Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 11

25/3/2017
Ψάχνω, για να το διαβάσω (και να το έχω), το βιβλίο τού Μάνου (Εμμανουήλ) Φαλτάιτς «Κοινή Αγορά: Ο προάγγελος της οικονομικής μας καταστροφής και της εθνικής μας εκμηδενίσεως» [Ιδιωτική Έκδοση, Αθήναι 1963].
Προσφέρω καλό (εννοώ δυσεύρετο) έντυπο αντάλλαγμα…

24/3/2017
Τα κάπιταλ κοντρόλ έχουν σμπαραλιάσει τις τράπεζες. Οι υπάλληλοι βαράνε μύγες. Μόνο όποτε πληρώνονται οι συντάξεις των μπαρμπάδων έχουν κόσμο. Πάλι καλά δηλαδή, καθότι όσοι δε γουστάρουμε τις ηλεκτρονικές πληρωμές πληρώνουμε τα σκατά του ΕΦΚΑ στο πι και φι. 

24/3/2017
ROBERT WYATT

23/3/2017
Η λύση γι’ αυτά που λέει η Σώτη στην A.V. («"Δεν θέλω να ερεθίσω τα πνεύματα"») – η οποία Σώτη κάνει μόνο διαπιστώσεις, δίχως να προτείνει απολύτως τίποτα (και καλύτερα εδώ που τα λέμε, γιατί ξέρω τι θα προτείνει)–, είναι να επιστρέψει η αραβική ανατολή σε διακυβερνήσεις τύπου Μπάαθ, Άσαντ Σενιόρ, Καντάφι κ.λπ., τις οποίες ανέτρεψαν οι εγκληματικές ελίτ της Δύσης (και επαίνεσαν οι απανταχού μολυβοσπρώχτες του συστήματος), με ολέθρια παγκόσμια αποτελέσματα.
Τότε, ο κόσμος ήταν πιο ασφαλής. Τώρα, έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και δεν μας σώζει, πλέον, τίποτα…

23/3/2017 
ΓΑΜΩ ΤΟ SURVIVOR
Το να βλέπει κάποιος το λεγόμενο Survivor δε με νοιάζει. Το να γράφει όμως γι’ αυτό, με αποτέλεσμα να πληροφορούμαι άθελά μου έστω και την ύπαρξή του, με νοιάζει και με κόφτει.
Μακάρι να υπήρχε προσωπικός κόφτης (για τη λέξη).

22/3/2017
ΙΣΩΣ ΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ BLUES ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 20ΕΤΙΑΣ 
Rusty Zinn: The Chill (2000)
“Now winter time is coming, I can’t pay my heating bill,
 Now winter time is coming, I can’t pay my heating bill,
And I am looking at my woman, and I begin to feel the chill”  

22/3/2017
Στόχος της πολύμηνης δήθεν-τάχα διαπραγμάτευσης φαίνεται πως είναι μόνο ένας. Πέρα από τα βασικά και αμετακίνητα (την προστασία δηλαδή των ΔΥ) εκείνο που νοιάζει τους Τσιπροκαμμένους είναι η πλήρης διάλυση των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και των αυτοαπασχολούμενων (επί «αριστεράς» έχουν κλείσει π.χ. πάνω από 120 χιλιάδες μπλοκάκια). Η συνεχιζόμενη οικονομική εξαθλίωση αυτών των ομάδων πάει παράλληλα με τις απαιτήσεις των δανειστών για τα εργασιακά, ώστε να γίνουμε οσονούπω Μπαγκλαντές (31,5% επίσημη φτώχεια, 57% των 15χρονων δουλεύουν και «ανάπτυξη» με αμοιβές τρία δολάρια τη μέρα). 

22/3/2017
Είπε αυτός ο Ολλανδός μια μαλακία. Ότι τα τρώμε και τα πίνουμε, λέει, με γυναίκες στα ξενυχτάδικα. Στα τέτοια μας κι αν το ’πε. Πολλή σημασία δίνετε στο τι λέει ο κάθε τέτοιος παπάρας.
Δεν υπάρχει στο YouTube να σας βάλω «Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια» με τη Γιάννα Κομνηνού και τους Αισθηματίες, που είναι η πρώτη εκτέλεση (ως «Και να ’ρθεις με το μίνι-μπας»). Την άλλη με τον Χρήστο Κυριαζή την ξέρετε...

21/3/2017 
ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΙΩΤΗΣ
21 Μαρτίου 1920 - 21 Μαρτίου 1970
Στρογγυλά πράματα…
Το καλύτερο τραγούδι που έγραψε ο Χιώτης είναι το «Φτωχομπούζουκο». Αφήστε τα τώρα τα «Περασμένες μου αγάπες»… «Με κυνηγούν τ’ αδέρφια σου» και όλα τα υπόλοιπα (με τη Μαίρη Λίντα). Όλα καλά είναι, αλλά μπροστά στο «Φτωχομπούζουκο» μοιάζουν με τη… σημερινή ΑΕΚ μπροστά στην ΑΕΚ του Φάντροκ.
Σκίζει με τον πατέρα...
 

20/3/2017 
ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΨΥΧΕΔΕΛΙΚΑ ΕΦΕ
Εμείς οι παλιοί να πούμε (ok, υπάρχουν και παλιότεροι) στα σέβεντις ασχολούμαστε και με ηλεκτρικές κατασκευές. Εγώ διάβαζα κυρίως Τεχνική Εκλογή (όχι τόσο Μικρό Επιστήμονα), που είχε και δισκοκριτικές, κι είχα φτιάξει διάφορα… Αγοράζαμε πυκνωτές, αντιστάσεις, διόδους κ.λπ., φτιάχναμε τις πλακέτες, είχαμε (τα έχω ακόμη) κολλητήρια και πολύμετρα.
Αυτό το τεύχος, από το Γενάρη του ’75, γράφει για το πώς θα έφτιαχνες, τότε, φωτορυθμικό («φωτιστικά ψυχεδελικά εφέ» δηλαδή) και δεν το πρόλαβα στην εποχή του (ήμουνα μικρός ακόμη). Το αγόρασα αργότερα…

19/3/2017
Παπάρια είχε στην έκθεση για τα έιτις;

19/3/2017
Πόσοι Έλληνες έχουν τραγουδήσει Chuck Berry; Λέω για τη δισκογραφία, όχι στα live. Θυμάμαι αμέσως τους Dragons του Λάκη Παπαδόπουλου από το 1966 (ήταν οι πρώτοι;), που είχαν πει το “Around and around” (μάλλον το είχαν ακούσει από τους Rolling Stones), και τον Πουλικάκο που είχε πει το “Little queenie” στο “Crazy Love στου Ζωγράφου” το 1979. Σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλοι. Πείτε κι εσείς…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου