Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

το garage δισκάκι των NERRVES

Οι Nerrves είναι ένα garage-punk σχήμα από την Αθήνα, που υπάρχει εδώ και λίγα χρόνια. Από λόγια που είναι ανεβασμένα στο facebook μαθαίνουμε: «Αφού έπαψαν να παίζουν σαν Vancouver o Στέλιος, ο Γιάννης και ο Νίκος δημιούργησαν τους Nerrves το 2013 . Το καλοκαίρι του 2015 και μετά από ένα live jam που κάνανε με τον Τζιόμυ βρήκανε αυτό που ψάχνανε για να προσδώσουν στη μουσική τους επιπλέον ψυχεδέλεια αλλά και τον ήχο κιθάρας μέσα από πλήκτρα».
Επηρεασμένοι περισσότερο, ή μάλλον κυρίως από το garage του ’80, με τα επιπλέον σκληρά κιθαριστικά vibes, οι Nerrves ηχογράφησαν πριν λίγους μήνες το πρώτο 45άρι τους στην Smash Records/ Dia de Los Muertos (230 αντίτυπα) που περιέχει τα κομμάτια “Pest” (2:50), “Worn out” (1:42) και “Random icon” (3:05).
Το πρώτο είναι ένα κλασικό 80s garage punk με ωραίες κιθάρες και «κιθάρες» και διπλά φωνητικά, που έχει την απαραίτητη… αυθάδεια τόσο του στυλ, όσο και των συγκεκριμένων εγγραφών. Το “Worn out” είναι ένα ακόμη πιο γρήγορο, σχεδόν δίλεπτο, track, με ωραία γραμμή και πλήρες δόσιμο (φωνητικό-οργανικό), με τους Nerrves να παίζουν δυνατά και πανικόβλητα, κοντά στην καλύτερη παράδοση των συγκροτημάτων του είδους.
Στη δεύτερη πλευρά υπάρχει ένα μόνο τραγούδι, το τρίλεπτο “Random icon”, που και αυτό διακρίνεται για τα προσεγμένα φωνητικά του (είναι, φρονώ, το ισχυρότερο ατού των Nerrves). Και σ’ αυτό το track το κιθαριστικό μέρος είναι πολύ δυνατό (και δυνατό και καλό!), με τον Στέλιο να βγαίνει κιόλας μπροστά και να σολάρει.
Σε γενικές γραμμές… τρία βαριά και εν γένει «σπιντάτα» garage-punk τραγούδια από ένα σχήμα που έχει μελετήσει και γνωρίζει τους κώδικες του είδους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου