Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

ΤΑΝΙΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ για το “Transcendence”, ένα εξαιρετικό άλμπουμ της σύγχρονης παραγωγής

Το δεύτερο προσωπικό CD τής Τάνιας Γιαννούλη στην νεοζηλανδική εταιρεία Rattle έχει τίτλο Transcendence και κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό. Έρχεται δε να επιβεβαιώσει εκείνο που είχαμε ήδη αντιληφθεί από το προηγούμενο άλμπουμ τής συνθέτριας και πιανίστριας, το “Forest Stories” του 2012, πως η Γιαννούλη είναι μια καλλιτέχνιδα με συγκεκριμένο όραμα και βεβαίως πλάνο για να το κατακτήσει.
Οι μουσικές της αντανακλούν πολλές και διαφορετικές παραδόσεις, όπως τη «σύγχρονη κλασική», την τζαζ, τον αυτοσχεδιασμό, τον ευρωπαϊκό ρομαντισμό, τα τοπικά ακούσματα, άπαντα ενταγμένα μέσα σ’ αισθητικό περιβάλλον, που κατακρατεί στοιχεία ψυχικής ανάτασης (ή υπέρβασης, όπως θα το έλεγε η ίδια) και βεβαίως συγκίνησης.
Δίπλα της άλλοι τρεις (κι ένας τέταρτος) μουσικοί υλοποιούν το στόχο της, προτείνοντας, όλοι μαζί, μιαν ευφάνταστη ηχογράφηση που βρίθει συναισθηματικών δονήσεων. Να σημειώσουμε τα υπόλοιπα ονόματα: Αλέξανδρος Μποτίνης τσέλο, Guido de Flaviis σαξόφωνα, Σόλης Μπαρκή κρουστά, ιδιόφωνα και Γιάννης Νοταράς ντραμς (ως φιλοξενούμενος).
Το “The weeping willow” μοιάζει ιδανικό για εισαγωγή. Ένα αργό, νωχελικό και υποβλητικό track, με τις νότες στο πιάνο ν’ ακούγονται διεσταλμένες και το background από το τσέλο και το σαξόφωνο να δημιουργεί μοναδικά cosmic περιβάλλοντα.

Η συνέχεια εδώ… http://www.lifo.gr/team/music/59051

1 σχόλιο:

  1. Ο δίσκος της Γιαννούλη είναι τουλάχιστον εκπληκτικός. Επίσης είναι σούπερ η μπάντα live. Πραγματικά μοναδικής κατεύθυνσης για τα ελληνικά μουσικά πράγματα. Να τονίσουμε επίσης Φώντα και την υπέροχη παραγωγή του ήχου. Μιλάμε για απίστευτα καλή ηχογράφηση και μίξη, έτσι όπως αξίζει σε αυτην τη μουσική. χίλια μπράβο!!!
    Γιάννης Ηλιάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή