Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

KIM FOWLEY – ΒΙΚΥ ΛΕΑΝΔΡΟΣ μία ανέλπιστη συνεργασία

Πέθανε χθες-προχθές ο Kim Fowley στα 76 του, μία μεγάλη μορφή του ροκ με συγκλονιστική παρουσία μπροστά και πίσω από τα φώτα. Μόνο και μόνο οι συνεργασίες του ή οι παραγωγές του με ονόματα σαν τους Rivingtons, Frank Zappa, Blue Oyster Cult, Alice Cooper, The Belfast Gypsies, Soft Machine, Jimi Hendrix, The Seeds, Jonathan Richman & The Modern Lovers, Gram Parsons, Pink Fairies, The Runaways και δεκάδες άλλα –είναι ατελείωτος ο κατάλογος– αρκούν για να τον καταστήσουν «εικόνα».
Μία από τις δεκάδες συνεργασίες του Kim Fowley, την οποία μάλιστα θεωρούσε και κάπως σαν τιμή του όταν συνέβη, ήταν με τη Βίκυ Λέανδρος!

Περισσότερα εδώ… http://www.lifo.gr/team/music/54663

3 σχόλια:

  1. Υπάρχει κι ένα παλιό ελληνικό συγκρότημα που έχει τραγουδήσει δύο τραγούδια του Kim Fowley, οι New Energy του Κώστα Παπαδούκα (και άλλων) στο άλμπουμ τους “Friends” [MINOS, 1980].

    Τα τραγούδια είναι το “Dreamworld” και το “Strangers” (οι στίχοι, μάλλον, είναι του Fowley).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βρε τι μαθαινομε...

    παντως ψιλοπαλιοχαρακτηρας πρεπει να ηταν ο σχωρεμενος, αν κρινουμε απο την (αθλια) ταινια για τις Runaways, με τον (παντα τελειο) Michael Shannon στον ρολο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ Η ΒΙΚΥ ΛΕΑΝΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΡΟΚ ΚΑΙ COUNTRY ΣΚΗΝΗ. Ο ΔΙΣΚΟΣ ΤΗΣ ACROSS THE WATER ΠΟΥ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕ ΤΟ 75 ΣΤΟ TENNESSE ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΙΜΙ ΜΕ ΤΟΝ BRAD SHAPIRO ΣΤΑΘΗΚΕ Η ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΜΕ ΤΟΝ FOWLEY, ΜΙΑ ΑΓΝΩΡΙΣΤΗ ΒΙΚΥ ΛΕΑΝΔΡΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ BILLBOARD. ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ 78 ΤΟ THE HOUSE OF THE RISING SUN ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ ΑΝ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ 80 ΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ DAVID SOUL....ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ Vicky Leandros - Rock 'n' rollin'…: http://youtu.be/XUul_Y20hWI

    ΑπάντησηΔιαγραφή