Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

BALL occult… φοβερή μπάντα και άλμπουμ… ό,τι καλύτερο ροκ έχω ακούσει μέσα στο 2017

“Swedish hard-rock band formed by the mysterious Syrék Ball and his two older brothers”γράφει το discogs και άιντε να πάρεις γραμμή μετά. Τέλος πάντων στο χώρο του occult rock στον οποίον ανήκουν, καταφανώς, και οι Ball, δεν είναι ν’ ασχολείσαι με το παραμέσα, καθότι έτσι χάνεται κάτι από τη… μαγεία και το απόκρυφο του πράγματος. Τ’ αφήνεις λοιπόν αυτά τα… τελετουργικά κατά μέρος και μένεις σ’ εκείνο, που, σε πρώτη φάση, ενδιαφέρει. Στη μουσική, και στο κατά πόσον αυτή μπορεί να αποδειχθεί λειτουργική μέσα στη σύγχρονη καθημερινότητα.
Ε λοιπόν εγώ θα πω πως οι Ball (δηλαδή ο F.S. Ball μπάσο, ο M.F. Ball ντραμς και ο S. Yrék Ball κιθάρες, φωνή) είναι ένα πάρα πολύ καλό συγκρότημα τού… ψυχεδελοπρογκ-hard rock, κουβαλώντας την παράδοση και την ουσία των μεγάλων γκρουπ του παρελθόντος, που επένδυσαν στις… λειτουργίες του Σατανά, ξεκινώντας από τους Coven και τους Black Widow και φθάνοντας μέχρι τους Devil Doll και τους Segno Del Comando… για να μην πάω πιο κάτω.
Μάλιστα, συχνά συνδέουν αυτές τις αναφορές με τον σουηδικό ήχο εταιρειών όπως η Xotic Mind και η Subliminal Sounds (που φαίνεται πως έχει βάλει κι εδώ το χεράκι της), μιας και όταν τα passages ελαφραίνουν μοιάζει ν’ ακούς κάτι από S.T. Mikael ή Word of Life. Το δε παίξιμο, η έμπνευση και το συνολικότερο δόσιμο, έτσι όπως διαμορφώνονται στα έξι κομμάτια του LP/CD, που είναι το ένα καλύτερο από το άλλο, είναι εκείνα ακριβώς που θα σε κάνουν να αναφωνήσεις… ναι, οι Ball έβγαλαν ένα από τα καλύτερα ροκ άλμπουμ, που μπορείς, τώρα, ν’ ακούσεις τριγύρω.
Δισκάρα! Κοινώς, ό,τι πρέπει να συμβαίνει με κάθε άλμπουμ, που θέλει να σέβεται τα φράγκα τού αγοραστή του…

3 σχόλια:

  1. Είχε προηγηθεί του LP το 7" του 2015 με τις 2 κομματάρες του δίσκου, το οποίο πολύ λίγοι άκουσαν.
    Μάλιστα είχαν βγει 2 εκδόσεις (7") αλλά το discogs αναφέρει αυτή με το πλακομ<>νι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λες τη κίτρινη "Lite My Fyre" έκδοση; Και αυτή 300άρα όπως και το πλακομ@*νι, δεν γνωρίζω όμως ποια είναι πρώτη και ποια δεύτερη, αφού νομίζω ότι και τα δύο βγήκαν το 2015.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, αυτό είναι το insert του πλακο7ιντσου. Είχαν βγει κάποιες promo -δεν ξέρω αριθμό- με το 'display' cover (το άσπρο με τις αράχνες στις γωνίες), αλλά έχω την εντύπωση ότι το 'βγάλαν για πάρτη τους

      Διαγραφή