Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ – ΠΟΤΑΜΙ ψάχνοντας το σημείο…

Δύο τρικάκια από την Πάτρα…
Ανήμερα του Αγιαντρέα (χθες δηλαδή) ο Σταύρος Θεοδωράκης έθεσε το… μεγάλο ερώτημα στους Πατρινούς. «Τι βουλευτές έχει ανάγκη η χώρα;». Το μόνο σωστό ερώτημα αυτή τη στιγμή είναι… «Τι λαό έχει ανάγκη η χώρα;». Θα στηρίξει ο κόσμος, όχι μόνο με την ψήφο αλλά και με την αγωνιστική και μάχιμη παρουσία του, εκείνες τις πολιτικές που θα επιχειρήσουν να αποτρέψουν την τελεσίδικη διάλυση της πατρίδας, ή θα συνεχίσει να ομφαλοσκοπεί; Αυτό είναι το ζητούμενο και όχι το... ποιοι θα είναι οι επίδοξοι πολιτικοί τουρίστες.
«Λευτεριά στην Παναχαϊκή» από τα… προεδρικά δεσμά διακηρύσσουν οι antifa σύνδεσμοι Nortenos Patras, Navajo και Αχαιοί 3. Κάποτε πλείστα όσα φασισταριά γεμίζανε τις θύρες των γηπέδων, τώρα οι antifa παίρνουν σιγά-σιγά τις θέσεις τους στις ένδοξες κερκίδες.
Επειδή όμως το ποδόσφαιρο εξελίσσεται κατά βάση στο γήπεδο και μετά όπου αλλού θα πρέπει να πούμε πως στο ντέρμπυ κορυφής, η Παναχαϊκή ηττήθηκε, χθες, στην Πάτρα από την ΑΕΚ με 3-1 για το πρωτάθλημα της Β Εθνικής (ή Football League, όπως ηλιθιωδώς το λένε τώρα). Ο αγώνας μού είπαν πως ήταν χάλια και οι ομάδες για κλάματα. Αλλά για κλάματα είναι όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο πια (αυτό πιο πολύ μ’ ενδιαφέρει και όχι το βρετανικό ή το ισπανικό). Απορώ τι του βρίσκουν όσοι το βλέπουν. Θέλω να πω… πώς είναι δυνατόν να ταυτίζεσαι πλέον με ομάδες που αλλάζουν 20 παίκτες κάθε χρονιά (για τις ελληνικές μιλάω), έχοντας στις εντεκάδες τους εννιά και δέκα «ξένους»;
Κάποιοι δεν έχουν πρόβλημα… Εγώ είμαι από εκείνους που έχουν. Τέλος πάντων...
Στους antifa των πατρινών κερκίδων, έτσι για να τους αναπτερώσω το ηθικό μετά την ήττα, αφιερώνω δυο «χαρτάκια» με ποδοσφαιρικούς ήρωες (Κώστας Δαβουρλής, Πέτρος Λεβεντάκος) της μεγάλης Παναχαϊκής, του πρώτου μισού του ’70.
ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου