Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

JAZZ & TZAZ 207

Τέσσερις συνεντεύξεις στο Jazz & Tζαζ που κυκλοφορεί. Η ιαπωνίδα bandleader-πιανίστα κι ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα ονόματα της nippon-jazz Satoko Fujii συζητά με τον Βαγγέλη Αραγιάννη. Μία νέα world προσωπικότητα, η Μαροκινή Hindi Zahra μιλά στον Χρήστο Δουκάκη για το τελευταίο της άλμπουμ στην Blue Note, ενώ η νεαρά αυστραλέζα soul-woman Roxie Ray καταθέτει ιδέες και εντυπώσεις στον Δημήτρη Κατσουρίνη. Τέλος, ο άνθρωπος που γύρισε από το… άγνωστο, ο Σωτήρης Κοματσιούλης, συζητά μαζί μου για τα απίστευτα σημεία της καριέρας του. Αφορμή; Το «Σαν τον Άνεμο» LP, που κυκλοφόρησε λίγο καιρό πριν από την B-Other Side Records.Ακόμη, στο ίδιο τεύχος, ο Γιώργος Χαρωνίτης γράφει για τη νέα παρουσία των Keith Jarrett και Charlie Haden στην ECM, ενώ ο Γιάννης Μουγγολιάς για τη «φωνή των φωνών» Fatima Miranda, αλλά και για το κουαρτέτο Rosebud και την μοντέρνα προσέγγισή του στα folk τραγούδια από το ιστορικό Newport Festival. Επίσης, ο Σάκης Παπαδημητρίου γράφει για τον Donald Barthelme και o Θανάσης Μήνας για το τελευταίο άλμπουμ των Ry Cooder - Chieftains. Τέλος, στο «δισκορυχείον» ένας από τους πιο άγνωστους και απίστευτους δίσκους, που ηχογραφήθηκαν ποτέ στη χώρα μας…Στο CD “The Soul Junction”, που συνοδεύει το τεύχος 207, κλασικές στιγμές από τις περιπέτειες των Horace Silver, Jimmy Smith, Milt Jackson, Red Garland και Ray Charles…

5 σχόλια:

  1. Αγαπητέ κ Τρούσα,

    Ονομάζομαι Απόστολος Ρουτζομάνης. Νομίζω είχατε αναφερθεί στο album μου "The Heart Of A Dreamer" ή με κοροιδεύει το Google? Αν ναι, σας ευχαριστώ βαθύτατα, όποια κι αν ήταν η κριτική σας. Αν θέλετε κι έχετε χρόνο, στείλτε μου ένα mail στο crystalo06@hotmail.com με την άποψή σας για τον δίσκο.

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων
    Με εκτίμηση,
    Α.Ρουτζομάνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το σωστό e-mail: crystalo06@hotmail.com
    δεύτερο e-mail: routzomaa@upnet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο e-mail crystalo06@hotmail.com πριν το "6" πάει "μηδέν".Το λέω, γιατί το βγάζει σαν "όμικρον".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για Απόστολο Ρουτζομάνη...
    Είχα το άλμπουμ σας δεξιά, στη στήλη, ως greek album of the week. Το google το βγάζει κι ας μην υπάρχει τώρα. Έχω πολύ καλή γνώμη γι αυτό και θα τη δημοσιεύσω στο επόμενο Jazz και Tzaz (του Ιουλίου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανυπομονώ να βγει το τεύχος..Τιμή μου κ.Τρούσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή