Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

BLACK SATURN & GROSSO GADGETTO experimental, drone, industrial και noise rap

Εδώ, στο Earth Project [Atypeek Music, 2020], έχουμε τη συνεργασία δύο. Του γαλλικού ηλεκτρονικού και κατά τόπους noise συγκροτήματος Grosso Gadgetto και του αμερικανού street poet και hiphop artist Black Saturn (κανονικό όνομα Ned Jackson).
Έτσι, από την μια μεριά έχουμε απαγγελίες και από την άλλη ένα οργανικό background, που ανταποκρίνεται εντελώς στα tags του bandcamp, ήτοι: experimental, drone, industrial και noise rap.
Όπως ακούς λοιπόν το “Earth Project”, κι έτσι όπως ηχητικώς εξελίσσεται, συντονίζεται τέλεια μ’ ένα μετα-αποκαλυπτικό τοπίο, με ολοφάνερες σινεφιλικές αναφορές (το να γράψουμε για Blade Runner είναι, μάλλον, κάτι προφανές), δημιουργώντας μία κάπως βαρύθυμη ατμόσφαιρα, μέσα στην οποίαν ο λόγος έχει το δικό του μερίδιο στην ανάδειξη αυτής της... κλειστοφοβικής υποβολής.
Εύκολο και απλό, παρά ταύτα, σαν άκουσμα, το “Earth Project” μπορεί εύκολα να σε «καταπιεί» σαν ακροατή, να σε παγιδεύσει στην πορεία και την εξέλιξή του, δημιουργώντας σου όλα εκείνα τα κλασικά... οντολογικά ερωτήματα σε σχέση με του «ποιοι είμαστε» και με το «πού πάμε».
Επαφή: www.atypeekmusic.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου