Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

CICCADA για το “The Finest of Miracles”

Το δεύτερο άλμπουμ των Ciccada έχει τίτλο The Finest of Miracles και κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό σε CD από το ιταλικό prog label Fading (τυπώθηκαν και βινύλια από την Missing Vinyl). Το συγκρότημα το θυμόμαστε από το προηγούμενο CD/LP του “A Child in the Mirror” (2011) και βεβαίως από τις λίγες, αλλά πολύ επιλεγμένες live παρουσίες του, που καταγράφηκαν (και αυτές) μεταξύ των «γεγονότων» του ελληνικού prog rock.
Mε τη γνωστή από παλιά τριπλέτα, δηλαδή την Ευαγγελία Κοζώνη τραγούδι, τον Νικόλα Νικολόπουλο φλάουτο, τενόρο σαξόφωνο, recorders, όργανο, μέλοτρον, synth, πιάνο, ηλεκτρικό πιάνο, glockenspiel και τον Γιώργο Μούχο κιθάρες, φωνητικά, συν τον ντράμερ-περκασιονίστα Γιάννη Ηλιάκη να συμπληρώνει ως βασικό μέλος το κουαρτέτο, συν μια ομάδα guests σε βιολί, μπάσο, πιάνο, τσέλο, κλαρινέτο, μπάσο κλαρινέτο (ανάμεσά τους και ο μπασίστας των φημισμένων Σουηδών Änglagård Johan Brand), συν το Suono Brass Quintet (δύο τρομπέτες, τρομπόνι, γαλλικό κόρνο, τούμπα), οι Ciccada είναι φανερό πως διαθέτουν πια όλα τα ενορχηστρωτικά μέσα προκειμένου να παρουσιάσουν τις συνθέσεις τους όπως ακριβώς εκείνοι τις φαντάζονται και τις σχεδιάζουν, αδιαφορώντας για το… κόστος.
Και δεν εννοώ το οικονομικό σώνει και καλά, αλλά το αισθητικό. Το να είσαι όσο complex, απαιτητικός και… αργός χρειάζεται, σε μιαν εποχή όπου τα κοντέρ είναι στο κόκκινο και η ευκολία… θεός. Η βιασύνη και η προχειρότητα δεν είναι η αντίληψη του prog rock

Η συνέχεια εδώ… http://www.lifo.gr/team/music/58670

4 σχόλια:

  1. Γιάννης Ηλιάκης

    Αγαπητό δισκορυχείον: σας στέλνω video που έφτιαξε ένας φαν!

    https://www.youtube.com/watch?v=UX3c5P_x5aI

    Ωπ! ξέχασα...Ciccada είναι και στο πλαίσιο του άρθρου σου για εμάς!

    https://www.youtube.com/watch?v=lg4jU2J2Ygk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έξοχη δουλειά, ένα βήμα πιο πέρα από το ντεμπούτο τους. Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 00i00:

    παιδια, το Ciccada ειναι απλα υπεροχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σιγουρα ενας απο τους δεκα καλυτερους ελληνικους δισκους για το 2015.

    ΑπάντησηΔιαγραφή