Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

ταξίδευα παιδί κι εγώ…

Κάποτε ο μακαριστός Χριστόδουλος, όταν τον είχαν ρωτήσει τι έκανε επί Χούντας, όταν βασανίζονταν άνθρωποι στο ΕΑΤ-ΕΣΑ, είχε πει: «δεν ξέρω, τότε εγώ διάβαζα».
Προσφάτως όταν σ’ ένα κρητικό κανάλι ρώτησαν την Ντόρα Μπακογιάννη για τα χάλια της κυβέρνησης Καραμανλή, συντονισμένη στο ίδιο μήκος κύματος, απήντησε: «Δεν είχα πλήρη εικόνα όταν ήμουν υπουργός Εξωτερικών, καθώς ταξίδευα συνεχώς για διάφορα σημαντικά θέματα, όπως είναι το Σκοπιανό».
Πριν από λίγες μέρες, ο Θόδωρος Πάγκαλος όταν ρωτήθηκε (στο Βήμα νομίζω) για τη διαφθορά επί των κυβερνήσεων Σημίτη δήλωσε πως τη διαφθορά τότε την έβλεπε και ο ίδιος, την ακουμπούσε, «ερχόταν και μ’ έβρισκε». Αλλά πέραν της… επαφής ουδέν. Καμία καταγγελία. Καμία παραίτηση.
(Εδώ εξαντλούνται τα όρια του κυνισμού, ηλίθιοι «αστέρες» των δελτίων, και όχι στην περίπτωση Μαντέλη – που βγήκε και είπε την αλήθεια, ή όση αλήθεια τέλος πάντων…).
Ελπίζω αύριο, όταν θα ρωτάνε τον Πρωθυπουργό – που τα πάει «καλά», δηλαδή καλάθια, με τα νούμερα εσχάτως, αλλά όχι και με το τι κρύβεται πίσω απ’ αυτά – «μα καλά δεν ακούγατε τις αντιδράσεις του κόσμου;», αυτός να μην απαντήσει, απορημένος, πως... ταξίδευε, κάνοντας... υψηλή διπλωματία.
[Πάντως, όπως έμαθα από ανθρώπους που βρέθηκαν στο Ηρώδειο την προηγούμενη Παρασκευή, στην…ακατανόητη συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη με τον Charles Lloyd, ο Πρωθυπουργός αποδοκιμάστηκε. Όπως αποδοκιμάστηκε και χθες-προχθές στην Τρίπολη (όχι της Λιβύης - εκεί τον καλοδέχτηκε ο δικτάτορας Καντάφι). Η σημερινή, κρατική, χουντοτηλεόραση φρόντισε, βεβαίως, να μεταδώσει τις… ακατανόητες εντυπώσεις του Παπανδρέου από τη συναυλία, αλλά τίποτα από τα «αίσχος» και τα γιούχα].
Και για να κλείσω αυτό το σημείωμα και, πάντως, όχι ακατανόητα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου