγραφή
    2. "ξεκινησε σαν Discotheque αλλα με λογοκρισια της χουντας (που ειχε απεμπολισει τους ξενογλωσσους τιτλους) μετονομαστηκε σε "Δισκοθηκη."
      Χα, χα! Ίσα, ρε, που θα μας πεις ότι σε λογοκρίνανε κιόλας! Κατά τα άλλα, τα περισσότερα τραγούδια έχουν αγγλικούς στίχους!
      Manwolf Louie

      Διαγραφή
    3. Εδώ είχε πει το απίστευτο στο Sonik, εν σχέσει με τους Μοντέρνους Ρυθμούς, πως για να τους «αφήσει ήσυχους η χούντα είχε ζητήσει ανταλλάγματα από τον Θανάση Τσόγκα»!!
      Τι ανταλλάγματα ζητούσε η χούντα από κάποιον που είχε ήδη στο βιογραφικό του την υπεράσπιση του κολαστηρίου στη Μακρόνησο δεν μπορώ να το καταλάβω… Λεπτομέρειες στο μέλλον…

      Διαγραφή
  4. Αρχισε με την Γωγω Ατζολετακη και συνεχισε ο Λευτερης Κογκαλιδης,που επισης παρουσιαζε για ενα διαστημα το 'Σοφο πλυντηριο'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή