Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 24

1/6/2017
Βλέπω διάφορες αναρτήσεις σήμερα για τα 50χρονα του “Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band”, αν και στην πραγματικότητα το άλμπουμ κυκλοφόρησε την 26η Μαΐου 1967 (και όχι την 1η Ιουνίου). Στην Ελλάδα, να το πούμε, ο δίσκος πρέπει να κυκλοφόρησε κάποια στιγμή μέσα στον Αύγουστο του ’67 ή προς τα τέλη Ιουλίου (σε ελληνική εκτύπωση εννοώ), καθώς διαφημίζεται κατάλληλα στο τεύχος 88 των Μοντέρνων Ρυθμών της 30ης Αυγούστου 1967. Το άλμπουμ μπαίνει κατ’ ευθείαν στο Νο 2 του ελληνικού τοπ-10 σ’ εκείνο το τεύχος, ενώ βρίσκεται στο Νο 1 στο επόμενο (13 Σεπτεμβρίου 1967). 

1/6/2017 
Είναι ωραίο να σε διαγράφουν ή ακόμη καλύτερα να σε μπλοκάρουν απαράδεκτοι. Δεν μπαίνεις καν στη σκέψη ν’ ασχοληθείς, εσύ, με την περίπτωσή τους. 

1/6/2017
Ανέκδοτο Διονύση Σαββόπουλο και Σπανουδάκη από τα σέβεντις, ανέκδοτους (φοβερούς) Heaven and Hell και Scoria από τα έιτις, Hooks από τα σίξτις, κάποιους Asfodel’s Grup (έτσι γράφονται - Έλληνες είναι), Μαρία Δημητριάδη από βουλγάρικο δίσκο και διαφόρους άλλους αγνώστους (Έλληνες και Κύπριους) απ' όλες τις δεκαετίες, που δεν συγκράτησα τα ονόματά τους, ή που δεν τα θυμάμαι αυτή τη στιγμή, ακούσαμε απόψε στον Κύκλωπα από τον Mimis G Vas.
Τον ευχαριστούμε! 

31/5/2017
Προσωπικά, το μόνο θετικό που αναγνωρίζω στο Μητσοτάκη ήταν η διάθεσή του να κλείσει το λεγόμενο «μακεδονικό», μ’ ένα όνομα του τύπου Σλαβομακεδονία που θα ήταν ιδανικό.
Δυστυχώς, έπεσε πάνω στο Σαμαρά, στους παπάδες κ.λπ. και το φοβήθηκε.
Ούτε αυτό εν τέλει. 

31/5/2017
Συμμετέχουμε κι εμείς στο λαϊκό προσκύνημα... 
(περιοδικό Αγκάθι, τεύχος 3, Μάιος '83)
Το τι έχει γραφτεί αυτές τις μέρες για το Μητσοτάκη είναι φοβερό, παρότι λείπει ο Κακαουνάκης!
Τα καλύτερα πρέπει κάποιος να τα μαζέψει και να βγουν σε βιβλίο. Συλλυπητηρίων… 

30/5/2107 
ROGER McGOUGH
(ποιητής του Λίβερπουλ, μέλος των Scaffold, McGough & McGear, Grimms) 
ΕΠΙΒΙΩΣΗ
Κάθε μέρα
συλλογίζομαι το θάνατο.
Τις επιδημίες, την πείνα,
τη βία, την τρομοκρατία, τον πόλεμο,
το τέλος του κόσμου.

Βοηθάει
να μη σκέφτομαι άλλα.
 

30/5/2017 
Θα τους χώσουν οι Γιάνκηδες (ο Τραμπ λέει πως θέλει να ανατρέψει το εμπορικό έλλειμμα που εμφανίζει η χώρα του ως προς τη Γερμανία, κατηγορώντας τους Γερμανούς για τσιγκουνιά σε σχέση και με το ΝΑΤΟ), θα τους χώσουν οι Μπόμπηδες (καθώς δεν πρόκειται να πληρώσουν τα 100 δισ. «κοστούμι», που τους έκοψαν για το Brexit), άιντε να τους χώσει και η Ψωροκώσταινα με κάτι ψιλά τον Ιούλιο…
Κι άσε τους άλλους, τους κάφρους, να διαδηλώνουν κατά της… χούντας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην κηδεία του Μητσοτάκη… 

30/5/2017 
Το ελληνικό τραγούδι ζει –ζει με «έψιλον-γιώτα» και όχι ζη με «ήτα», γιατί αν είναι να «ζη» τότε έχει πεθάνει εδώ και δεκαετίες–, επειδή γράφονται και σήμερα καινούρια καλά τραγούδια και όχι γιατί θα μαζευτούν ο Σαββόπουλος, η Αρβανιτάκη και δεν ξέρω ποιοι άλλοι ακόμη στο Καλλιμάρμαρο, για να μας πουν, για πολλοστή φορά, τα ίδια και τα ίδια.
Φτάνει πια με τους δεινόσαυρους, που δεν έχουν να προσφέρουν πλέον τίποτα.
Άσε δηλαδή εκείνο το «όλοι μαζί μπορούμε», που εμένα μου γυρίζει τ’ άντερα. Και δε θέλω να πω πιο πολλά... 

29/5/2017
Σκάσανε και κασετούλες στο eBay... 
Ε ρε κατάντια για τον τεράστιο Χρήστο Κολοκοτρώνη... 

29/5/2017 
ΠΑΛΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ SIEMENS
Α… έτσι τη θυμήθηκα σήμερα…

29/5/2017 
Μητσοτάκης: o έλληνας νεοφιλελές πρωθυπουργός που έπιασε κατοστάρα στο χρέος, αφού παρέλαβε στο 69,9% και παρέδωσε, το 1993, στο 111,6%, που έβαζε φόρους με το τσουβάλι (Μάνος) και που στο διάστημα 1990-1993 προσέλαβε από το παράθυρο 11073 άτομα στη ΔΕΗ (καθώς ο Μητσοτάκης ήταν και… ενάντια στη διόγκωση του Δημόσιου Τομέα), με τα 6632 άτομα να διορίζονται στην προεκλογική περίοδο(!) του 1993 (καθώς ο μακαρίτης δεν ήταν ούτε... παλαιοκομματικός). Θεός σχωρέστον... 
(Πιο πολύ θα τον συγχωράνε βέβαια οι ευεργετηθέντες του)

7 σχόλια:

  1. εγω θαλεφα Φωντα οτι το χειροτερο ηταν ο χειρισμος του ονοματος της Μακεδονιας μας, γιατι τοτε ημασταν πανισχυροι διπλωματικα και αντι να περασουμε το ιστορικα σωστο ονομα χωρις τον ορο Μακεδονια, προτειναμε και συνθετο ονομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο όρος Μακεδονία έπρεπε οπωσδήποτε να υπάρχει, αλλά χρειαζόταν προσδιορισμός. Γεωγραφικός ή εθνοτικός.

      Διαγραφή
  2. τι λες Φωντα?????? απο που κι ως που οι Σκοπιανοι Μακεδονες εστω και Σλαβομακεδονες???? τι θα πει Σλαβομακεδονες???? τι εθνοτικος???? αυτοι ειναι Σλαβοι και Αλβανοι...απο εδω τη Θεσσαλονικη σου λεω οτι με ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙΣ με αυτο που λες........λυπαμαι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H γεωγραφική Μακεδονία επεκτείνεται στη Βουλγαρία και στην πΓΔΜ. Αυτοί που ζουν στα Σκόπια βρίσκονται εκεί 1000+ χρόνια, άρα δικαιούνται και αυτοί να λέγονται Μακεδόνες. Εδώ λέγονται Μακεδόνες, κάποιοι που ήρθαν στην ελληνική Μακεδονία από τον Πόντο πριν 100 χρόνια!
      Μακεδόνες λοιπόν και οι πΓΔΜήτες, αλλά ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ με προσδιορισμό (καθώς δεν είναι μόνο εκείνοι Μακεδόνες).
      Το Σλαβομακεδονία θα ήταν μια χαρά, αλλά δυστυχώς μετά από 25 χρόνια μαλακίας το μόνο που θα κατορθωθεί θα είναι να τους λένε όλοι οι άλλοι σκέτο Μακεδόνες εκτός από εμάς (όπως συμβαίνει ανεπίσημα ήδη). Κι αυτό θα είναι η μεγάλη ήττα.
      Και σόρι αν σε προσβάλλω, αλλά αυτή είναι η άποψή μου διαχρονικά για το θέμα.

      Διαγραφή
  3. καλησπέρα Φώντα ξέρεις μήπως τις αντιδράσεις της ελληνικής νεολαίας στην κυκλοφορία του Λοχία - δηλ δημοσιεύσεις στον τύπο της εποχής. πωλήσεις ,συζητήσεις κλπ Θα είχε ενδιαφέρον να ποστάρεις οτιδήποτε ενδιαφέρον έχεις υπόψη σου.
    Και κάτι άλλο - είχε κάποια επιρροή νομίζεις στην οποιαδήποτε ελληνική σκηνή;
    Παντελής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν στοιχεία. Θέλει λίγη δουλειά.

      Οι Beatles τους πάντες επηρέαζαν - κι ας μη φαινόταν.

      Διαγραφή
  4. υπάρχουν μερικοί, αρκετοί μάλιστα, που δε θα χαλιόντουσαν οι κακόμοιροι γέιτονες να ονομάζαν το κρατίδιο τους "Γυφτοσκόπια" . συνήθως κάτι αγράμματοι ελληναράδες, περισσότερο συγγενείς του Ταμερλάνου παρά του Αριστοτέλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή