Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

ROLLOVER DJS / GEORGE KELLY κομμάτια για χορό

Κλασική 12ιντση φόρμα, που γυρίζει στις 45 στροφές και που περιέχει δύο κομμάτια για χορό. Ένα από τον ιταλό DJ και παραγωγό Rollover DJs κι ένα από τον έλληνα συνάδελφό του George Kelly. Το single κυκλοφορεί, σε μπλε βινύλιο, στην (ελληνική) εταιρεία του δεύτερου, την Chopshop, σε 328 αριθμημένα αντίτυπα.
Το πρώτο κομμάτι, το “Sir Paul 1985” είναι ένα disco-funk, που αρχίζει ωραία με το rhythm section να κρατάει γερά και το πιάνο νε περιγράφει ελλειπτικά τη μελωδία. Όλα αυτά πριν μπει η γυναικεία φωνή (σε «μαύρο» στυλ), που, μαζί με τα συνολικότερα breaks σε ρυθμικές κιθάρες, κρουστά κ.λπ., εξακοντίζουν το κομμάτι. Μετά τη μέση το “Sir Paul 1985” αποκτά μια μεγαλύτερη dope-funk χροιά, θυμίζοντας καθαρά αμερικάνικο loft από το δεύτερο μισό του ’70. Ωραίο track θα το χαρακτήριζα, γενικώς.
Το “Chicks for free” του George Kelly, που πιάνει τη δεύτερη πλευρά, ξεκινά σ’ ένα ύφος eighties disco-rock, με ωραία riffs από ηλεκτρική κιθάρα και με βαρβάτο μπάσο-ντραμς. Τα γεμίσματα από cheesy keyboards, καθώς και τα φωνητικά που ακούγονται κάπως από το «βάθος», παράλληλα με το σταθερό και αμετακίνητο beat, δίνουν εν τέλει ένα δυνατό χορευτικό track, χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές αλλά με προφανή λειτουργικότητα.

1 σχόλιο:

  1. "Sir Paul 1985" είναι το "Nineteen Hundred and Eighty Five" των Wings.

    "Chicks for free" το "Money for Nothing" των Dire Straits.

    Η δουλειά είναι διασκεύες δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή