Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

για το PRAXIS του Κώστα Γιαννουλόπουλου

Θέλω κάποιος να μου πει αν ξέρει σίγουρα, όχι αν θυμάται μέσες-άκρες, αν έγιναν Φεστιβάλ PRAXIS (υπεύθυνος ο Κώστας Γιαννουλόπουλος) το 1981 και το 1987. Ευχαριστώ.
(Ετοιμάζω κείμενο για fanzine. Για κάθε πληροφορία θα υπάρχει credit στο περιοδικό εννοείται).
Αφίσα: Δημήτρης Θ. Αρβανίτης

UPDATE:
το κείμενο για το PRAXIS είναι έτοιμο εδώ... 

11 σχόλια:

  1. ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΖΑΖ,τ13(ΑΠΡΙΛΙΟΣ-ΜΑΪΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 1981) Ο ΓΙΑΝΝΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΌΤΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΘΑ΄ΤΑΝ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΤΟ PRAXIS 2 ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ 1982. ΓΙΑ ΤΟ 1987 ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ.

      Για το 1981 έψαξα πάρα πολύ σε μουσικά κ.λπ. περιοδικά της εποχής και δεν βρήκα την παραμικρή αναφορά.
      Βάσει, τώρα, και αυτού που μου λες από το ΤΖΑΖ (το συγκεκριμένο τεύχος δεν το έχω) επιβεβαιώνεται πως δεν υπήρξε PRAXIS 81.

      Για το '87 μού το είπε κάποιος φίλος, χωρίς να έχει στοιχεία. Εξ όσων έψαξα κι εγώ δεν βρήκα έως ώρας κάτι, αλλά θα συνεχίσω να το ψάχνω...

      Διαγραφή
  2. ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΣΤΟ ΣΚΑΝΑΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΟ ΣΤΕΙΛΩ ΣΤΟ ΜΕΙΛ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν το έχεις το mail μου, στείλε το δικό σου εδώ και θ' απαντήσω εγώ. (Δεν θα το δημοσιεύσω το mail σου).

      Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ.
      Κι αν θέλεις άσε ένα όνομα ή ψευδώνυμο (ό,τι θέλεις) για να σε αναφέρω και στο κείμενο.

      Διαγραφή
  3. Φώντα,
    Καλησπέρα, είναι σίγουρο οτι έγινε το φεστιβαλ PRAXIS το 1981. Είχε παίξει εκεί ο GUNTER HAMPEL. Υπάρχει αναφορά του Κώστα του Γιαννουλόπουλου σε μεταγενέστερο τεύχος του ΗΧΟΥ όταν παρακολούθησε άλλη συναυλία του στο εξωτερικό. Αυτό που δεν πρέπει να έγινε είναι το PRAXIS 1982. Επίσης αποδεικνύεται από μεταγενέστερο άρθρο του ΚΓ για το PRAXIS 84, όπου λέει οτι αυτό διοργανώνεται για τέταρτη φορά. Θα κοιτάξω για περισσότερα στοιχεία, όπως και scan τη Δευτέρα. Θα σου πω και για το 1987.
    Κ. Ζαφειράτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κώστα, όπως είπε ο φίλος παραπάνω το ΠΡΑΞΙΣ 81 δεν έγινε λόγω εκλογών (αναφορά στο ΤΖΑΖ). Κι εγώ απ' όσο έψαξα δεν βρήκα τίποτα για 81.

      Το 82 έγινε σίγουρα. Έχω το πρόγραμμα. Υπάρχουν και ηχογραφήσεις.

      Για το 87 το ψάχνω κι εγώ...

      Διαγραφή
    2. Φώντα, σωστά, βρήκα τώρα αναφορά του ΚΓ πάλι στον ΗΧΟ (Σεπτ. '82) οτι έγινε το Μάρτη '82. Δυο συμμετοχές αναφέρονται : Το ΜUNTU QUARTET του JEMEEL MOONDOC και ο Βαγγέλης Κατσούλης. Στο πρόγραμμα που έχεις του 82 αναφέρεται ο GUNTER HAMPEL? Αν όχι εξακολουθώ να πιστεύω οτι έγινε το 81 βάσει της αναφοράς που γράφω παραπάνω. Θα το ξαναδώ.
      Κώστας

      Διαγραφή
    3. Ήταν πολλές οι συμεμτοχές.
      Ναι, ήταν το 82 ο Hampel.

      Διαγραφή
    4. Ο δίσκος του jammeel moondoc που βγήκε από την praxis, αναφέρει στο οπισθόφυλλο "recorded live during "praxis jazz '82" festival at Alambra Theatre Athens, March 22, 1982

      Διαγραφή
  4. Φώντα,
    Καλημέρα, δεν υπάρχει καμία αναφορά για φεστιβάλ PRAXIS το 1987, στον ΗΧΟ αυτής της χρονιάς. Αντίθετα υπάρχουν εκτενείς αναφορές, φωτογραφίες, κλπ. για τις χρονιές '84, '85, '86. Βέβαια το 1987 δεν υπήρχε πλέον και η στήλη του ΚΓ στο περιοδικό, αλλά πιστεύω ότι κάποια αναφορά θα είχε περάσει από άλλο συνεργάτη. Οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι τα PRAXIS ήταν 6: '80, '82, '83, '84, '85 και '86. Για το έκτο PRAXIS κάνει αναφορά και ο Γ. Χαρωνίτης στην παρουσίαση του φεστιβάλ στο τεύχος Απριλίου '86. Αν δεν έχεις τα τεύχη αυτά και χρειάζεσαι φωτογραφίες ή υλικό με ενημερώνεις. Επίσης υπάρχει φωτογραφία και από μια εμφάνιση στο PRAXIS '80. -ΚΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Κώστα.
      Για το '87 έψαξα κι εγώ και δεν βρήκα τίποτα. Συνεχίζω όμως λίγο ακόμη...
      Για τα υπόλοιπα χρόνια έχω το υλικό.

      Διαγραφή