Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 185

29/8/2019
Διαβάζω στην EφΣυν κάτι αστειότητες σχετικές με τις βάσεις και τους βαθμούς εισαγωγής στις Σχολές. Για τη «δήθεν αριστεία», που δεν διστάζει να «διασύρει επιτυχόντες»!! Ποιοι είναι οι επιτυχόντες ρε μάγκες; Αυτοί που έγραψαν μέσο όρο 7 και μπήκαν μαθηματικοί, όπως κι εκείνοι που έγραψαν μέσο όρο 9 και μπήκαν φιλόλογοι;
Τα παιδιά δεν φταίνε τίποτα βεβαίως. Εκείνο που διασύρεται είναι το σύστημα της δημόσιας εκπαίδευσης, που είναι σάπιο από το Δημοτικό και συνεχίζει να σαπίζει και στο Γυμνάσιο-Λύκειο. Ας αφήσουμε κατά μέρος την τριτοβάθμια. Όταν το 75% των φοιτητών του Πολυτεχνείου δεν μπορεί να ανταπεξέλθει γνωστικά στις εξετάσεις του πρώτου έτους (κατά παλαιότερη δήλωση του πρώην υπουργού Γαβρόγλου) είναι περιττό να συζητάμε.
Το πράγμα δεν διορθώνεται με τη βάση του 10, λες και αν έχεις μέσο όρο 10,1 αλλάζει τίποτα (αυτά είναι τρίχες της Κεραμέως), μα με μία συνολική ανατροπή:
σε εκπαιδευτικό προσωπικό (με σκληρή, αλλά δίκαιη και συνεχή αξιολόγηση), με... κάψιμο των βιβλίων και συγγραφή καινούριων, με λελογισμένη, αλλά ουσιαστική ενσωμάτωση των υπολογιστών και των σμάρτφων στην εκπαιδευτική διαδικασία, με μια συνολικότερη αυστηροποίηση του σχολείου (καθότι έχει μετατραπεί σε πάρκο αναψυχής), με σοβαρές πρόνοιες (σχολές μαθητείας κ.λπ.) για όσους δεν μπορούν να συμβαδίσουν μ’ αυτήν την αναβαθμισμένη προοπτική, και ακόμη με την παντελή απομόνωση της «τάξης» των γονέων από τα εκπαιδευτικά πράγματα.
Είναι κι άλλα, αλλά αυτά είναι μερικά πολύ βασικά.

28/8/2019
Ένα από τα 3-4 κορυφαία σουηδικά συγκροτήματα των σέβεντις. Η Μπανιέρα του Αρχιμήδη. Διασκευάζουν το "Τζιβαέρι". Από τον τρίτο δίσκο τους (1977). Η αληθινή παγκοσμιοποίηση είναι αυτή, η βασισμένη στις σοσιαλιστικές ιδέες και στην ουσιαστική επικοινωνία των πολιτισμών. Θαύμα!
 

28/8/2019
Ως γνωστόν υπάρχει μόνο ένα γυναικείο όνομα που διατρέχει το μύθο και την ιστορία, μέσα στους αιώνες – από τον Όμηρο, τον Ευριπίδη και τον Πλάτωνα, μέχρι τον Γκαίτε, τον Σεφέρη, τον Καζαντζάκη, τον... John Cale και τον Γιάννη Λογοθέτη (Λογό). Από μακριά το πιάσαμε, αλλά σημασία εδώ έχει το τραγούδι...

28/8/2019
Αν οι Αμερικάνοι δεν ρίχνανε τον πράκτορα Παπαδόπουλο, για να παραδώσουν στο «σκύλο» Ιωαννίδη, τον Νοέμβριο του ’73, και έμενε η «πολιτική κυβέρνηση» Μαρκεζίνη για να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές (σε εκλογές που θα οργάνωνε μια χούντα), τότε θα είχαμε στο σβέρκο μας μια ακροδεξιά, σφόδρα λαϊκίστικη κυβέρνηση ίδια με τη σημερινή του Μητσοτάκη.

28/8/2019
Να γράφεις πάνω από 18, για να γίνεσαι αστυφύλακας, και πολύ κάτω από τη βάση (7,5) για να γίνεσαι μαθηματικός (στο νησί του Πυθαγόρα). Ποστ-ροκ καταστάσεις, με την κοινωνία σε παρατεταμένη διάλυση.
>>Υψηλές διατηρήθηκαν οι βάσεις στις περιζήτητες λόγω επαγγελματικής αποκατάστασης σχολές της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής (18.241 μόρια με άνοδο κατά 118 μόρια η Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.)<<

27/8/2019
Από τις μεγάλες απώλειες του Αυγούστου (9η) ήταν εκείνη του γλύπτη Takis (Τάκης Βασιλάκης). Ο Takis ήταν και συνθέτης, εκτός από γλύπτης, με συγκεκριμένη δική του μικρή, αλλά υπαρκτή (ακόμη κι αν είναι σπάνια) δισκογραφία.
Είναι γνωστή επίσης η παρουσία του σε χώρους αβάντ και «αντί» στη δεκαετία του ’60 κυρίως –και αναφέρομαι βασικά στην λονδρέζικη γκαλερί Indica, εκεί όπου ο John Lennon γνώρισε την Υoko Ono τον Νοέμβριο του 1966– ενώ ίσως να μην είναι και τόσο γνωστό πως κείμενα για τον Takis είχε γράψει μέχρι και ο William S. Burroughs.
Τέλος πάντων ήθελα να πω διάφορα, αλλά τις συγκεκριμένες μέρες δεν γινόταν. Κάποια άλλη στιγμή (και με δίχως αφορμή) ίσως...
Στη φωτογραφία είναι το μοναδικό LP του György Ligeti που έχω. Στο εξώφυλλό του εικονίζεται έργο του Takis (Les Multiples “Signal” & “Electromagnetique No.6”).

26/8/2019
Ανασύροντας, χθες, το τεύχος 72 του Jazz & Tζαζ (από τον Μάρτιο του 1999), για να "χτυπήσω" το κείμενο για το βιβλίο του Chuck D, ώστε να το μεταφέρω στο Δισκορυχείον, διαπίστωσα πως είχα γράψει κείμενο (στο ίδιο τεύχος) για τους θρυλικούς Musica Elettronica Viva. Το κείμενο αυτό δεν υπάρχει πουθενά, παρά μόνο στο συγκεκριμένο τεύχος και θα πρέπει κάποια στιγμή να το "χτυπήσω" και αυτό, για να το περάσω στο blog. 
Ξέρω μουσικόφιλους που ανατριχιάζουν με κάτι τέτοια ονόματα, σαν τους MEV...

5/8/2019
Η ταινία (σκην. Φίλιππος Φυλακτός) δεν λέει τίποτα ιδιαίτερο, είναι αργή και κουραστική, αλλά είναι... κατασκοπική, με πολύ ωραία πλάνα κι έχει γυρίσματα στον Δημόκριτο (στο πυρηνικό κέντρο εννοώ). Έχει δε διαφόρους τίτλους, αφού έγινε γνωστή ως «Τρικυμία μιας Καρδιάς», «11:43, Αντίο!», «Σιωπή» κ.λπ. – όλοι άστοχοι! Μάλιστα το soundtrack του Μίμη Πλέσσα, που ξεχωρίζει, είχε κυκλοφορήσει παλιότερα από τον Γιαννίκο, στο 2CD “Film Noir”, με θέματα... «Βράδυ στον Αντιδραστήρα» και τέτοια!
Εδώ ακούμε ένα ωραίο μπλουζ με την Σούλα Κοψίνη (διαθέτει και σκηνή χορού, το κλιπ, από τ’ Αστέρια στη Γλυφάδα).
Ό,τι πρέπει για την ώρα και την εποχή...

9 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb για την ταινία του Φίλιππου Φυλακτού...

    Alice Costo
    μου έκανε εντύπωση η ταινία για κάποιο λόγο , απελευθερωμένη για την εποχή της . ξέρεις χρονολογία; Ακαθόριστη

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    1969.

    Lefteris Kongalidis
    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΛΑΣ.

    Ntinos Dimatatis
    Ναι ο Χρήστος Πάρλας είναι σίγουρα.
    Σούλα Κοψινη ! Που την θυμήθηκες ρε Φώντα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια από το fb περί MEV...

    Γιώργος Γιαννόπουλος
    Νομίζω είχες γράψει και για το δίσκο amm/mev στο δισκορυχείον.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Μάλλον όχι Γιώργο, αν και δεν είμαι 100% σίγουρος.

    Γιώργος Γιαννόπουλος
    Έψαξα κι εγώ, και δεν το βρίσκω. Νόμιζα ότι το είχα διαβάσει από σένα, όταν είχα πρωτο εντοπίσει το δισκορυχείον.

    Κωνσταντινος Ζησης
    οχι τιποτ' αλλο,καταλαβαινω ομως οτι ακους βινυλιο,οι ανατριχιλες δεν συμβαδιζουν συνηθως,με συμπακτους δισκους και εμ πι θρη...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Όλα τ' ακούμε.
    https://www.youtube.com/watch?v=O-J8uyTjYAo
    Musica Elettronica Viva - Leave The City - Cosmic Communion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλιο από το fb περί Takis...

    Evangelos Vangelis Anagnostopoulos
    τον χειμώνα του 81 - αν θυμάμαι καλά, έτυχε να βρίσκομαι Παρίσι και ανακάλυψα στο Beaubourg την έκθεση του με τα ηλακτρομαγνητικά κλπ. ήταν απίστευτη και μοναδική εμπειρία, εννοείται ότι δεν τον ήξερα καν εκείνη την εποχή ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχόλια από το fb για τις βάσεις...

    Spyros Diastimikos
    «Αυτό επέτεινε το αίσθημα ότι είναι αδήριτη η ανάγκη για ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Είναι μια πολύ σημαντική τομή που πρέπει να γίνει μετά από αναλυτική συζήτηση με όλους τους φορείς»
    Νίκη Κεραμέως (Υπουργός Παιδείας)
    Απορίες βλακός: Τι είδους αναλυτική συζήτηση απαιτείται για να εφαρμοστεί το αυτονόητο; Και ποιοί φορείς; Οι βλαχοδήμαρχοι των περιοχών που έχουν Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα; Οι ιδιοκτήτες ακινήτων προς ενοικίαση; Οι σουβλατζήδες, μεζεδοπώλες και λοιποί ταβερνιάρηδες;; Ένα νουμεράκι απλώς είναι, πείτε το το γαμημένο! Το οποίο προφανώς θα πρέπει να ισχύσει και για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια.
    ΥΓ. Για μένα, το σωστό θα ‘ταν να ‘βαζαν το 13. Ετσι πιάνεις και τον διαβασμένο που πιθανόν ατύχησε στο εξεταστικό one-off, ευρισκόμενος πάντα στη περίμετρο του ικανού. Με 10 παραμένεις στούρνος.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Είναι σύνθετο το θέμα. Δεν διορθώνεται η κατάσταση με το 10 ή όποιο άλλο νούμερο. Απλώς κάποια προσχήματα καλύπτεις.

    Takis Psaltis
    και πολλοί ψηφοφόροι του ΚΚΕ οδηγούν τα παιδιά τους να δηλώσουν αστυνομία,,,,,

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Καλώς. Κι έτσι δεν τους χτυπάνε στις διαδηλώσεις...

    Μιχαλης Γιακουμιδακης
    Επαγγελματική αποκατάσταση?δηλ?μη πουνε μετα οτι για ένα χιλιαρικο τον εστειλαν στο Αφγανιστάν, η για ένα χιλιαρικο πηγε και κινδυνευσε στη φωτιά η σε μια ληστεία ,ο.κ.,εκτος και αν επαγγελματική αποκατάσταση είναι να κάθεσαι μεχρι να βγει η συνταξη οπως συμβαινει και με αλλους κλαδους

    ΕΥΗ ΒΕΛΙΣΣΑΡΑΚΟΥ
    την κούραση κ την αγωνία που τραβάνε αυτά τα παιδιά όπως κ την δύσκολη εκπαίδευση που κάνουν δεν μπορούν να την αντέξουν πολλοί. Έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρεις. Κ μπράβο τους που έφτασαν εκεί. Κ αξίζουν περισσότερα από χιλιάρικο.

    Μιχαλης Γιακουμιδακης
    Ωραια συμφωνουμε,αρα για ποια επαγγελματική αποκατασταση μιλαμε,το ιδιο λεμε,ποιος χορος , καταλαβατε το σχολιο????

    ΕΥΗ ΒΕΛΙΣΣΑΡΑΚΟΥ
    Όταν χιλιάδες παιδιά τελειώνουν κ δεν βρίσκουν δουλειά αυτοί έχουν την επαγγελματική αποκατάσταση από την πρώτη μέρα εισαγωγής στην Σχολή τους. Κ δεν ζουν την φοιτητική ζωή που ζουν τα άλλα παιδιά. Τώρα Πόσο Καλή είναι αυτή η επαγγελματική αποκατάσταση κ οι συγκρίσεις με άλλους τομείς είναι μεγάλο θέμα.
    Να σου πω κατι; πέρασε το κοριτσάκι μου πέρυσι 4ο στο οικονομικο της ΣΣΑΣ. Με 18600 μόρια. Πήραν 14 άτομα. Ένα χρόνο κλαίει. Είναι μέσα σε ένα στρατόπεδο. Κ φέτος με το 10 τοις 100 πέρασε 1η στο τεφαα αθηνων. Εσύ τι θα εκανες; Δεν θέλω γνώμη. Τα έχω σκεφτεί πολύ κ ευτυχισμένο παιδί θέλω. Για να σκεφτείς σου τα γράφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιχαλης Γιακουμιδακης
      ενταξει ,επιλογες ειναι αυτες πρεπει να σου ταιριαζει...και αυτοι που μπηκαν με τοσα μορια στο μαθηματικο προφανως δεν θα περασουν ουτε ενα μαθημα,απλως το ξαναλεω δεν υπαρχει επαγγελματικη αποκατασταση οταν το βλεπεις σαν αγγαρεια,κουραζεσαι και που το σκεφτεσαι...,δεν ειναι μονο τα λεφτα...,τωρα ειναι που λεμε πραγματικα ακριβώς το ίδιο,ευτυχισμένο παιδί θέλεις

      Kostas Markakis στην ΕΥΗ ΒΕΛΙΣΣΑΡΑΚΟΥ
      προφανώς .εμείς πήγαμε στρατό με το ζόρι και χάσαμε 2 χρόνια .το να πας ιδία βουλήσει είναι περίεργο.πολυ καλά έκανε η κόρη σας .διάλεξε ελευθερία .

      ΕΥΗ ΒΕΛΙΣΣΑΡΑΚΟΥ
      η ζωη θα δειξει. Κανεις δεν ξερει. Κ η ελευθερία ειναι μεγαλη εννοια. Ελευθεροι ηταν κ οι πολιορκημένοι.

      Georgia Meshiti
      Δηλαδή θα αποκτήσουμε μορφωμένους μπάτσους...! Κάτι είναι κι αυτό.

      ΕΥΗ ΒΕΛΙΣΣΑΡΑΚΟΥ
      δεν υπάρχει Σχολή αστυνομίας κ στρατιωτική με μαθητές χαμηλού επιπέδου. Είναι όλοι οι αφρόκρεμα του Λυκείου κ τα καλύτερα παιδιά επί το πλείστον. Το βασικό όμως είναι τι γίνεται μετά στις σχολές αυτές. Εκεί είναι το πρόβλημα.

      Georgia Meshiti
      Άλλο μόρφωση και άλλο καλλιέργεια (βαθύτερη γνώση). Διπλώματα πανεπιστημίων έχουν πολλοί αλήτες.

      ΕΥΗ ΒΕΛΙΣΣΑΡΑΚΟΥ
      Ακριβώς. Από εκεί κ μετά χαλάει το σύστημα. Αλλά γνώμη δική μου εξαρτάται από τον καθένα μας ξεχωριστά. Τα ελεύθερα μυαλά δεν φυλακίζονται.

      Georgia Meshiti
      Από τον καθένα μας ξεχωριστά εξαρτάται η προσωπική μας ζωή και η θέση (τρόπος) μας στην κοινωνία.
      Η αστυνομία, ο στρατός, κ.λ.π. δεν θα έπρεπε να αφορούν "τον καθένα ξεχωριστά". Η εκπαίδευση τους και η σωστή συμπεριφορά (πράξη) είναι ζωτικής σημασίας.

      ΕΥΗ ΒΕΛΙΣΣΑΡΑΚΟΥ
      συμφωνώ. Δεν είπα κάτι διαφορετικό. Γι αυτό κ ανάφερα το τι γίνεται μετά στις σχολές αυτές. Θέλουν πολύ δύναμη για να τις τελειώσεις. Πίστεψε με.

      Takis Psaltis
      για τις στρατιωτικές σχολές το επίπεδο μόρφωσης (όχι παιδείας, σαφώς άλλο πράγμα) θεωρείται αδιαμφισβήτητο, και τελευταία στις αστυνομικές με το εγκληματολογικό επίσης,,, DNA κλπ

      Kostas Markakis στην ΕΥΗ ΒΕΛΙΣΣΑΡΑΚΟΥ
      εγώ απορώ μετά που βγαίνουν που πάει όλη αυτή η μόρφωση .γιατί εγώ (και η πλειοψηφία των πολιτών)δεν την βλέπει

      ΕΥΗ ΒΕΛΙΣΣΑΡΑΚΟΥ
      γι αυτό ανάφερα το τι γίνεται μεσα στις σχολές. Θέλει πολύ δύναμη να μείνουν αναλλοίωτοι οι χαραχτηρες των παιδιών. Είναι τα καλύτερα παιδια- μυαλά κ τα τρώει το σύστημα. Θέλω να πιστεύω πως η νέα γενιά θα το αλλάξει.

      Kostas Markakis
      Ακριβώς

      Vagelis Papageorgiou
      Μην ξεχνάτε πως οι σχολές βγάζει αξιωματικούς που είναι η μειοψηφία και η "αφρόκρεμα". Αυτοί που ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή είναι απόφοιτοι της Ελεύθερης Ώρας και του Στόχου και ποτέ δεν γίνονται αξιωματικοί, σαν φανταράκια είναι (νοιώθουν) μια ζωή και ξεσπούν όπου τους παίρνει.

      Anaximander Nakamura
      Το κλασσικό "γιε μου, να γίνεις μπάτσος"

      Bakilos George
      Γιατί παλιότερα όσοι γινόντουσαν δάσκαλοι και καθηγητές από την λαχτάρα τους να διδάξουν το έκαναν;

      Διαγραφή
  5. Σχόλια από το fb περί της κυβέρνησης Μητσοτάκη...

    Stathis Nikokavouras
    το χειρωτερο ειναι οτι δεν βλεπουμε και σε κανενα καναλι τον μητσικωστα να κανει μητσοτακη και σια και να μας απογειωνει...ας ελπισουμε φετος το χειμωνα καπου να ειναι...γιατι ολα τα καναλια δουλοι ειναι και γλυφουν 24/7

    Vagelis Papageorgiou
    Αυτή η δεξιά κυβέρνηση θα είναι πολύ πιο "κρα" από του μπουχέσα. Έχουν να δούνε πολλά τα ματάκια μας, δυστυχώς δεν θα γελάσουμε μόνο, το άσυλο ήταν ένα από τα προεόρτια. Η αβάντα πάντως από τα μίντια στις ειδήσεις έχει μείνει να μας διασκεδάζει εν είδει καθημερινής κωμικής σειράς.

    Kostas Laskos
    Ότι καλύτερο διάβασα τελευταία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχόλια από το fb περί Archimides Badkar...

    Nikos Filippaios
    Μεγαλη αγαπη η μπανιέρα του Αρχιμήδη! Όπως και οι Bitter Funeral Beer Band που ακολούθησε.

    Spiros Boikos
    Και μετά την εξαιρετική εκφώνηση πατάω το λινκ και δεν είναι διαθέσιμο εδώ (αγγλία) χαχαχα

    Κωνσταντινος Ζησης
    https://youtu.be/CcXCXlusRRQ?t=164 ����������
    Pyramidos(ピラミッドス) - Ikariotikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σχόλια από το fb περί εκπαιδευτικού συστήματος κ.λπ. ...

    Stylianos Tziritas
    Το αστείο ξέρεις αγαπητέ ποιο είναι? Ότι αρχής γενομένης από το Δημοτικο -από 4η και πέρα- η ύλη είναι σαφώς πιο πυκνή και ποιο προωθημένη (ειδικότερα στην περίπτωση των μσθηματικών) απο την ανάλογη προηγούμενων γενεών

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν ισχύει αυτό. Έτσι δείχνει, αλλά δεν είναι αλήθεια. Υπάρχει μια εμμονή με την ασκησιολογία, χωρίς κανένα θεωρητικό υπόβαθρο. Η θεωρία είναι εξοβελισμένη από τα βιβλία των μαθηματικών. Βασικά μαθαίνεις τεχνάσματα για να λύνεις ασκήσεις, δίχως να καταλαβαίνεις τι κάνεις.

    Stylianos Tziritas
    στην περίπτωση ειδικότερα των μαθηματικών ισχύει. Στην ιστορία σαφώς υπάρχουν κακιστα βιβλία αλλά στις "θετικές επιστήμες" ειναι πιο hard τα πράγματα.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ξαναλέω, φαινομενικά είναι πιο hard. Στην πράξη ο μαθητής δεν μπορεί να μάθει τίποτα από τα βιβλία. Και γι' αυτό δεν τα διδάσκουν ούτε οι καθηγητές οι ίδιοι.

    Γιώργος Χαρωνίτης
    Μάλλον δεν υπάρχουν ΔΑΣΚΑΛΟΙ (παντός είδους)!
    Επίσης, είναι να γελάς με τους διάφορους υπουργούς παιδείας! ΟΙ αρχιαμόρφωτοι!

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    >>Μήπως η φροντιστηριοποίηση της διαδικασίας της γνώσης έχει παίξει έναν καταστροφικό ρόλο στον τρόπο σκέψης των μαθητών και αποτυπώνεται αυτό και στα αποτελέσματα;<<
    Πάρε απορία-δήλωση Γαβρόγλου στην ΕφΣυν για να καταλάβεις. Δεν του φταίει το δημόσιο σχολείο, που δεν λειτουργεί, του φταίνε τα φροντιστήρια, που προσπαθούνε (με το αζημίωτο, ok) να μπαλώσουν καταστάσεις.

    Akis Ladikos
    Για παράδειγμα στην Στ'διδάσκονται εξισώσεις! !!

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Το ξέρω, και είναι λάθος για μένα. Αλλά είναι και μεγάλη κουβέντα, το γιατί μπορεί να είναι λάθος το ένα ή το άλλο.

    Akis Ladikos
    Ως δάσκαλος πάντως ν'αναφέρω ότι τα βιβλία των Μαθηματικών της Ε'και Στ' τάξης του Δημοτικού είναι τουλάχιστον καλογραμμένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kostas Alexiadis
      και κατάργηση φροντιστηρίων!

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Αυτό δεν γίνεται δια νόμου. Αλλά ας μην ανοίξουμε το θέμα των φροντιστηρίων. Η δική μου γνώμη είναι πως δεν είναι το βασικότερο πρόβλημα σ' αυτό που συζητάμε.

      Μιχαλης Γιακουμιδακης
      Επίσης μην ξεχνάμε ότι ο τελευταίος πήρε αυτούς τους βαθμούς ,ο οποίος και δεν θα τελειώσει τη σχολή προφανώς,το σώμα των επιτυχόντων κανονίζει την πορεία της σχολής,ούτε μαθηματικός που δεν ξερει μαθηματικά θα τελειώσει ,ούτε αυτός που μπήκε πληροφορική θα τελειωσει κ.ο.κ

      Σωκράτης Ακριβώς
      θα ελεγα πως δεν υπάρχει γενικα "προβλημα παιδειας" αλλα "προβλημα βιομηχανιας"...στις δυτικές χωρες που υπαρχει απορροφηση αποφοιτων το συστημα εκπαιδευσης φαινεται "επιτυχημενο" αλλα σε πολλες περιπτωσεις ειναι πιο σαπιο....γενικά υπάρχουν ανθρωποι με ικανοτητες που η "χωρα" δεν μπορει να τους αξιοποιησεις παρα θεσεις εργασιας που "αναζητουν" ατομα με προσοντα (σε αυτη την περιπτωση θα ειχαμε επιστημονικο προσωπικο απο άλλες χωρες να μεταναστευει στην Ελλαδα)...

      Yiannis Stefanakos
      94,500 υποψήφιοι (αθροιστικά από Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ). 78,500 εισακτέοι (σε ΑΕΙ, "ανωτατοποιημένα" (sic) ΤΕΙ & ΤΕΙ).Μιλάμε για ποσοστό εισαγωγής της τάξης του 85%! Οι οποιεσδήποτε λύσεις είναι πρακτικά αδύνατον να δοθούν "μαχαίρι", όμως χωρίς δραστική μείωση αυτού του ποσοστού (βλ. σημαντική μείωση αριθμού εισακτέων, κατάργηση σχολών/τμημάτων κλπ) κάθε χρόνο θα κάνουμε την ίδια κουβέντα.
      Προφανώς πρόκειται για μια τεράστια συζήτηση...

      Διαγραφή