Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Μπορεί να πέθανε ο Παττακός, αλλά εδώ λέω, τώρα, να γελάσουμε λιγάκι…

Το 1968, στο Παρίσι, ο Βασίλης Βασιλικός κυκλοφορεί ένα βιβλίο με ευτράπελο περιεχόμενο. Είχε τίτλο Υποθήκες Παπ – Πατ και περιείχε «αποφθέγματα» των Παπαδόπουλου και Παττακού από τον πρώτο χρόνο της δικτατορίας.
Όπως θυμάται και ο ίδιος ο Βασιλικός: «Κατά το Κόκκινο Βιβλιαράκι του Μάο Τσε Τουνγκ, σκέφτηκα το αντίστοιχο των Παπαδόπουλου και Παττακού. Από τις επίσημες ομιλίες τους, όπως δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα “Ελεύθερος Κόσμος” επέλεξα φράσεις-διαμάντια για να γελάσει το πικραμένο χείλι μας. Πρώτη φορά εκδόθηκε το 1968 από το Σύλλογο Ελλήνων Φοιτητών Παρισίων, για την ενίσχυση του συλλόγου τους».
Το βιβλίο μπορεί να κυκλοφορούσε στη ζούλα και στην Ελλάδα, όταν όμως έπεσε η χούντα τυπώθηκε κανονικά από τις εκδόσεις Πλειάς (1974).
Και πάλι ο Βασίλης Βασιλικός από το βιβλίο Γιάννης Δουβίτσας 1943-2003, Αφιέρωμα Μνήμης [Νεφέλη, 2013] με τις θύμησες διαφόρων, τις σχετικές με τον ιστορικό εκδότη της Νεφέλης:
«Με τον Γιάννη (Δουβίτσα) γνωριστήκαμε τους πρώτους μήνες της μεταπολίτευσης, όταν μαζί με τον φίλο του Μιχάλη Μεϊμάρη, συνεργαζόταν στον εκδοτικό “Πλειάς”, στον έκτο όροφο του κτιρίου Ιπποκράτους και Πανεπιστημίου. Εκεί περίμενε μια ατέλειωτη ουρά που έφτανε ως τον τρίτο όροφο για να πάρει το κόκκινο βιβλίο με τις “Υποθήκες Παπ-Πατ” (Παπαδόπουλου-Παττακού), που είχε κυκλοφορήσει στο Παρίσι το 1968 και επανεκδοθεί μόλις έπεσε η χούντα».
Μικρού μεγέθους (και 110 σελίδων) οι Υποθήκες Παπαδόπουλου Πατακού χωρούσαν σε κάθε τσέπη, θυμίζοντας τα αντίστοιχα βιβλιαράκια με ανέκδοτα που τυπώνονταν ανέκαθεν στην Ελλάδα. Στόχος της Πλειάδος ήταν το βιβλίο να βρίσκεται παντού και ανά πάσα ώρα, ώστε να διαβάζεται στο πι και φι – κάτι που συνετέλεσε, βεβαίως, στην εμπορικότητά του. Τα χρόνια μπορεί να πέρασαν αλλά οι Υποθήκες Παπ-Πατ δεν ξεχάστηκαν, αφού μετά την Πλειάδα τυπώθηκαν και στον Δωρικό (1982), ενώ κυκλοφορούσαν και μέχρι πριν λίγα χρόνια στην έκδοση του Λιβάνη (1998), μαζί με το «Καφενείο “Εμιγκρέκ”».

Εδώ μερικά από τα… απίθανα αποφθέγματα του Παττακού. Τώρα πια γελάμε μόνο 

Πολλά ήσαν τα ανθρωπόμορφα κτήνη, τα οποία οι ξένοι κομμουνισταί μετέβαλαν εις ανθρωπόμορφα τέρατα. Αποτρόπαιος την όψιν, θηριώδης εις έκφρασιν, κακούργων ενστίκτων, διεστραμμένος την φύσιν καθ’ όλα, και διψασμένος από την σαδιστικήν λαγνείαν του αίματος, προβάλλει μεταξύ αυτών ο εκτελεστής του Μελιγαλά, ο Άρης Βελουχιώτης.
19/9/1967 ΠΑΤ. Μνημόσυνο στον Μελιγαλά Μεσσηνίας  

Σεις είσθε πλασμένοι από άλλην ζύμην. Τον νουν σας τον διατηρεί ξεκάθαρον ο αέρας του Ολύμπου και των Πιερίων. Άλλωστε οι ίδιοι αντιμετωπίσατε εις την περιοχήν σας τον κόκκινο δαίμονα και πληρώσατε με πολύτιμον και αθώον αίμα την νίκην. Δι’ αυτό είμαι βέβαιος ότι προς τους αδιορθώτους, με την αγνήν σας απλότητα, στρέφεται αντί άλλης απαντήσεως ανοικτάς τας παλάμας και των δύο χεριών. Το αξίζουν.
17/10/1967 ΠΑΤ. Στην Κατερίνη 

Απαντών εις ερώτησιν πού συνελήφθη ο στρατηγός Πιερίδης, ο κ. αντιπρόεδρος είπεν: «Εις την έδραν του Στρατηγείου. Τον συνέλαβον αξιωματικοί τους οποίους ο ίδιος είχε συλλάβει προηγουμένως και τους οποίους απηλευθέρωσαν άλλοι συνάδελφοί των, πιστοί εις την επανάστασιν».
19/12/1967 ΠΑΤ. Πρες κόνφερανς 

Είναι παραδεδειγμένον ότι δια την εξέλιξην του ανθρώπου ο σπουδαιότερος παράγων είναι η εραγσία. Δι’ υμάς μεγάλην σημασίαν έχει και η σιωπή. 
16/1/1968 ΠΑΤ. Προς τους άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας.  

Η ανέγερσις διοικητηρίων διευκολύνει την καλυτέραν άσκησιν της διοικήσεως.  
ΠΑΤ. Στην Κρήτη.  

Δια την Πάντειον Σχολήν αισθάνομαι ένα είδος πατρικού ενδιαφέροντος, διότι η μεγαλυτέρα κόρη μου, η οποία υπανδρεύθη προσφάτως, ήτο συμφοιτήτριά σας. 30/1/1968 
ΠΑΤ. Έναρξη της «Εβδομάδος Αγάπης και Εθνικής Ενότητας» στην Πάντειο Σχολή 

Δεν σπαταλάμε τα χρήματα του Ελληνικού λαού εις εκλογάς, δια τούτο περισσεύουν δια την εκτέλεσιν έργων και δια τον Δήμον Αθηναίων.  
1/2/1968 ΠΑΤ. Στο θρησκευτικό σύλλογο «Ελπίς» στο Γουδί 

Ημείς δεν αναγνωρίζομεν εις τους κομμουνιστάς πολιτικήν δραστηριότητα. Δια τούτο πλείστα των στελεχών του κομμουνιστικού κόμματος μετεφέραμεν εις την Γυάρον, όπου τυγχάνουν ανθρωπιστικής μεταχειρίσεως. 
13/9/1967 ΠΑΤ, «Το Βήμα»

40 σχόλια:

  1. κασιδδης:

    θα κλαει ολη η ροκ και ψυχεδελικη νεολαια της εποχης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τι λες τώρα… Η ψυχεδελική νεολαία ήταν κατά του Παττακού και αγωνιζόταν στο Πολυτεχνείο. Δεν διαβάζεις τα σωστά μπλογκ μού φαίνεται…

      Διαγραφή
    2. Φώντα εκείνη η φωτογραφία του Πατακού με τις γκόμενες με το μίνι, σε ποια ανάρτηηση είναι; Ψάχνω να τη βρω.

      Διαγραφή
    3. Εδώ…

      http://diskoryxeion.blogspot.gr/2013/03/blog-post_7.html ...

      αλλά αν είναι να τη χρησιμοποιήσεις κάπου να γράψεις «πηγή: δισκορυχείον» από κάτω.

      Διαγραφή
  2. Φωντα δε συμφωνω να πεθαινει καποιος, οποιος και ναναι αυτος, και να λοιδωρειται ετσι....αν ηταν καποιος αριστερος του εμφυλιου που πνιξανε την Ελλαδα στο αιμα δε θα του φεροσουνα ετσι...απλα θα σου πω οτι αν επικρατουσαν τα φιλαρακια σου του ΕΑΜ θαμασταν τωρα σοβιετ και θα ακουγες μουσικη "στον υπνο σου" τελος μη βιαστεις να με χαρακτηρισεις φασιστα οπως με ΕΥΚΟΛΙΑ κανετε εσεις οι αριστεροι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μ’ ενδιαφέρει να σε χαρακτηρίσω σώνει και καλά φασίστα JOHN, αλλά θα σε χαρακτηρίσω οπωσδήποτε τραγικά ανιστόρητο.
      Τιμή στον Πατακό δεν θα απονείμω εγώ, ας τού την αποδώσει η «ψυχεδελική νεολαία».
      Υπάρχουν εξάλλου ουκ ολίγοι φιλοχουντικοί συγκροτηματίες.
      Προσωπικώς, όταν διάβασα τα λόγια του στο βιβλίο μού ήρθε αυθόρμητο το γέλιο. Εδώ, γελούσε ο Βασιλικός πριν 48 χρόνια!

      Διαγραφή
  3. Προσωπικά, με πιάνει ανατριχίλα μόνο που τον σκέφτομαι να τα λέει όλα αυτά. Με εξαίρεση ίσως το απόφθεγμα σχετικά με τις εκλογές και τα δημόσια έργα, το οποίο είναι του στυλ "πλάκα με κανς?". Αλλά αστείο κάποιο... μπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οk, αλλά είπαμε… Όπως λέει και ο Βασιλικός:
      «… επέλεξα φράσεις-διαμάντια για να γελάσει το πικραμένο χείλι μας…».

      Διαγραφή
    2. Κατανοητό ότι ο συγγραφέας προσπαθεί να απομυθοποιήσεια κάπως τόσο την (άθλια) κατάσταση της δικακτορίας όσο και το πρόσωπο του Παττακού, αλλά με το να τα παραθέτει κάποια αποφθεγματα του επιτηδευμενα ως "αστεία", αποτυγχάνει οικτρά.

      Διαγραφή
  4. δεν μιλησα για τιμη Φωντα αλλα για σεβασμο στην ανθρωπινη φυση.....και σχετικα με την ιστορια, αυτη γραφεται συμφωνα με τα ΠΙΣΤΕΥΩ του καθενος....ΚΑΜΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ......απλα σου λεω οτι ειμαι εκπαιδευτικος και ειχα συγγενεις και στον εμφυλιο αλλα και στην επταετια....γνωριζω τα πραγματα ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΣΕ ΒΕΒΑΙΩ.....στη ζωη οι περισσοτερες ιστοριες δεν ειναι ΑΣΠΡΟ-ΜΑΥΡΟ, υπαρχει και η μεση οδος...επειδη επισκεφτηκα χωρες του ανατολικου μπλοκ το 70 σου λεω οτι η ανελευθερια της χουντας, την οποια καταδικαζω φυσικα, φανταζε ως ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ δημοκρατικος παραδεισος σε αυτα που ειδα... θα σου κανω μια ΓΕΝΙΚΗ τοποθετηση για την κατασταση απο το 1944-1967....πες μου σε παρακαλω αν σου ειχε σκοτωσει ο ΕΛΑΣ 2 παιδια και τη γυναικα σου το 1948 τι θα εκανες το 1967??? αυτα εχει ο εμφυλιος ΔΥΣΤΥΧΩΣ ...προλαβαν οι χουντικοι και πηρανε την εξουσια τη στιγμη που ετοιμαζοταν πραξικοπημα απο τους αριστερους...υπηρχε μεγαλη πολιτικη ΚΡΙΣΗ τοτε που διαρκουσε....αν αναλαμβαναν οι αριστεροι θα εκαναν τα ιδια γιατι οι δεξιοι σκοτωσαν κι αυτοι ενα καρο δικους τους........ΤΙ ΨΑΧΝΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΦΩΝΤΑ??? κατσε και πονηρεψου λιγακι ποιος ηταν πρωθυπουργος το 1945 και καλεσε τους Αγγλους και πολεμησε το ΕΑΜ στα Δεκεμβριανα?? αυτος που τον αποθεωναν το 1966....ο σοσιαλιστης...παω και στις 14/11/1973 και σε παραπεμπω στο πρωτοσέλιδο της «Πανσπουδαστικής» νο 8 για το τι εγινε.....ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΙΛΕ Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΕΒΛΑΨΕ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ.....ΟΠΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ...αυτα και ΔΕΝ ΞΑΝΑΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >>τη στιγμη που ετοιμαζοταν πραξικοπημα απο τους αριστερους...<<
      Σόρι JOHN, αλλά αυτά είναι τρίχες.

      Ο Γέρος ήταν ο μεγαλύτερος αντικομμουνιστής. Ποιος σοσιαλιστής; Μη λέμε ό,τι θέμε τώρα…

      Και για την «Πανσπουδαστική» το θέμα έχει λήξει από χρόνια. Τι συνέβη εννοώ με το συγκεκριμένο φύλλο.

      Μην ανακινείς χίλια ζητήματα και πήξουμε. Εδώ, απλώς, γελάμε, με τις μαλακίες του Παττακού.

      Διαγραφή
    2. Ο Γέρος Παπανδρέου ήταν βενιζελικός φιλελεύθερος, δεν είχε καμία σχέση με σοσιαλισμό, σοσιαλδημοκρατία κ.λπ.

      Διαγραφή
    3. @JOHN9 Οκτωβρίου 2016 - 12:22 μ.μ.

      ειχα μια συζητηση με εναν φιλος χθες και μου ελεγε ''δεν μπορει να ειναι τοσο μεγαλη η συγχιση στον κοσμο'' και εγω του απαντησα οτι ειναι πολυ χειροτερα τα πραγματα. Του εστειλα τωρα το σχολιο του αγαπητου John προς επιρρωση της θεσης μου. Δυστυχως ατομα σαν τον John που πιστευουν οτι ''προλαβαν οι χουντικοι και πηρανε την εξουσια τη στιγμη που ετοιμαζοταν πραξικοπημα απο τους αριστερους'' ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ με ο,τι αυτο συνεπαγεται με ολους εμας...

      Διαγραφή
    4. Φίλε JOHN, το πραξικόπημα το έκαναν οι Αμερικάνοι φοβούμενοι την "πολιτική αστάθεια" στην Ελλάδα και το ότι οι "κομμουνιστές" μπορεί να εκμεταλλεύονταν την ευκαιρία. Όπως όμως αποδείχθηκε η αριστερά ήταν παντελώς ανίκανη να κάνει κάτι τέτοιο αφού πιάστηκε κυριολεκτικά στον ύπνο και οι οργανώσεις της διαλύθηκαν από τη χούντα εν μία νυκτί. Γι' αυτό ο κύριος φόβος της χούντας προερχόταν από τη νεολαία της αμφισβήτησης (αυτή που εδώ κάποιοι αποκαλούν ειρωνικά "ψυχεδελική") και όχι από την ανύπαρκτη αριστερά. Επ' αυτού "μιλούν" ξεκάθαρα οι ίδιες οι υπηρεσιακές εκτιμήσεις της χούντας, τις οποίες παρουσιάζει ο Κώστας Κατσάπης στο "ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑ" (βιβλίο που σου προτείνω να το διαβάσεις οπωσδήποτε).

      Όσο για την αριστερά, επί χούντας έκανε αυτό που κάνει και επί "δημοκρατίας": είχε δηλ. αναλάβει το ρόλο του κοινωνικού πυροσβέστη. Η αριστερά ανέκαθεν έτρεμε όσες εξεγέρσεις δεν μπορούσε να καπελώσει και έτσι εξηγείται και ο κατάπτυστος ρόλος της στη Νομική και στο Πολυτεχνείο. Εξάλλου η αριστερή διανόηση τα "έπιανε" από το Ίδρυμα Φορντ. Οι χρήσιμοι ηλίθιοι που γέμιζαν τα ξερονήσια είναι απλώς το άλλοθι των εξαγορασμένων ηγετών και διανοουμένων τους.

      Φώτης Ρ.

      Διαγραφή
    5. Φώτη Ρ. δεν φτάνει που είσαι εντελώς βλάκας θέλεις να προτείνεις και βιβλία! Εκεί φτάνει το θράσος σου!!
      Θέλεις να μας καθοδηγήσεις… Τι να διαβάσουμε για να μη… χαθούμε!

      Αυτές τις μαλακίες που λες να πας να τις πεις σε τίποτα γλείφτες φιλελέδες της δεκάρας και σε τίποτα σιχαμένους αναρχοφασίστες.

      Υ.Γ. Όποιος μιλάει για το βιβλίο του Κατσάπη στο δισκορυχείον, που κάποιοι αστοιχείωτοι το αντιμετωπίζουν σαν «ιερό δισκοπότηρο», εγώ θα μιλάω για την κριτική μου…

      http://diskoryxeion.blogspot.gr/2013/03/blog-post_7.html

      Διαγραφή
    6. Σε σένα απευθυνόμουν ρε πανέξυπνε;
      Mιλάς εσύ ο θρασύτατος "κομμουνιστής" για "καθοδήγηση";
      Μιλάς εσύ ο θρασύτατος λάτρης ιερών αγελάδων (βλ. αριστερά) για "ιερά δισκοπότηρα;"

      Άσε ρε φωστήρα τον κόσμο να διαβάσει και το βιβλίο του Κατσάπη και την "κριτική" σου, και να κρίνει από μόνος του. Εκτός και δεν έχεις εμπιστοσύνη στην κριτική σου.

      Φώτης Ρ.

      Διαγραφή
    7. Φοβούνταν την "πολιτική ατάθεια" = φοβούνταν θρίαμβο της ένωσης κέντρου και υψηλά ποσοστά της εδα -της ανύπαρκτης αριστεράς- στις επικείμενες εκλογές.
      Έτσι ήταν ο "ελεύθερος κόσμος" τότε.
      Επιτρέπονταν οι εκλογές, αρκεί να έβγαιναν τα αποτελέσματα που έπρεπε.

      Διαγραφή
    8. >>Σε σένα απευθυνόμουν ρε πανέξυπνε;<<

      Γιατί ρε ζώον θα σου ζητήσω την άδεια, για το πότε θα πάρω το λόγο στο σπίτι μου; Άι χάσου, βλάκα, που… αντιλήφθηκες ότι είμαι και «κομμουνιστής» και πως «καθοδηγώ» τους αναγνώστες μου;!

      Και ποιος εμπόδισε, ρε αστοιχείωτε, τον κόσμο να διαβάσει το συγκεκριμένο βιβλίο;

      Εγώ με την έγκαιρη κριτική μου ήμουν ο πρώτος, όταν εσύ κοιμόσουν, που έστειλα κόσμο στα βιβλιοπωλεία.

      Μην ξαναφήσεις σχόλιο, γιατί θα στο τρίψω στη μούρη. Εκτός αν βγάλεις την κουκούλα…

      Διαγραφή
    9. «Υπάρχει και παραπέρα επέκταση; Υπάρχει. Και συμμετοχή στην Κυβέρνηση. Και υπάρχει και πάρα πέρα στάδιο. Και να είσαι συ Κυβέρνηση και να συμμετέχουνε αυτοί. Όπως υπάρχει και το πάρα πέρα, να είσαι συ μονάχα κυβέρνηση…».
      [Μανώλης Γλέζος, 27 Μαΐου 1966]

      «Παραδέχτηκε έτσι εμμέσως ο Ανδρέας Παπανδρέου, ότι οι δυνάμεις της Αριστεράς είναι δυνατόν, από αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, να αναδειχθούν ισχυρές, ώστε η Ένωση Κέντρου να υπολογίση σ’ αυτές για την στήριξη της Κυβέρνησης»
      [Αυγή, 22 Φεβρουαρίου 1967]

      Για τους αγράμματους…
      Να μη συνεχίσω…

      Διαγραφή
    10. Μόνο εγώ βλέπω ότι στην παρούσα ακολουθία σχολίων έχουν καταγραφεί δύο αντιφατικές θεωρίες για να κατηγορηθεί η Αριστερά;
      Αποφασίστε,
      η Αριστερά ήταν επικίνδυνη και γι' αυτό οι Αμερικανοί υποκίνησαν τη χούντα ή η Αριστερά ήταν ανύπαρκτη και μάλιστα τη χρηματοδοτούσαν οι Αμερικανοί του ιδρύματος Ford;

      Διαγραφή
    11. Μία είναι η αλήθεια.
      Δεν μπορείς να συζητήσεις με τους αστοιχείωτους.

      Διαγραφή
  5. Ἡ τελευταία ἀτάκα τοῦ Φώντα, ("Εδώ, απλώς, γελάμε, με τις μαλακίες του Παττακού") εἶναι, κατά τήν ταπεινή μου γνώμη, τό ζητούμενο τῆς ἀνάρτησης.
    Ἄν, τώρα, γιά νά γελάσουμε μέ μιά μαλακία πού εἶπε κάποιος, πρέπει νά ἀναλύσουμε τήν ἱστορία τῆς ἀνθρωπότητας, θά πεθάνουμε σκυθρωποί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει χιούμορ. Αυτό είναι ένα θέμα.
      Παίρνουμε στα σοβαρά, ακόμη και τα γελοία.

      Διαγραφή
  6. Αντιθέτως, εγώ θεωρώ ότι έπρεπε να οργανωθεί πάρτυ, όπως για τη θάτσερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός.
      Θα μαζευόταν και η «ψυχεδελική νεολαία»…
      Θα φέρναμε και το Νταλούκα να τραβάει φωτογραφίες…

      Διαγραφή
    2. Και στα ντεκς ο μαστοράκης και ο καρατζαφέρης

      Διαγραφή
    3. Θα πάνε οι Jefferson Airplane και οι Doors σύννεφο!
      Θα προβάλλουμε και το «Φράουλες και Αίμα»… Να δει ο κόσμος τι σημαίνει «επανάσταση», γιατί το έχει ξεχάσει…

      Διαγραφή
  7. Χούντα, δεξιά/ακροδεξιά, φιλελευθερισμός, κομμουνισμός. Οι χολέρες της ανθρωπότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέρμα τα ανώνυμα, βλακώδη σχόλια. Πάμε παρακάτω.

      Διαγραφή
    2. H μουσική απάντηση της Ελλάδας σε μια σπάνια στιγμή της: http://www.ebay.com/itm/GREEK-GEORGIADIS-ANOIKTI-EPISTOLI-2-LP-ART-FOLK-PSYCH-POETRY-POLITICAL-RAREST-/131964615461?hash=item1eb9b43b25:g:bcsAAOSw4shX-g-A

      Διαγραφή
    3. Μη μας τα πρήζεις ξανά με τον Γεωργιάδη ρε Πολυδώρου.
      Εγώ το κλώτσαγα αυτό το άλμπουμ, όταν το εύρισκα στο Μοναστηράκι…
      Στείλε μας κανα link ν’ ακούσουμε…
      Α, και δεν πιστεύω να είσαι εσύ ο USER ID: gr.tea0, γιατί θα σε γδάρω…

      Διαγραφή
    4. Αυτός είναι βρε Φώντα. Το ίδιο έκανε και με το Monks, που ζητούσε "και καλά" πληροφορίες για να το αγοράσει "από γνωστό ιστότοπο".....
      Το ίδιο έχει κάνει και πολλάκις στο παρελθόν με κάτι Σκαμάγκες, κτλ.

      Διαγραφή
  8. Έχει πλάκα η περιγραφή >>>> "Subject visibly avantadoriki easily leads to the diversion trap verbosity empty substance and content. The trap that is exactly where the creator of this disc fell. The good intentions, but the result avastakta lightweight with a tedious and repetitive stylized slogans. And an ideological line totally confusing and misleading, because the artist appears as a fiery supporter of the law of the weak, warm pacifist and defender of the class struggle, while grieving because lost anymore idealism, denouncing the party states and places it in the same evaluative scale figures as Martin Luther King or Grigoris Lambrakis with proven pro-Nazi Kurt Waldheim !!!"


    Και στην αρχή λέει το εξής ακατανόητο >>> "The disk I present you is very rare and was rescued from old cassette without other information. Despite the reservations of my own and my friends, I am inclined to believe that this is the album "Open letter to the imperfect world", published in 1975 by Polydor. The whole nature of the material content and the theme of directly refer to this disc, while net reference of the phrase "... in the imperfect world ..." somewhere in the recitation is a reasonable presumption for disc ID."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλα αντί άλλων.
      Αυτά δεν είναι αγγλικά. Εντελώς… translator μιλάμε.
      Τελικά κασέτα πουλάει ή δίσκο, γιατί στο eBay δείχνει δίσκο...
      Κι εκεί προς το τέλος τι εννοεί; Εξισώνει τον Λαμπράκη με τον… Kurt Waldheim;!
      Δεν αξίζει ν’ ασχοληθούμε άλλο…

      Διαγραφή
  9. Βλακώδη και ανιστόρητα σχόλια από αγράμματους-ανώνυμους αναρχολεμέδες κομμένα.
    Δεν γίνεται ένας-δυο αστοιχείωτοι γραφικοί (που δεν επιθυμούν να αποκαλυφτούν – γιατί τότε το κράξιμο δεν θα το αντέξουν) να απασχολούν κάθε λίγο και λιγάκι το μπλογκ, λέγοντας τα ίδια και τα ίδια.
    Όποιος έχει κότσια, εμπρός. Λέει ποιος είναι (αλήθεια, ώστε να μπορούμε να τσεκάρουμε), φέρνει τις γνώσεις του, τις πηγές του και τα διαβάσματά του και υποστηρίζει (αν μπορεί) όσα θέλει να πει.
    Έτσι, μόνο, θα με φιλοτιμήσει κι εμένα να επεκταθώ (τεκμηριώνοντας με χρήση πηγών όσα λέω – όπως κάνω πάντα εξάλλου), ώστε να γίνει ένας σωστός διάλογος.
    Κατανοητό; Κατανοητό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. θα πω δυο λογακια στον ΑΝΩΝΥΜΟ που ΕΜΜΕΣΑ με υποτιμαει ως ανθρωπο....μιλαει τοσο κατηγορηματικα θαρρεις και ζουσε τοτε και τα ξερει ολα....εγω απλα του ειπα τι γνωριζω ΚΑΙ ΖΟΥΣΑ ΤΟΤΕ εστω και μικρος. δεν ειπα ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΕΠΕΝΕΒΗΣΑΝ αλλα οτι απλα προλαβαν........αυτος το πηρε και το χρησιμοποιησε ως στοιχειο για να με μειωσει.....φιλε και στο λεω καλοπροαιρετα ειναι ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ να κραζω τα παντα και να δεχομαι την ιστορικη πραγματικοτητα οπως μας την εχουνε σερβιρει μεταπολιτευτικα, αλλα νασαι σιγουρος τα πραγματα δεν ειναι ακριβως ετσι...και στο λεω απο προσωπικη αντικειμενικη πληροφορηση (αδυνατω να σου πω περισσοτερα)...κατσε και ψαξε λιγο...και προπαντως βαλε και το ονομα σου για να σε προσφωνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ JOHN10 Οκτωβρίου 2016 - 8:01 μ.μ.

    αγαπητε John,

    ελπιζω να εχεις αισθηση στην οντως ευγενικη σου απαντηση οτι εκτιθεσαι ανεπανορθωτα οταν ισχυριζεσαι οτι ''προλαβαν οι χουντικοι και πηρανε την εξουσια τη στιγμη που ετοιμαζοταν πραξικοπημα απο τους αριστερους’' και αντι για στοιχεια για αυτη τον ισχυρισμο σου επανερχεσαι με την αξιομνημονευτα αξιογελαστη απαντηση ‘’στο λεω απο προσωπικη αντικειμενικη πληροφορηση (αδυνατω να σου πω περισσοτερα)’’.

    Ευχομαι να κατανοεις την γελοιοτητα της απαιτησης σου να δεχτουμε ως εχει ενα τετοιο ισχυρισμο γιατι εχεις στοιχεια ‘’απο τα μεσα’’… Προφανως και δεν υπαρχει λογος να μπουμε και στην ουσια του ισχυρισμου σου που δεν ειναι καθολου καινουργιος γιατι ΑΚΡΙΒΩΣ, μα ΑΚΡΙΒΩΣ τα ιδια λεγανε και οι Απριλιανοι στην δικη της Χουντας. Οτι δηλαδη οι αριστεροι ετοιμαζανε ‘’τριτο γυρο’’ και οτι ειχανε πληροφοριες πως σοβιετικα (!!!) υποβρυχια θα αποβιβαζανε ανταρτες με οπλα στην Πελοποννησο. Ηταν δε τετοια η αστειοτητα των ανυπαρκτων επιχειρηματων τους που και οι ιδιοι καταλαβαινοντας οτι γινονται ακομα πιο γελιοι εγκαταλειψανε γρηγορα το παραμυθι αυτο…

    Βεβαια το τι μπορει να πιστευεις εσυ με βαση την δικη σου ‘’εσωτερικη πληροφορηση΄΄ μας αφηνει παγερα αδιαφορους (αν εχεις και αλλες τετοιες πηγες για το ποδοσφαιρο να παιξεις στοιχημα), αυτο που μας προκαλει τρομο ειναι να αναπαραγει μουσικοφιλος αναγνωστης του Δισκορυχειου το 2016 αυτες τις ανοησιες.

    Και για να τελειωνουμε, αν εχεις στοιχεια εδω ειμαστε να τα βγαλεις στην φορα. Αλλιως μεινε μονος σου με το τρομερο μυστικο ‘’της αριστερης χουντας’’ και ‘’τριχες’’…

    Ανωνυμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. δεν απαιτησα να με πιστεψεις αλλωστε εσυ τα ξερεις ολα............απλα σου λεω οτι δεν ειμαι ουτε γελοιος ουτε ανοητος οπως με αποκαλεις κι εχω μαθει να σεβομαι τον συνομιλητη μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φώντα για τη Κωνσταντοπούλου έγραψες - για το Βάιντα δεν έγραψες τίποτα. Δυσκολεύεσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν… δυσκολεύομαι καθόλου (και καταλαβαίνω πού το πας), απλώς δεν έχω χρόνο ρε μεγάλε.

      Για την Κωνσταντοπούλου έγραψα, γιατί μου ήταν πολύ εύκολο να συντάξω 300-400 λέξεις στο τσακ-μπαμ (κι επειδή βεβαίως γούσταρα, και γνώριζα την περίπτωσή της).

      Για τον Βάιντα (που κι αυτό τον γουστάρω στις περισσότερες από τις ταινίες του που έχω δει), έπρεπε να «στρώσω κώλο» όπως λέμε, κι αυτή την πολυτέλεια δεν την έχω. Επείγουν άλλα πράγματα, τα οποία πιέζουν… Δισκοκριτικές και άλλα διάφορα…

      Πάντως, είδα κι αυτούς που... δεν δυσκολεύονται τι αηδίες γράψανε!

      Ο «Άνθρωπος από Μάρμαρο» (1977), δεν έχει ουδεμία ιδεολογικοπολιτική συνάφεια με τον «Άνθρωπο από Σίδερο» (1981).
      Όσοι βάζουν «μαζί» αυτές τις δύο ταινίες ή δεν τις έχουν δει ή τις είδαν, αλλά δεν τις κατάλαβαν, ή εξυπηρετούν τις γνωστές γελοίες φιλελέδικες σκοπιμότητες.

      Διαγραφή