Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

ΣTELLA το δεύτερο άλμπουμ της

Το δεύτερο LP της Σtella δεν θα έλεγα πως δημιουργεί την έκπληξη τού πρώτου της – δίχως αυτό να σημαίνει πως έχουμε να κάνουμε, στην περίπτωσή μας, με κάτι τυπικό ή αδιάφορο. Όχι. Η Σtella ξέρει να γράφει «σωστά» ποπ τραγούδια με αρχή, μέση και τέλος, ξέρει ότι πρέπει να δουλεύει με τους ίδιους πάνω-κάτω ανθρώπους (ο παραγωγός Nteibint, ο μπασίστας Βελισσάριος Πρασσάς…), ώστε να έχει μια ταυτότητα ο ήχος της, ξέρει να διαχειρίζεται τα electro-pop vibes του ’80 καλύτερα από πολλούς του σιναφιού… οπότε; Οπότε, θα επιζητούσε κάποιος (ας πούμε εγώ) κάτι πιο προσωπικό, που θα πήγαινε την τραγουδοποιία της ένα βήμα παραπέρα. Ίσως, βέβαια, το Works For You [Inner Ear, 2016] να είναι ένα άλμπουμ μετάβασης σε κάτι επόμενο ή, αν θέλετε, ένας ανεξόφλητος λογαριασμός (μιαν ολοκλήρωση, εννοώ, του ποπ οράματος του “Σtella”)… θα δούμε. Για την ώρα έχουμε μπροστά μας το “Works for You” και γι’ αυτό πρέπει να πούμε κάποια λόγια…
H Σtella δεν γράφει μόνο μουσική, στίχους και τραγουδά, καθώς χειρίζεται ακόμη κιθάρες, σύνθια και πιάνο. Βεβαίως στα σύνθια την βοηθούν και άλλοι, όμως από την αρχή ένα κομμάτι του ήχου της είναι δικό της. Το λέω, γιατί δεν θέλω να φανεί πως μειώνω την εκτελεστική παρουσία της, όταν θα πρέπει να αναφερθώ στις πολύ πρώτες μπασογραμμές τού Πρασσά. Και είναι αυτές ακριβώς οι μπασογραμμές εν πάση περιπτώσει (που κρατάνε από την soul των sixties, έως και το electro των eighties), πάνω στις οποίες πατάνε τα ωραιότερα κομμάτια τού βινυλίου (180άρι φυσικά, σε λευκό χρώμα). Μιλάμε λοιπόν για το “Nest”, που είναι ένα ώριμο intellectual χορευτικό track και το οποίο, υπό συνθήκας, θα μπορούσε να αναστατώσει τις disco πίστες (όπου αυτές υπάρχουν και όπου υπάρχει κάτι σχετικό ή ανάλογο – γιατί με τα ραδιοφωνικά airplays δεν βγαίνει τίποτα…) και ακόμη για το “Watch me dive” (που διατηρεί αυτό το «υποχθόνιο» vibe, που μπορεί να σε ταρακουνήσει… πιο εσωτερικά εδώ). Δυνατό κομμάτι είναι επίσης το “Walk like I taught you”, που κλείνει την πρώτη πλευρά, και που «φεύγει» με τα extra σύνθια του Ορέστη Μπενέκα, και βεβαίως με το… μπάσο-ντραμς-κιθάρα.
Στην δεύτερη πλευρά έχουμε το εισαγωγικό κομμάτι “Works for you”, που δίνει ένα αρχικό ξεπέταγμα (πολύ ωραία, εδώ, τα φωνητικά), για να ακολουθήσει ένα ακόμη όμορφο track, το “Way to go”, που διακρίνεται τόσο για τη ρυθμική δομή και μελωδία του, όσο και για τα ευφάνταστα πλήκτρα και την cool ερμηνεία (τής Σtella).
Συνοψίζοντας θα έλεγα πως το “Works for You” είναι ένα άλμπουμ, στο οποίο θ’ ακούσεις μερικά πολύ καλά ποπ τραγούδια. Κι αυτό δεν είναι αμελητέο.
Επαφή: www.inner-ear.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου