Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

ΣΕΙΡΙΟΣ ΣΑΒΒΑΪΔΗΣ σπάνια μυστηριακά τραγούδια, αρχαιοπρεπούς συνείδησης και βουκολικής ομορφιάς

Μπορεί να είχαν φθάσει στ’ αυτιά μου, περιστασιακά και… από ’δω κι από ’κει, τραγούδια τού Σείριου Σαββαΐδη (είτε με τους Μωβάστρο, είτε προσωπικά του) ήταν, όμως, η «Πλανωδία» του εκείνη που με χτύπησε κατακούτελα, όταν την πρωτάκουσα στο bandcamp το περασμένο φθινόπωρο.
Τι «δροσούλα», τι «καθάριο νερό» ήταν εκείνο; Τι αντίδοτο στην ανοησία και το ανυπόφορο λέγε-λέγε; Και δεν αναφέρομαι στην τραγουδιστική ανοησία σώνει και καλά, μα στη γενικότερη. Στα φληναφήματα που διαχέονται σε ανυπολόγιστες ποσότητες στην κανονική και ψηφιακή ζωή, σκεπάζοντας κάτω από τους τόνους τής βλακείας τις λίγες (πάντα ήταν λίγες) διαυγείς και αμόλυντες φωνές. Μια τέτοια διαυγής και αμόλυντη φωνή είναι κι αυτή του Σείριου Σαββαΐδη, που πηγάζει από τα ρουμάνια του Παγγαίου, για να χυθεί στο πέλαγο… πλημμυρίζοντας τη χώρα.
Το εύχομαι δηλαδή. Αλλιώς… κακό του κεφαλιού μας. Ο δίσκος-δίσκος μπορεί να έχει τυπωθεί σε λίγα διάφανα αντίτυπα (198 τον αριθμό) από την G.O.D. Records –ίσα-ίσα για τους ανθρώπους, που εξακολουθούν ν’ ανατριχιάζουν από ένα πλαστικό (σαν κι αυτό) που περιστρέφεται σ’ ένα πλατώ–, όμως διατίθεται για ακρόαση, εδώ και μήνες, στο διαδίκτυο. Οπότε μικρό το κακό… Αυτοί, οι πολλοί, οι περισσότεροι, που θα ενδιαφερθούν να τον ακούσουν θα τον ακούσουν. Πριν προχωρήσω λοιπόν στα πιο μέσα να πω το επιβαλλόμενο «εύγε» στην G.O.D., για την… ανοιχτή κεραία και την επακόλουθη βινυλιακή επιλογή. Η «Πλανωδία» δεν είναι ένα άλμπουμ με ημερομηνία λήξεως και γι’ αυτό έπρεπε –με κάθε κόστος και πάση θυσία– να αποκρυσταλλωθεί στο χρόνο. Έγινε.

Η συνέχεια εδώ…

52 σχόλια:

  1. Εξαιρετικό, πράγματι. Άλλο ένα πρώτης τάξεως δείγμα της υπέροχης "παράλληλης ελληνικης πραγματικότητας". Β.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα τα -δυστυχώς μέχρι τώρα διαδικτυακά- albums του Σείριου είναι εξαιρετικά. Ένα μπράβο στον Μιχάλη για την βινυλιακή κυκλοφορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σπύρο είναι κρίμα να μην έχει κυκλοφορήσει κάτι άλλο σε φυσική μορφή – και κυρίως σε LP.

      Διαγραφή
    2. Ας κυκλοφορήσει ο φίλος σας ο Μιχάλης τα παλιά του σε 20-30 αντίτυπα, και πολλά είναι, ας σας τα δώσει "δωρεάν" ή ανταποδοτικά για να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.

      Διαγραφή
    3. Σπύρο ξέρεις ποιος είναι αυτός ε;
      Εκείνος που του κόψανε τα πρόμο, επειδή ήταν ηλίθιος, και τώρα κλαψουρίζει (για να το πω πιο ευγενικά)...

      Διαγραφή
    4. "Ανώνυμε" ό,τι και να κυκλοφορήσω,εσύ θα πάρεις αυτό που φαντάζεσαι.Και ρε συ βγάλε με απο φίλο στο facebook γιατί βαριέμαι να σε ψάχνω για να σε φιλοδωρήσω κι εκεί. Εμμονικός και γραφικότατος παραμένεις,με μια εμπάθεια που αγγίζει τα όρια του αυτισμού και αξίζει λύπησης. Δεν έχεις καν τα κότσια να μας τα πεις με το ονοματάκι σου,Μαρκούτσης.Και για τα γραφικά σου εξώδικα την διεύθυνση την γνωρίζεις.

      Διαγραφή
  3. Τωρα μόλις συνειδητοποιηςα ποιο ειναι ενα δέμα απο κάποιον Μιχάλη, για το οποίο εχει ερθει ειδοποίηση εδω και καποιες μέρες και δεν πηγα να το παρω ακομη. Ειχα ξεχάσει και οτι το παρήγγειλα τόσος καιρός που πέρασε. Σπεύδω !
    Κατα τα λοιπά εννοειται σπουδαίος δίσκος. Αψεγάδιαστος που λενε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Άρη το δέμα είναι απο την G.O.D. RECORDS,σε ευχαριστούμε για την παραγγελία και για τα καλά σου λόγια.

      Διαγραφή
  4. Με το χέρι στη καρδιά, είναι ότι πιο φτηνιάρικο έχω πιάσει ποτέ στα χέρια μου, σαν κατασκευή δίσκου. Το εξώφυλλο είναι σαν φωτοτυπία και δεν έχει κι ένα ένθετο με 2-3 πληροφορίες. Πραγματικά κρίμα, γιατί ο δίσκος είναι σπουδαίος μουσικά και τον περιμέναμε με ανυπομονησία (και παραγγελία από τα pre-order). 100 κόπιες λέει; Αμφιβάλλω! Δεν υπήρχε αρίθμηση άλλωστε.
    Κώστας Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα δεν μου φαίνεται καθόλου φτηνιάρικο το cover. Ίσως παρασύρεσαι από την «ασπρίλα». Το χαρτί, ας πούμε, είναι μια χαρά.
      Και στην Αγγλία έβγαιναν και βγαίνουν δίσκοι σε 99 κόπιες και δεν είχαν/έχουν αρίθμηση. Και αν θες την προσωπική μου γνώμη θα πρέπει κάποτε να σταματήσει αυτό το παραμύθι με τις «αριθμήσεις», όταν όλες οι παραγωγές πλέον αφορούν σε ελάχιστες εκατοντάδες αντίτυπα.
      Ίσως ένα χαρτί με τους στίχους να χρειαζόταν, ok, αλλά και πάλι δεν είναι αυτό το πλέον σημαντικό.
      Θες εκατό, θες διακόσιες κόπιες, ο δίσκος αυτός είναι τόσο σπουδαίος, ώστε ακόμη και σαν φύλλο-φτερό να έβγαινε πάλι θα έγραφε ιστορία.

      Διαγραφή
    2. 350γρ. εξώφυλλο λαμιναρισμένο και 160gr βινύλιο διαφανές σου φαίνονται φθηνή δουλειά? Να σου στέλνω τον λογαριασμό τότε να τα πληρώνεις εσυ ρε ανώνυμε Κώστα Π.

      Διαγραφή
    3. Γιατί εκνευρίζεσαι αγόρι μου Μιχάλη Ματθαίου; Δε σηκώνεις από αρνητική κριτική; Δεν μπορεί κάποιος να πει τη γνώμη του αν αυτή δεν είναι θετική;
      Τι πάει να πει 350γρ. εξώφυλλο λαμιναρισμένο, αν αυτό είναι σαν φωτοτυπία με σημάδια κακής εκτύπωσης πάνω;
      Ας μας πει τη γνώμη του και κανένας άλλος αναγνώστης ο οποίος έχει αγοράσει το δίσκο.

      Κατά τ' άλλα, δεν έχω καμιά δουλειά να πληρώσω τους λογαριασμούς σου και κοίταξε να πεις κανένα επιχείρημα της προκοπής από το να λες εξυπνάδες γιατί εκτίθεσαι.

      Διαγραφή
    4. Πρώτον ο κόκκος στο εξώφυλλο είναι η δημιουργία του καλιτέχνη φίλου του Σαββαιδη,το θελε έτσι και το σαν φωτοτυπία είναι εν είδη των παλιών αγγλικών φολκ private press των 99 τμχ. Δεν φειδόμαστε έξοδα σε χρώμα φίλε μου,το'χουμε αποδείξει περίτρανα, α κι αγόρι σου δεν είμαι θα το θυμόμουνα.Στις εξυπνάδες μας έχεις ταράξει εσύ και δεν το'χεις κιόλας.

      Διαγραφή
  5. http://www.avopolis.gr/music-news/greek-news/57290-papalexis-godrecords-exodiko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ελληνική δισκογραφία ψυχορραγεί. Κάτι τέτοιες καταστάσεις θα την οδηγήσουν μιαν ώρα αρχύτερα στον τάφο.

      Δεν έχω να κάνω κανένα άλλο σχόλιο, ούτε θα δεχθώ σχόλια από αναγνώστες για το θέμα, παρ’ εκτός των άμεσα εμπλεκομένων (αν επιθυμούν να πουν κάτι δηλαδή, πάντα μέσα στα πλαίσια του σώφρονος δημοσίου λόγου).

      Διαγραφή
    2. Ο Φώντας είναι έτοιμος να αρπάξει το μαρκούτσι και να ξεκινήσει την μεσημεριανή εκπομπή του.

      Διαγραφή
    3. Το άρθρο στο avopolis ξεχνάει ή δεν γνωρίζει ότι ο Παπαλέξης μας καθύβριζε απο την Παρασκευή στο facebook και του έριξε το προφιλ για τιμωρία,στο twitter δε ακόμα συνεχίζει να βρίζει χυδαία,κατα τα άλλα τα υπόλοιπα που γράφει είναι αλήθεια,του έχουμε στείλει το τιμολόγιο της ΑΕΠΙ,το οποίο αναγράφει όμως και τις κόπιες του cd 500 και όχι άγνωστες όπως αρέσκεται να λέει ο καλλιτέχνης.Τώρα αν τον προωθήσαμε,για ανεξάρτητη εταιρεία,τον προωθήσαμε πέρα και πάνω απο τις δυνατότητες μας,αν σκεφθείς ότι μόνο για promo για ραδιόφωνα συναινέσαμε και δώσαμε το 15% της συνολικής παραγωγής 70 cd,η αλλιώς 840 ευρώ!!! Τώρα το αν έφτασαν σε ραδιόφωνα ή... αλλού,θα σας γελάσω ο Παπαλέξης τα πήρε για να τα δώσει σε κάποιον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων που είχε εκείνη την εποχή,αλλά κατάσταση που να λέει που πηγαν δεν πήραμε ποτέ,όσο κι αν την ζητήσαμε, και πληρώσαμε ΑΕΠΙ και για αυτά,διπλή φύρα δηλαδή. Το δημοτικό ραδιόφωνο της Τρίπολης π.χ. εκτός απο εκπομπή για τον δίσκο,έκανε και σποτ που το έπαιζε επι δυο εβδομάδες,για λογαριασμό της εταιρείας μας,όταν κάναμε παρουσίαση του δίσκου του στο ΙΛΙΟΝ PLUS στον εορτασμό των 2 χρόνων της εταιρείας. Και άλλα πολλά που άλλες εταιρείες ανεξάρτητες δεν τα κάνουν με τίποτα,οι μεγάλες mainstream εταιρείες ούτε κατά διάνοια.Απο την άλλη οι πωλήσεις δείχνουν ότι δεν είχε αντίκρυσμα στον κόσμο. Αν τώρα αυτό τον πείραξε,δικαίως αλλά δεν θα έπρεπε να φερθεί έτσι. Προ λίγων ημερών που του έκανα εκκαθάριση μιλάγαμε κι όταν είδε τα άσχημα νούμερα μου είπε "θα τα πάρω εγώ να τα πουλήσω στα live",τελευταία του επικοινωνία μαζί μου δε ήταν για να με ρωτήσει αν μπορεί να δίνει λίγο πιο φθηνά το cd στα live και του είπα φυσικά ναι. ¨Ολες αυτές οι συνομιλίες υπάρχουν καταγεγραμένες.Και ξαφνικά χωρίς ούτε ένα τηλέφωνο,μας έστειλε εξώδικα. Κι άρχισε την εκστρατεία υβρεολογίου και συκοφαντικής δυσφήμισης σε όλα τα μέσα.Και να βάζεις τα λεφτά σου και να μην τα παίρνεις πίσω καν και να σε μηνύουν και να σε βρίζουν απο πάνω δηλαδή..

      Διαγραφή
    4. Αν δεν σε αρέσει κλείσε την εταιρία και άνοιξε χασάπικο.

      Διαγραφή
    5. Και να πουλάω βόδια σαν κι εσένα.

      Διαγραφή
  6. Για τον ΑΝΩΝΥMΟ που άφησε σχόλιο πριν λίγο στις 5:33 PM…

    Ξαναστείλε το σχόλιό σου χωρίς ΟΥΔΕΜΙΑ αναφορά στο άσχετο θέμα, αν θέλεις να στο δημοσιεύσω.

    (Εκτός αν θέλεις να μετατραπείς σε ΕΠΩΝΥΜΟ, με σαφές ηλεκτρονικό ίχνος, ώστε να πεις ό,τι θες να πεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι το σχόλιο του Κώστα Π. από τις 5:33 PM (χωρίς την αναφορά στο άσχετο θέμα). Το δεύτερο σχόλιό του, στο οποίο μας λέει πως ονομάζεται Κώστας Παλτόγλου, επίσης δεν δημοσιεύεται επειδή εξακολουθεί να αναφέρεται σ’ ένα άσχετο θέμα.
      Φ.Τ.

      _______________

      Βρίσκω την άποψή σου πολύ εσφαλμένη. Διαφωνώ με το επιχείρημα για το "παραμύθι των αριθμήσεων" που αναφέρεις. Γενικά μπορεί να έχεις δίκιο για τις αριθμήσεις, κτλ. αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση φρονώ πως όχι.
      Από τη στιγμή που καλώς ή κακώς η εταιρία αποφασίζει να βγάλει το δίσκο σε 99 κόπιες, το διαφημίζει ως τέτοια περιορισμένη κυκλορία και το χρεώνει σαν τέτοια κυκλοφορία, οφείλει να το αποδείξει.
      Όχι να λέει τα Χριστούγεννα ότι έχουν μείνει 5-6 κόπιες μόνο διαθέσιμες, μετά να κόβει box-set για άλλες 50 κόπιες και το καλοκαίρι να πουλάει ακόμα κανονικές κόπιες (χωρίς αρίθμηση πάντα)!

      Διαγραφή
    2. Τα Χριστούγεννα δεν το είχαμε ανεβάσει καν,τα 50 κουτια τα δηλώσαμε εξ αρχης και ειναι τα μόνα αριθμημένα,δεν το χρεώσαμε ως ιδιαίτερη κυκλοφορία,κανονικά όσο έχουν οι δίσκοι με έγχρωμο βινύλιο και το κουτί απο δερματίνη που ειναι μονο 50 το χρεώσαμε στο 50% απ΄'οτι χρεώνουν όλοι τα deluxe κουτιά. Να ξέρεις τι λές,όχι λάσπη σώνει και ντε...

      Διαγραφή
    3. >>Γενικά μπορεί να έχεις δίκιο για τις αριθμήσεις, κτλ. αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση φρονώ πως όχι.<<

      Και γενικά έχω δίκιο και ειδικά έχω δίκιο.

      Η Χ εταιρεία, λέει, θα κόψω 100 αντίτυπα.
      Ο δίσκος έχει ζήτηση.
      Γιατί να μην ικανοποιήσει τη (μικρή) ζήτηση και να μην κόψει άλλα 100 αντίτυπα;
      Τι αριθμούς και μαλακίες θέλεις να βάλει στο εξώφυλλο;
      Δηλαδή κάποιο από την δεύτερη εκατοντάδα των αντιτύπων θα έχει άλλη αξία από κάποιο αντίτυπο της πρώτης εκατοντάδας; Τι αηδίες είναι αυτές!

      Μακάρι η GOD να εύρισκε πελάτες να πουλήσει 1000 αντίτυπα Σαββαΐδη, και 5000 χιλιάδες άμα λάχει να πούμε. Μια τέτοια δισκάρα να την αγοράσει ο κόσμος και να την ευχαριστηθεί στα πικάπ του.
      Και αυτά που λέτε για τα εξώφυλλα μπούρδες είναι.
      Μια χαρά είναι το εξώφυλλο. Και όποιος κολλάει στο εξώφυλλο και δεν βλέπει το παραμέσα είναι μίζερος, και βασικά άσχετος με τη μουσική.

      Προσωπικά, θα τον αγόραζα το δίσκο ακόμη και αν ήταν τυλιγμένος σε χασαπόχαρτο. Χωρίς να έγραφε τίποτα επάνω. Γιατί, έτσι αγόρασα πριν 30 χρόνια σφραγισμένο το LP των Χωρίς Περιδέραιο, κλεισμένο σ’ ένα άσπρο εξώφυλλο της πλάκας (χωρίς ουδεμία ένδειξη στο cover). Και δεν κάθισα, τότε, να μιζερέψω. Έριξα το βινύλιο στο πλατώ κι ευχαριστήθηκα.

      Άιντε τώρα, γιατί αρχίζω να φορτώνω...

      Διαγραφή
  7. Προς Φ.Τ.: Αν είναι να αρχίσεις να φορτώνεις, να κόψω λάσπη....γιατί είσαι και μεγάλος άνθρωπος και μπορεί να πάθεις τίποτα νυχτιάκτικα, μιας που σου θίξαμε τη G.O.D.

    Εντάξει, την είπες τη γνωμη σου. Άσε να ακουστεί όμως και καμιά άλλη γνώμη. Και να ακουστεί από κάποιον που αγόρασε το LP, έτσι;

    Ειλικρινά δεν μου καίγεται καρφάκι αν ο δίσκος έχει πάνω αρίθμηση ή όχι. Δεν μου αρέσει όμως η κοροιδία.
    Όταν κόψεις ένα άλμπουμ σε 100 κόπιες, διακιολογείται μια τιμή της τάξεως των 22€. Ξέρουμε για τις τιμές των εργοστασίων πόσο χρεώνουν όταν κόψεις λίγα αντίτυπα, κτλ. κτλ. Μην το αναλύσουμε. Άλλη τιμή στο μέσο όρο κοστίζει μια παρτίδα των 100 και άλλη των 400 αντιτύπων.
    Αφού όμως κόβεις περισσότερα, πούλα με 15€ όπως και οι άλλοι - το καινουριο ΟΔΟΣ 55 λόγω χάρη (τυχαίο παράδειγμα, επειδή είναι το τελευταίο LP που αγόρασα) ή τα LP της inner ear.
    Αδυνατώ να το αναλύσω περισσότερο. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

    Όσο για το μουσικό περιεχόμενο, ξεκαθάρισα από την αρχή ότι ο δίσκος είναι σπουδαίος. Άρα το επιχείρημά σου Φώντα, περί μουσικής αξίας στη κουβέντα αυτή, είναι άστοχο. Μιλάμε για κάτι άλλο εδώ.
    Είπαμε για το εξώφυλλο και την απουσία κάποιου ενθέτου ίσως. Και όλα αυτά σε σχέση με τη τιμή. Μη λέμε τα ίδια και τα ίδια...

    Προς Μ.Μ.: Δεν σε γνωρίζω προσωπικά και δεν έχω κανένα λόγο να λασπολογήσω. Είπα μία γνώμη για ένα δίσκο που αγόρασα και αυτό ήταν όλο.

    Βασικά, αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί αρπάζεστε; Δε σηκώνετε δηλαδή κάποια άλλη γνώμη εκτός από τη δική σας;

    Κώστας Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μου έθιξες καμμία GOD, εγώ δεν είμαι απολογητής καμμιάς εταιρείας, λέω απλώς τη γνώμη μου για δίσκους – και για άλμπουμ της GOD έχω γράψει και «αρνητικές» να τις πούμε έτσι κριτικές.

      Και το άλλο το υπονοούμενο που αφήνεις…

      >>Εντάξει, την είπες τη γνωμη σου. Άσε να ακουστεί όμως και καμιά άλλη γνώμη. Και να ακουστεί από κάποιον που αγόρασε το LP, έτσι;<<

      … είναι χοντρή βλακεία, για να μην το χαρακτηρίσω αλλιώς. Ξέρεις εσύ αν αγόρασα τον δίσκο ή πόσα αντίτυπα αγόρασα; Κόφτο αυτό, γιατί δείχνει εκτός από ηλιθιότητα και κακεντρέχεια.

      Και όλα αυτά για τις τιμές τα έχω γράψει 100 φορές. Εννοώ, για το πόσο πρέπει να πουλιούνται οι ελληνικοί δίσκοι κ.λπ. Έρχεσαι δεύτερος, τρίτος, τέταρτος…

      >>Δε σηκώνετε δηλαδή κάποια άλλη γνώμη εκτός από τη δική σας;<<
      Φυσικά και σηκώνω. Και γι’ αυτό δημοσιεύω τα σχόλιά σου.

      Διαγραφή
    2. Φίλε μου δεν αρπάζομαι εύκολα σε διαβεβαιώ.Kι εσυ λοιπόν όταν λές την γνώμη σου πρέπει να δέχεσαι και τον αντίλογο,δεν είσαι γκαουλαΐτερ.99 κόπιες η πρώτη έκδοση sold out,κουτι 50 τμχ sold out,τώρα πουλάμε την δεύτερη έκδοση αναγράφεται στο εξώφυλλο πίσω (2nd edition).Aφου ξέρεις απο κόστος κι είσαι και συνάδελφος προφανώς, ξέρεις λοιπόν οτι 160γρ βινύλιο clear transparent με μαύρο insert deluxe με επένδυση polyline και 350γρ laminated cover κοστίζουν. Τώρα το χρώμα ήταν επιλογή να'ναι ασπρόμαυρο για να δείχνει ως homemade private press,κάτι που εσένα προφανώς δεν σου άρεσε.Σεβαστό,αλλά όλα τα υπόλοιπα που είπες περιττεύουν.

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα Φώντα.
    Διαβάζω συχνά το δισκορυχείο και ξέρω ότι έχεις πληρώσει ένα σκασμό λεφτά σε δίσκους, cd, κτλ. Δεν υπονοώ κάτι αρνητικό για σένα - προφανώς και δεν ξέρω αν αγόρασες ή όχι το δίσκο - βασικά δεν υποννοώ τίποτα....αυτό που εννοούσα είναι ότι απλά θα ήθελα να διαβάσω και μια γνώμη από κάποιον που αγόρασε το LP και όχι από κάποιον που το έκανε download ή κάτι τέτοιο.

    Κατά τ'άλλα, δεν θέλω ούτε να κοντραριστώ με κανέναν, ούτε να λασπολογήσω και ούτε και να το συνεχίσω. Έγραψα τη γνώμη μου, το τραβήξαμε και λίγο παραπάνω, αλλά μέχρι εδώ.

    Και να κλείσω με το εξής:
    Συγχαρητήρια στο Σείριο για τη σπουδαία δουλειά που παρουσίασε και μακάρι να συνεχίσει έτσι.

    Κώστας Π.

    ΥΓ: Προφανώς και δεν είμαι ο παραπάνω ανώνυμος των 9:14 και 10:47, προς αποφυγή παρεξηγήσεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >>Κατά τ'άλλα, δεν θέλω ούτε να κοντραριστώ με κανέναν, ούτε να λασπολογήσω και ούτε και να το συνεχίσω. Έγραψα τη γνώμη μου, το τραβήξαμε και λίγο παραπάνω, αλλά μέχρι εδώ.<<

      Δεκτόν.
      Και ζητώ συγγνώμη, αν ειπώθηκε και καμμιά κουβέντα παραπάνω.
      Όταν τα πράγματα γίνονται σαφή και ξεκαθαρίζουν είμαστε όλοι ok.

      Διαγραφή
  9. Γουσταρω δισκορυχειο για τι ο φωντας δημοσιευει σχολια αρνητικα. Δεν το κανουν πολλοι αυτο. Μπειτε σε μπλογκ να δειτε. Ολοι φυλάγονται. Οι καλυτερες συζητησεις για τη μουσικη γινονται στο δισκορυχειο. Γι αυτο αυτό το μπλογκ ξεχωριζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πώς έχουν τα πράγματα.
      Όταν τηρούνται κάποιοι στοιχειώδεις κανόνες ευγενείας προς τον οικοδεσπότη από το… ανώνυμο πλήθος δεν υπάρχει περίπτωση όσο αρνητικό και να είναι ένα σχόλιο να μην δημοσιευτεί.
      Μόνον ύβρεις, κάποιες ακραίες ειρωνείες (όσες δεν δεικνύουν την εξυπνάδα εκείνου που ειρωνεύεται, παρά το κόμπλεξ του και το θυμό του) και διάφορες ψευτομαγκιές από ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ πετάγονται στα σκουπίδια.
      Από επώνυμους (με σαφές ηλεκτρονικό ίχνος δηλαδή… blog, facebook, site κ.λπ.) δεν κόβεται απολύτως τίποτα.

      Διαγραφή
  10. Επειδή αυτές τις μέρες εχω αηδιασει απο την αχαριστία :
    Το μόνο πράγμα που έκανε η god records για τη προώθηση του ''Δηλητήριου...'' ειναι οτι το έδωσε εδώ στο κύριο Τρούσα για κριτική , μια συνεντευξη στο Σταμάτη το Γρίσπο σε ένα internet-ικο ραδιόφωνο και στο ραδιόδωνο της Τρίπολης όλο μα όλο το υπολοιπο promotion(ραδιο , συνεντευξεις,αφίσες,εμφανήσεις) και οτι άλλο του δίσκου ,ακόμα και το λεγόμενο party της god για τη παρουσίαση ειναι πληρωμένα απο εμένα με προσωπικό κόστος και (οικονομικό) και με αποδειξεις και με πρόσωπα εκτος απο 50 euro που πλήρωσε οι god για αφισες και 30 euro τοτε για την παρουσίαση.
    Αντιθέτως μόνος μου δαπανόντας κόπο και χρόνο και χωρίς οικονομικό όφελος βρήκα για λογαριασμό της GOD και την έβαλα στο δισκάδικο ''music corner'' με προσωπικές μου επαφές τοσο εκει όσο και σε άλλα δισκάδικα , όπως και την εταιρεία διανομης ,την DMS που ήταν κι αυτή προσψπική μου γνωριμία και η God ε΄χει συνάψει 3ετές συμβόλαιο.
    Τώρα το ποιός καθυβρίζει ποιόν ας όποιος θέλει στις σελίδες μας στο FACEBOOK και ας βγάλει συμπέρασμα.
    Τουλάχιστον όσον αφορα εμένα μονο το Εξώδικο ανέβασα που είναι και μια καθ' όλα νόμικη εξωδικαστική διαδικασία.
    Για τα υπόλοιπά θα απαντήσω εκεί που πρέπει όταν θα έρθει η κατάλληλη ώρα επιφυλασόμενος παντός νομίμου δικαιωματός μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και για να μην το ξεχάσω τα πνευνματικά δικαιώματα πληρόνονται πριν απο οποιαδήποτε έκδοση και όχι ένα χρόνο μετά και αφού έχει επιδοδοθει ημερολογιακα εξώδικο και δεν προσμετρόνται ποτε ρητά και κατηγορηματικά - νομος 2121 περί πνευματικής ιδιοκτησίας- στα έξοδα της έκδοσης ,αν και το ''συμβόλαιο'' που υπεγράφει μεταξυ εμου και αυτών που εγκαλώ ,αλλά και της κατ' ιδιαν συμφωνίας κυρίων δεν αναφέρει ποθενά κατι τέτοιο ούτε ορίζει έξοδα γιατι αν ειναι ετσι να βάλω και γω τα δικά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οντος υπάρχουν οι διαλογοι στο inbox ας αναρωτηθει καλύτερα κάποιος άλλος ποιόν ''καινε'' οι διάλογοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Aπάντηση της G.O.D. RECORDS:
    Έχει σταλεί εξώδικο στον κύριο Παπαλέξη.
    Οι διάλογοι στο inbox, όπως και όλες οι υβριστικές και δυσφημιστικές του αναρτήσεις στο facebook και στο twitter,είναι στα χέρια του δικηγόρου μας. Απο εμας κανένα άλλο σχόλιο.Eπιφυλασσόμεθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φαίνεται πως δεν έγινε κατανοητό εκείνο που έγραψα παραπάνω.
    Πως για το θέμα που προέκυψε μεταξύ Παπαλέξη και G.O.D. δεν θα δεχθώ σχόλια (πέραν εκείνων των άμεσα εμπλεκομένων).
    Απορώ δε (λέμε τώρα) με την ΑΝΩΝΥΜΗ σπουδή κάποιων να θέλουν να πουν το μακρύ τους και το κοντό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Επί των λεγομένων εδώ του Λάμπρου Παπαλέξη και μόνο.
    Α) Ξεχνάει μάλλον,ότι εγω ο ίδιος τον ρώτησα επανειλημένα αν κατέθεσε το συμβόλαιο στην ΑΕΠΙ γιατί δεν μας είχαν στείλει τιμολόγιο. Το είχε κάνει στο τμήμα πνευματικών δικαιωμάτων,το Πάσχα που μας πέρασε ρώτησε λοιπόν στο τμήμα μηχανικών δικαιωμάτων και του είπαν,δεν ενημερωθήκαμε,πήγε ο ίδιος κατα τα λεγόμενα του και τους το έφερε σε φωτοτυπία και μαζί του ζήτησαν και μια κόπια,την οποία δεν άφησε αλλά άφησε φωτοτυπία των εξωφύλλων για αποδεικτικό των στοιχείων μας πάλι κατα τα λεγόμενα του. Με αποτέλεσμα εμας η ΑΕΠΙ να επικοινωνήσει μαζί μας αρχές Ιουνίου και μετά με το θέμα που δημιουργήθηκε με την αλλαγή έδρας της στην Κύπρο και πάλι πίσω Ελλάδα,να καθυστερήσει το τιμολόγιο και να μας έρθει την Πέμπτη το βράδυ. Την Παρασκευή ο Παπαλέξης χωρίς να έχουμε προηγουμένως καμμία προστριβή ή να επικοινωνήσει μαζί μου τηλεφωνικά όπως πάντα έκανε,έστειλε εξώδικο το οποίο μας επιδώθηκε κατά τις 12μμ αφού είχαμε στείλει στην ΑΕΠΙ την επιβεβαίωση παραλαβής σφραγισμένη. Οι δόσεις που κάνει η ΑΕΠΙ είναι 4 όχι 6 οπότε μιας και θέλει λυση του συμβολαίου μαζί με τις εναπομείνασες κόπιες θα πληρώσει ο ίδιος προφανώς και την ΑΕΠΙ που αναλογεί.
    Β) Ως ανεξαρτητη εταιρεία δεν έχουμε τμήμα δημοσιων σχέσεων και προμόσιον,κάνουμε παγκόσμια διανομή όμως τις κυκλοφορίες μας (εκτός του Παπαλέξη που δεν γινόταν λογω ιδιαζοντος παντρέματος μουσικού ιδιώματος και γλώσσας.Δηλαδή απλά κανείς στο εξωτερικο δεν ήθελε americana τραγουδισμένη στα ελληνικά). Άυτά που αναφέρει και άλλα περισσότερα κάναμε για την προώθηση του δίσκου του.
    Μιλάει για αχαριστία ο άνθρωπος που πήρε ποσοστό 37,5% που ποτέ στα χρονικά καμμία ανεξάρτητη εταιρεία δεν έχει δώσει σε καλλιτέχνη απλά γιατί είναι μη βιώσιμο! Επίσης το 20% της παραγωγής των cd σε πρόμο!!!! Για τα οποία προσμετρώνται στην ΑΕΠΙ σαν κανονικά πρώτον γιατί δεν θα πίστευε με τίποτα τον αριθμό αυτό και δευτερον γιατι ενω ο Παπαλέξης τα πήρε ποτέ μα ποτέ δεν μας έφερε καμμία αναλυτική κατάσταση που σε ποια ραδίοφωνα και ποιους παραγωγούς δόθηκαν. Ας μας την φέρει τώρα λοιπόν
    Γ) Για το πάρτυ της εταιρείας και την παρουσίαση του δίσκου του ναι πληρώσαμε 50 ευρω αφισες 30 ευρω στο facebook για διαφήμιση,οκ ψιλά. Αυτός τι λέει ότι πλήρωσε? Το προσωπικό του μπάνερ το οποίο ειναι για τον ίδιο? Η μήπως εννοεί την γραφίστρια που του το έφτιαξε? Δικα του πράγματα ήταν.
    Δ) Για το music corner, πήγε και ζήτησε το τηλέφωνο τους μιας και είναι σχεδόν καθε μερα στο κέντρο κι εγώ στην Παλλήνη,μετά απο παρακληση δική μου και τους πήρα εγω και πήγα και συννενοήθηκα για την συνεργασία μας. Ούτε τους ήξερε ούτε τον ήξεραν πρίν ένα τηλεφωνο ζήτησε για λογαριασμό μου. Ξυνό μας το'βγαλε. Επίσης και για την DMS,ένα τηλέφωνο απο έναν φίλο του ζήτησε μου το έδωσε πήρα και πήγα και συννενοήθηκα και έκλεισα μια συμφωνία.Άλλα δισκάδικα εκτος απο το lab πήγε 5 cd δικά του γιατι συχνάζει δίπλα στην ίντριγκα,δεν υπάρχει κανένα απολύτως που να έγινε κάτι,εκτός μιας ατελέσφορης προσπάθειας στον ΙΑΝΟ.
    Ε) Περι καθύβρισης τώρα. Όλα τα δυσφημιστικά του ποστ τα έχουμε κρατημένα κι ας τα'χει κατεβάσει κι είναι πολλά! Πχ στο τουιτερ "τα λαμόγια κανουν σπασμωδικές κινήσεις #exodiko" ή δεν το θυμάται?
    Αν και μιλάει προφανώς η απόσταση,και κάτι τέτοια τα γράφει εκ του ασφαλούς.
    Ανεβάσαμε και εμεις λοιπόν το εξώδικο που του στείλαμε μιας και κατά τα λεγόμενα του είναι καθ'ολα νόμιμο.
    Επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιωματος μας για την συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και θα δούμε στο τέλος ποιός είναι ''Μακιαβέλι , φωστήρ και δικομανής''...

      Διαγραφή
    2. Α ! και να μην το ξεχάσω !..
      Να ζητήσουμε απο κοινού εισαγγελικιή παρέμβαση να ανοιξουν τα Inbox και οι τηλεφωνικές μεταξύ μας συνομιλίες ;
      Με πολύ χαρά θα αντιμετώπιζα μια θετική ανταπόκριση απο την άλλη πλευρα

      Διαγραφή
  16. Kύριε Τρούσα μου ''κόψατε'' ή ξεχάσατε το αρχικό μου σχόλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ κύριε Παπαλέξη.
    Άφησατε εδώ ένα σχόλιο χθες (είναι το 27 Ιουλίου 2016 - 12:41 π.μ.), το οποίο το κάνατε copy-paste και το μεταφέρατε σε άλλο blog. Θα σας παρακαλέσω πολύ να είστε πιο προσεκτικός άλλη φορά, καθότι σε κάποιο σημείο αναφέρετε και τ’ όνομά μου γράφοντας: «Το μόνο πράγμα που έκανε η god records για τη προώθηση του ''Δηλητήριου...'' ειναι οτι το έδωσε ΕΔΩ στο κύριο Τρούσα για κριτική(…)».
    Με εμφανίζετε δηλαδή, από απροσεξία, σε κάποιους που μπορεί να μην γνωρίζουν και που θα διαβάσουν ενδεχομένως το σχόλιό σας στο άλλο blog, κάπως σαν υπάλληλο ή συνεργάτη τού διαχειριστή του! Στην αρχή το πήρα κάπως στραβά. Μετά το είδα χαλαρότερα…
    Πάντως, θα σας παρακαλέσω πολύ το όνομά μου να μην το εμπλέκετε στο δίκτυο άνευ λόγου και αιτίας (σε σχέση, πάντα, με την διαμάχη σας με την GOD) και μάλιστα σε blogs και ιστοτόπους με τα οποία μπορεί να με χωρίζει άβυσσος (όπως, ίσως, ξέρετε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εχετε δίκιο σ' αυτό και ζητάω συγνώμη ,ήταν απροσεξια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Επανέρχομαι λοιπόν στο σχόλιο που ισως έκανα λάθος,λέω λοιπόν:

    Την απόσταση που μας χωριζει όπως αναφέρει στο τέλος ο κύριος Ματθαίου να την εκλάβω σαν απειλή ;...
    Οσο για τα υπόλοιπα θα φανουν σύντομα και τα κρυφά και τα φανερα...
    Χθες λοιπόν που παρέλαβα το εξώδικο της κυρίας Ανδρίκου μου έκανε εντύπωση που έλειπε το όνομα του κυρίου Ματθαίου(;)είπα στον δικαστικό επιμελητή να μεταφέρει στον δικηγόρο της κυρίας πως με μεγάλη ευχαρίστηση το παραλαμβάνω και με πολύ περισσότερη χαρά περιμένω και την εξέλιξη.
    Συνεχιστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι απλά λέω ότι έχεις πρόβλημα να κυττάς τους ανθρώπους στα μάτια όταν μιλάς και τα λες απο απόσταση.Αυτό λέει πολλά. Πχ ότι έκανες τον φίλο δήθεν με σκοπό να κάνεις την δουλειά σου και μόλις αυτό δεν έγινε έδειξες τον πραγματικό σου εαυτό.

      Διαγραφή
  20. Θέλω να παρακαλέσω τους εμπλεκομένους (Λάμπρο Παπαλέξη και Μιχάλη Ματθαίου) να μην συνεχιστεί αυτή η προσφορά σχολίων προς το δισκορυχείον σε σχέση με τη συγκεκριμένη διαμάχη.
    Νομίζω πως όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι το πράγμα εξαντλήθηκε (στα πλαίσια του δισκορυχείου).
    Ο κόσμος διάβασε τις απόψεις σας και ο καθείς σχημάτισε τη γνώμη που σχημάτισε. Επιτελέσαμε σωστά δηλαδή, κι εσείς κι εγώ, ένα δημοσιογραφικό καθήκον. Να ενημερώσουμε τον κόσμο του δισκορυχείου, τον κόσμο του ελληνικού ροκ που παρακολουθεί το blog, για μια διαμάχη που από μόνη της έχει το ενδιαφέρον που έχει.

    Σας ευχαριστώ γι’ αυτό πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Και γω ευχαριστώ για την φιλοξενεια και ζητώ άλλη μια φορά συγνώμη για την απροσεξία μου αν και δεν γνώριζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φώντα τελευταία φορά που καταχρώμαι το χώρο του δισκορυχείου και κουράζω εσένα και τον κόσμο με αυτό το θέμα. Η G.O.D. σ'ευχαριστεί για το βήμα που μας έδωσες, η υπόθεση αυτή έχει πάρει το δρόμο της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ευχαριστώ κι εγώ και τους δυο σας.

    Δεν θα δημοσιευτεί άλλο σχόλιο για την υπόθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή