Κυριακή 23 Απριλίου 2017

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 15

24/4/2017
Δηλαδή αν οι Γάλλοι ψήφισαν έτσι όπως ψήφισαν, καρπαζώνοντας τη δεξιά και στέλνοντας στον αγύριστο τους σοσιαληστές, σκέψου τι θα γινόταν αν είχαν περάσει και από 3 μνημόνια!! Κυριακή κοντή γιορτή… 

24/4/2017
Αυτή τη στιγμή (00:43) το γαλλικό ΥΠ.ΕΣ. δίνει Μακρόν 23.3%, Λεπέν 22.21%, Φιγιόν 19.5%, Μελανσόν 18.96% (από Guardian τα στοιχεία). Το αποτέλεσμα είναι καλό για την αριστερά (αν και όχι αυτό που θα επιθυμούσαμε). Περαιτέρω τα προβλήματα θα βαρύνουν μετά την εκλογή Μακρόν ως προέδρου (στο Β Γύρο), δίνοντας στη Λεπέν κι άλλους πόντους στην πορεία. Έτσι, και απ’ αυτή την άποψη (της μελλοντικής ενίσχυσης της Λεπέν δηλαδή) η εκλογή Μακρόν είναι ό,τι χειρότερο.

23/4/2017
Άιντε να δούμε τι θα γίνει και στη Γαλλία. Μπας και δώσει κι αρχίσει σιγά-σιγά να ξηλώνεται το πουλόβερ…

23/4/2017
Ρε Nεοδημοκράτες για τα τόσα μαζικά εγκλήματα που γίνανε στη γειτονιά μας τα τελευταία χρόνια δε ζητήσατε κουβέντα στη Bουλή, ζητήσατε όμως τώρα για τη Βενεζουέλα, που είναι στου διαόλου τη μάνα. Σας πήρε ο πόνος… Ου να μου χαθείτε… γαδούρια.

22/4/2017
Αυτό το κομμάτι δεν πρέπει να κυκλοφόρησε στα late sixties, αλλά… χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι. Φοβερό τραγούδι από τους Τεξανούς Nomads, που το μάθαμε από τη συλλογή “Three O'Clock Merrian Webster Time” (1982) της Cicadelic. Στα έιτις το είπαν και οι Γερμανοί Broken Jug…  

21/4/2017
Πέθανε ο Στάθης Ψάλτης, που έφτυνε τoν τρόπο που λειτουργούσε η τηλεόραση.
(το shot από την ταινία του Όμηρου Ευστρατιάδη "Διαμάντια στο γυμνό κορμί της" του 1972) 

21/1/2017
Έλληνες φιλελέδες επιχειρούν εδώ και κάποια χρόνια να μηδενίσουν την αμερικάνικη συμβολή στη στήριξη και διατήρηση της χούντας του Παπαδόπουλου... Δεν τους βγαίνει...
[Newsweek / January 19, 1970] 

19/1/2017 
Τον ελληνικό δίσκο του ιταλού τραγουδισταρά Guidone (LP παρακαλώ) μου τον πρότεινε κάποτε ο Άρης στην Κυψέλη να τον αγοράσω με 60 χιλιάρικα (τέλη 90s). Φυσικά, είχα βάλει τα γέλια… Το άλμπουμ το αγόρασα τελικά σε CD όταν βγήκε, το 2007 (στην Ιταλία). Ο Guidone ήταν πολύ μάγκας και είχε γ@μήσει, όπως λένε, ως σαπόρτ των Stones, στη Λεωφόρο. Στο LP υπάρχει και κομμάτι του με τον τίτλο “Parakalo Glyphada” (φράση που θα την έλεγε στον ταξιτζή του, για να τον πάει στ’ Αστέρια, το ’65), άλλα διάφορα originals, όπως και μερικές διασκευές (σαν το “Fuori dal mondo”).
(Η φωτό είναι από το μέσα μέρος του triple-folded digipak) 

19/1/2017 
Σ’ αυτό το βιβλίο των εκδόσεων Ωρόρα, που κυκλοφόρησε προς τα μέσα των έιτις (δεν αναφέρεται χρονολογία), υπάρχει το πιο τρομακτικό, ίσως, διήγημα που έχω διαβάσει ποτέ.
Είναι η «Η Πάνω Κουκέτα» (The Upper Berth) του F. Marion Crawford.
[Αγοράστε το αυτό το βιβλίο, όπου το βρείτε] 

17/4/2017 
Κάναμε και μερικές σωστές ανταλλαγές μεσ’ στις γιορτές. Αποκτήσαμε π.χ. το LP “Zeleste 1973-1979” (δεν καταγράφεται στο discogs), με ηχογραφήσεις progressive (rock, latin, folk, fusion κ.λπ.) ισπανικών ονομάτων της ετικέτας Zeleste. Orquestra Mirasol, Blay Tritono, Musica Urbana, Secta Sonica, Sisa, Companyia Electrica Dharma, Orquestra Plateria και τέτοια.
Φοβερά πράγματα είναι αυτά, για όσους γνωρίζουν μέσες-άκρες την ισπανική σκηνή στα σέβεντις… 

8/4/2017 
ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΥΛ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΓΩ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΕΜΕΤΙΚΟ
>>Αλλά, δεν είχε τύχη καθόλου, όταν, βρέθηκε στο Παρίσι. όπου μετά από σύντομη επιτυχία με τους Axis, κατέληξε μπουζουξής σε σκυλάδικο, και χρήστης αλλά και έμπορος ηρωίνης.<< 

6/4/2017
ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΥΛ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΓΩ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ
>>Πέθανε στον… άσο ο σπουδαίος κιθαρίστας Αλέκος Καρακαντάς. Άφραγκος, μόνος και αβοήθητος άφησε την τελευταία πνοή χθες ο θρυλικός κιθαρίστας των Juniors, We Five και Axis, Αλέκος Καρακαντάς.<<

15 σχόλια:

  1. ήταν έμπορος ηρωίνης ο καρακαντάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έκανε και έμπορος. Το έχει πει ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Rocking.gr. Ιδού και το απόσπασμα:
      “Ήμουν σε έξαλλη κατάσταση, έπινα ολόκληρα μπουκάλια ουίσκι και μπήκα και στα δίχτυα της …κυρίας. Ηρωίνη. Ε, αφού μπήκα εκεί μέσα πια έφτασα σε αίσχιστο σημείο. Αλλά μέσα μου πάντα σκεφτόμουνα ότι θα πρέπει να ξυπνήσω. Τα λεφτά που είχα μαζέψει τα έφαγα όλα για να πάω στο Άμστερνταμ να αγοράσω και να πουλήσω κτλ.”

      Διαγραφή
    2. Δεν ξέρω τι είπε σε μια ιδιωτική κουβέντα και σε ποια απ' όλα αυτά είχε δώσει την άδεια να μεταφερθούν δημοσίως.
      Εμένα αν μου τα έλεγε δεν υπήρχε περίπτωση να τα έβγαζα στη φόρα.
      ΤΕΛΕΙΑ.

      Διαγραφή
  2. Στα "Διηγήματα Τρόμου" της Ωρόρα έχω γράψει στο εσώφυλλο την ημερομηνία κτήσης: 19/8/'88. Έχουν μικρότερο αριθμό καταλόγου (1019) από την αντίστοιχη συλλογή - θρύλο "Σκιές - Ιστορίες Φρίκης" που βγήκαν το 1987 με αριθμό καταλόγου 1060 και χαμηλότερη τιμή (250 αντί 300 Δρχ.). Άρα σωστά λες, έχουν βγει νωρίτερα.
    Ωραίες εποχές - ωραία πράματα!

    Χρήστος Δ. Τσατσαρώνης
    www.badsadstories.blogspot.gr
    www.badsadstreetphotos.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κορυφή τα «Διηγήματα τρόμου»!
    Πολύ καλό επίσης και το «Σκιές, ιστορίες φρίκης» από τον ίδιο μεταφραστή, εκδόσεις,
    και πάνω κάτω εποχή... 1984 λένε οι Σκιές.
    Και μιας και πιάσαμε την Ωρόρα, πολύ καλό (και σαν εισαγωγή στο έργο του)
    είναι το «7 παράξενα διηγήματα» του H.P. Lovecraft, όπου υπάρχει και το διαμάντι του φανταστικού διηγήματος, «Ο Παρείσακτος» ή αλλιώς The Outsider….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκιές από την Ωρόρα: 1987, 1η έκδοση ΣΕΛΕΦΑΪΣ 1984.

      Χρήστος Δ. Τσατσαρώνης

      Διαγραφή
    2. Άρα γι' αυτό γράφει "Copyright" 1984 και όχι έκδοση αυτή τη χρονιά...
      δεν κάνω για ερευνητής-ντεντέκτιβ πάει τέλειωσε...

      Διαγραφή
  4. ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΤΡΟΜΟΥ» ΕΠΕΣΑΝ ΠΟΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ FACEBOOK. ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΩ…

    ΜΕΡΟΣ Ι

    Costas Arvanitis
    Η Εθνική Βιβλιοθήκη το έχει [1982]. Θυμάμαι τον τίτλο και ότι μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση το διήγημα. Μ' έκανες να βγάλω το βιβλίο. "Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε σύντομα με πλοίο, θα σας συμβούλευα να μην την διαβάσετε τώρα [την ιστορία]. Διαβάστε την το βράδυ, ξαπλωμένος στην κουκέτα, μέσα στην καμπίνα σας. Προσέξτε μόνο σε ποια κουκέτα θα ξαπλώσετε κι αν υπάρχει φινιστρίνι προς τη θάλασσα. Ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να μπει από κει τη νύχτα." Γ. Μ.

    Φώντας Τρούσας Δισκορυχείον
    Ώστε '82 το λέει η Βιβλιοθήκη. Ωραία!

    Costas Arvanitis
    Τώρα πρόσεξα ότι το δικό σου γράφει "τσέπης". Το δικό μου είναι κανονικού μεγέθους, όχι Ωρόρα, αλλά εκδ. Ν. Ράπτης Πάντως η Ε. Β. το Ωρόρα έχει για '82.

    Φώντας Τρούσας Δισκορυχείον
    Περίεργο αυτό, γιατί σε άλλα του Μπαλάνου από τις Ωρόρα, που είναι επανεκδόσεις, το γράφει. Σ' αυτό που έχω εγώ δεν έχει τον παραμικρό υπαινιγμό πως πρόκειται για επανατύπωση. Εμένα έχει 15 διηγήματα και 295 σελίδες.

    Costas Arvanitis
    Διόρθωσα το παραπάνω σχόλιο. Τα Ωρόρα τα παρακολουθούσα και επειδή πρέπει να το είχα ήδη το βιβλίο, δεν το ξαναπήρα σε έκδ. τσέπης. Και το δικό μου 15 διηγήματα έχει και τελειώνει στη σελ. 291, με έξι σελίδες κενές στο τέλος

    Φώντας Τρούσας Δισκορυχείον
    Ναι, 291 τελειώνει και το δικό μου. Το δικό σου σε "Ράπτης" τι χρονιά δίνει;

    Costas Arvanitis
    Δυστυχώς, δεν γράφει χρονιά.

    Φώντας Τρούσας Δισκορυχείον
    Άρα το Ωρόρα είναι το πρώτο, αν λάβουμε υπόψιν την Ε.Β.; Εκτός αν το άλλο είχε βγει πιο πριν. Ζόρι!

    Costas Arvanitis
    Δεν τα έχει όλα η Βιβλιοθήκη. Κι ο Panagiotis Peristrefomenos, του Ράπτη λέει για 1η εκδ. Άλλωστε, είναι πιο φυσιολογικό να βγήκε μετά σε τσέπης.

    Φώντας Τρούσας Δισκορυχείον
    Ναι, ίσως. Αν και έχουμε παραδείγματα βιβλίων που βγήκαν πρώτα σε τσέπης και μετά κανονικά. "Θαυμαστός Καινούριος Κόσμος", "Πρωτάρης"... μου έρχονται τώρα στο μυαλό.

    Φώντας Τρούσας Δισκορυχείον
    Το ότι εγώ το αγόρασα γύρω στο '85 σημαίνει πως τότε εκείνο κυκλοφορούσε και πως του Ράπτη πρέπει να ήταν εκτός (επίσημης) κυκλοφορίας - άρα παλιότερο.

    Makis Simitis
    "Θαυμαστος καινουργιος κοσμος" σε Βιπερ με αφαιρεση καποιων παραγραφων απο την χουντικη λογοκρισια και υποσημειωση οτι οι αποψεις του συγγραφεα προσβαλλουν τα ελληνοχριστιανικα ηθη ...

    Φώντας Τρούσας Δισκορυχείον
    Σε ποια έκδοση τα γράφει αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΕΡΟΣ ΙΙ

    Costas Arvanitis
    Η Ε. Β. έχει δέκα βιβλία του Ράπτη (όχι το συγκεκριμένο), που εκδόθηκαν από το '76 μέχρι το '81. Το πρώτο ('76) είναι του Uri Geller, που μετά βγήκε και σε Ωρόρα, όπως και κάποια άλλα. Άρα ο Peristrefomenos έχει δίκιο, που λέει ότι ο Ράπτης έγινε Ωρόρα.

    Makis Simitis
    Δυστυχως ηταν δανεικο το βιβλιο,θυμαμαι ομως πολυ καλα οτι ηταν Βιπερ με πολυ μικρο αριθμο,απ' τα πρωτα που εκδοθηκαν. Ειχα σοκαριστει-απ'την παρεμβαση,οχι απο το περιεχομενο,φυσικα...

    Φώντας Τρούσας Δισκορυχείον
    Η πρώτη έκδοση ίσως είναι τσέπης Γρηγόρη και όχι Βίπερ Παπύρου (και τα δύο από 1971). Δεν θυμάμαι λεπτομέρειες τώρα, γιατί τα έχω διαβασμένα από δεκαετίες.

    Makis Simitis
    Πολυ πιθανον. Κι εγω δυστυχως θυμαμαι ολο και περισσοτερο τα περιφερειακα ενος γεγονοτος και οχι το ιδιο το γεγονος...

    Makis Simitis
    Μονο αυτο καταφερα να βρω αλλα δεν υπαρχουν αλλα στοιχεια

    Φώντας Τρούσας Δισκορυχείον
    Ναι αυτό είναι το βίπερ του Παπύρου, υπάρχει και το τσέπης του Γρηγόρη από την ίδια χρονιά (1971) και μάλλον λίγο πιο πριν.

    Manolis Stavroulakis
    Χαίρομαι που το έχω αλά δεν θυμάμαι το διήγημα - πρώτο πράγμα που θα κάνω όταν επιστρέψω σπίτι...

    Φώντας Τρούσας Δισκορυχείον
    Κλείσε για καλό και για κακό, σφιχτά, το παράθυρό σου...

    Manolis Stavroulakis
    Μπα, είμαι παλιά καραβάνα στο είδος - τολμώ να πω ότι έχω διαβάσει ότι έχει μεταφραστεί από το είδος τις τελευταίες 3 δεκαετίες - οπότε έχω αναισθητοποιηθεί...

    Φώντας Τρούσας Δισκορυχείον
    Έχε λίγο αγιασμό μαζί σου πάντως. Ποτέ δεν ξέρεις...

    Manolis Stavroulakis
    Με ιντριγκάρεις και ανυπομονώ να το πιάσω στα χέρια μου...

    Φώντας Τρούσας Δισκορυχείον
    Όχι εντάξει. Με τι υποβάλλεται ο καθείς είναι θέμα προσωπικό (και συγκεκριμένων συνθηκών).

    Φώντας Τρούσας Δισκορυχείον
    Εγώ ας πούμε θυμάμαι την πρώτη φορά, που το διάβασα στα έιτις, κι αυτήν ανακαλώ. Σήμερα π.χ. δεν ξέρω αν θα με τρόμαζε το ίδιο.

    Fanis Papadopoulos
    χρονια πολλα , εαν δεν κανω λαθος ο Μπαλανος εχει βγαλει και ενα βιβιλιο για ufo??

    Φώντας Τρούσας Δισκορυχείον
    Έχει βγάλει πολλά Φάνη μου. Ιδίως σε βίπερ... Επίσης χρόνια πολλά!

    Manolis Stavroulakis
    Εμένα πχ μ'έχουν στοιχειώσει "Τα Δάχτυλα" του Κινγκ - εντελώς προσωπικό θέμα, όπως είπες. Και... χρόνια πολλά (αγένεια, ξεχάστηκα) όπως λέει ο φίλος πιο πάνω!

    Φώντας Τρούσας Δισκορυχείον
    Επίσης. Σε όλους.

    Konstantinos Zachopoulos
    Εχω δεκάδες τέτοιες συλλογές διηγημάτων τρόμου και φρίκης - κι αυτήν ανάμεσά τους. Θα πρέπει μάλλον να τις ξαναδιαβάσω, γιατί δεν τα θυμάμαι πια

    Φώντας Τρούσας Δισκορυχείον
    Εγώ το θυμήθηκα, γιατί κάτι έψαχνα στο πατρικό μου και έπεσα πάνω του.

    Vassilis Bas Athanassiadis
    Καλημέρα παιδιά κι εγώ το Ράπτης έχω, αγορασμένο 1979-80. Οι σειρές της Ωρόρα άρχισαν να κυκλοφορούν αργότερα νομίζω.

    Panagiotis Peristrefomenos
    Η 1η έκδοση είναι απο "Ν.Ράπτης" σε μεγάλο σχήμα.291 σελίδες. Δεν αναγράφεται η χρονολογία έκδοσης.

    Panagiotis Peristrefomenos
    "Ν.Ράπτης" πρίν γίνει "Ωρόρα" οπότε πιθανότατα εκδόθηκε τέλη '70

    Spyros Diastimikos
    Tο έχω ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΕΡΟΣ ΙΙΙ

    Βαγγέλης Δαρδαντάκης
    Ο Ράπτης είχε ξεκινήσει τέλη δεκαετίας '70 με σκληρόδετες εκδόσεις αλλά αργότερα κατάλαβε ότι θα έκανε μεγάλη επιτυχία με τις εκδόσεις τσέπης, την Ωρόρα. Τον είχα γνωρίσει καμιά δεκαριά και βάλε χρόνια πριν που είχε ακόμα το μαγαζί του στη Μαυρομιχάλη, έψαχνα την Επαφή του Σαγκάν, και μου είχε αφηγηθεί το σκεπτικό του γύρω από αυτή την επιτυχία. Και το ξέρω πως ξεκίνησαν το 1981 γιατί έχω ακόμα κάποια από αυτά. Τις συλλογές του με τα διηγήματα τρόμου/ΕΦ κλπ σε σχήμα τσέπης τις είχε ξεκινήσει περίπου 1984 με 85 κάποια πιο πριν από τις εκδόσεις Ράπτης, στη συνέχεια στην συντριπτική πλειονότητα ήταν βέβαια πρώτες εκδόσεις. Το μαγαζί του δεν υπάρχει βέβαια πια και νομίζω ότι έχει πεθάνει.

    Kostas Konstantinidis
    Το είχα κάποτε, δυστυχώς χάθηκε σε μετακόμιση. Και η σειρά "Ιστορίες..." της Ωρόρα γενικά έχει διαμαντάκια μέσα. Τα πρώτα της σειράς τα επιμελήθηκε ο Μπαλάνος και κατόπιν ο Μαστακούρης.

    Γιωργος Φωτιου
    φιλε κωνσταντινιδη η συλλογη σκιες ιστοριες φρικης που μαλλον εννοεις εχει βγει απο εκδοσεις σελεφαις σε μεγαλο μεγεθος κ με αλλο εξωφυλλο.

    Γιωργος Φωτιου
    το εχω διαβασει.η πρωτη εκδοση εχει το ιδιο εξωφυλλο αλλα μεγαλυτερο μεγεθος.

    Θανάσης Ζελιαναίος
    Μεγάλη αγάπη η Ωρόρα! Αντιπροτείνω το "δωμάτιο του πύργου" του Έντουαρντ Μπένσον απ'τις "Ιστορίες με ζωντανούς νεκρούς"!

    Γιωργος Φωτιου
    η πρωτη εκδοση ειναι εκδοσεις σελεφαις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ε ψιτ εσύ, κομμένα τα σχόλια για το θέμα.
    Είπα ΤΕΛΕΙΑ.

    Τράβα αλλού να εκφράσεις τις απορίες σου.
    Εκτός αν πεις το όνομά σου (για το συγκεκριμένο ζήτημα) και σε ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το εχουμε ξαναπει...ειναι γνωστο οτι εχεις καβουρια στη τσεπη - δε χρειαζεται να μας το λες και ξαναλες με παραδειγματα (sτον Guidone αναφερομαι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ θα τα 'δινες ρε τα 60 χιλιάρικα για τον Γκουιντόνε;
      Άιντε από 'κει πέρα, χαμένε...

      Διαγραφή
  9. Ξαναδιαβάζοντας παλιά σου κείμενα, έπεσα πάνω στην αναφορά σου στο βιβλίο με τα μικρά αριστουργήματα "ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΤΡΟΜΟΥ", σε επιλογή και μετάφραση του Γιώργου Μπαλάνου, που όπως σωστά λες, τόσο μας μάγεψαν και μας τρόμαξαν, εκεί στα μέσα του '80.
    Έχοντας το ίδιο βιβλίο με σένα, το αναζήτησα στη βιβλιοθήκη, θυμούμενη τον κλειστοφοβικό τρόμο και την έξαψη της φαντασίας που μου προκαλούσαν.
    Ελπίζω να μην είναι "χαζό" να παραλληλίσω (συναισθηματικά), αυτή τη σειρά των βιβλίων των εκδόσεων ΩΡΟΡΑ (ως δυσεύρετα διαμαντάκια που είναι πολλές από τις ιστορίες, με τις συλλογές PEBBLES που επίσης εκείνη την εποχή έμπαιναν στη δισκοθήκη μας...)
    Η απορία σου σχετικά με την χρονιά που κυκλοφόρησε το συγκεκριμένο βιβλίο, (ίσως να την έχεις λύσει μέχρι σήμερα), με ώθησε να το ψάξω λίγο και μεταφέρω ένα κείμενο από την ιστοσελίδα GOODREADS, με το ενδιαφέρον σχόλιο ενός αναγνώστη, του Παντελή Κ., που παραθέτει τα πιο κάτω στοιχεία:

    Το βιβλίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1980.
    Στο τεύχος 1273 (15 Ιουλίου 1980) της Νέας Εστίας, υπάρχει η καταχώριση «Διηγήματα τρόμου, επιλογή-εισαγωγικά σημειώματα - μετάφραση Γιώργος Μπαλάνος, Εκδόσεις Ν. Ράπτης, Αθήνα, σελ. 291» στο βιβλιογραφικό δελτίο των νέων βιβλίων του Βιβλιοπωλείου της Εστίας (με την επεξήγηση «επιλογή και παρουσίαση σε μια θεματική ταξινόμηση των βιβλίων του δεκαπενθημέρου που εισέρχονται στο Βιβλιοπωλείον της Εστίας»).
    Περιλαμβάνει τα ακόλουθα διηγήματα (αναγράφεται το έτος της πρώτης δημοσίευσής τους):
    Francis Marion Crawford: «Η πάνω κουκέτα» (The upper berth, 1886)
    Saki: «Γαβριήλ - Έρνεστ» (Gabriel – Ernest, 1909)
    William Wymark Jacobs: «Το χέρι της μαϊμούς» (The monkey’s paw, 1902)
    Algernon Blackwood: «Ο τρόμος των διδύμων» (The terror of the twins, 1909)
    Sheridan Le Fanu: «Η συμφωνία του Σερ Ντόμινικ» (Sir Dominic’s bargain, 1872)
    Wallace West: «Ένα αντικείμενο ομορφιάς» (A thing of beauty, 1920)
    Fitz James O’Brien: «Τι ήταν;» (What was it? A mystery, 1859)
    Ambrose Bierce: «Το μεσαίο δάχτυλο του δεξιού ποδιού» (The middle toe of the right foot, 1890)
    William Hope Hodgson: «Το δωμάτιο που σφύριζε» (The whistling room, 1910)
    George Fielding Eliot: «Το χάλκινο μπολ» (The copper bowl, 1928)
    Martin Waddell: «Αγάπα με, αγάπα με, αγάπα με» (Love me, love me, love me, 1965)
    H.P. Lovecraft: «Το κυνηγόσκυλο» (The hound, 1924)
    Clark Ashton Smith: «Το στοιχειό του τόπου» (The ghoul, 1934)
    Henry Kuttner: «Οι αρουραίοι του νεκροταφείου» (The graveyard rats, 1936)
    C.L. Moore: «Μαύρη δίψα» (Black thirst, 1934)

    ΑπάντησηΔιαγραφή