Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 14

11/4/2017
ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ
Δεν υπάρχει χειρότερο θέαμα από το να βλέπεις πολιτικούς να εγκαινιάζουν έργα. Αυτό για μένα αποκαλείται… μέγιστη ξετσιπωσιά. Ακόμη και όταν συμβάλλουν βάζοντας τη τζίφρα τους, προκειμένου να εκταμιευθούν τα σχετικά κονδύλια (οι φόροι μας δηλαδή).
Τα έργα τα σχεδιάζουν οι ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ και τα υλοποιούν οι ΕΡΓΑΤΕΣ κι αν έπρεπε κάποιοι, σώνει και καλά, να τα εγκαινιάσουν αυτοί και μόνον αυτοί θα έπρεπε να το κάνουν.

11/4/2017
Αν οι Έλληνες χωρίζονται (και) σ’ αυτούς που νηστεύουν τη Μεγάλη Βδομάδα και σ’ εκείνους που δεν νηστεύουν τότε… εγώ δεν είμαι με κανέναν. Ενοχλούμαι αφόρητα απ’ όσους μετατρέπουν σε ευρύτερο θέμα ένα τέτοιο "προσωπικό" ζήτημα.

10/4/2017
Συγκρίνω το ειδησεογραφικό «βάρος» των δύο προσφάτων τρομοκρατικών επιθέσεων. Εκείνο της Σουηδίας με εκείνο της Αιγύπτου. Το «βάρος» του πρώτου καταγράφεται πολλαπλάσιο του δευτέρου, παρότι στη Σουηδία υπήρξαν 4 νεκροί, ενώ στην Αίγυπτο 47. Και φυσικά ούτε κατά διάνοια «ζε σουί Αίγυπτος», δημαρχεία και μνημεία στα χρώματα της σημαίας της Αιγύπτου κ.λπ.
Για όποιους δεν πέρασαν «διαφωτισμό», ο ρατσισμός δουλεύει μια χαρά.

9/4/2017
Οι Funkees ήταν ένα γκρουπ από τη Νιγηρία, afro φυσικά, που έφτιαξε καταπληκτικά κομμάτια στα σέβεντις. Σύνθεσή τους υπάρχει και σε μια παλιά συλλογή τού Γιαννίκου, ενώ κάποτε είχα βρει κι ένα δισκάκι τους από το 1975 σε label Black Magic (άνευ “made in”). Απ’ αυτό το 45άρι είναι το “Abraka”.

9/4/2017
ΩΣΑΝΝΑ (το δικό μας "Hare Krishna")
Πολλές φορές οι Έλληνες τα λέμε καλύτερα από τους Ξένους… Πρωτότυπο: οι Ιταλοί Delirium “Canto di Osanna” (1971) 9/10. Διασκευή: οι Έλληνες Axis (Καρακαντάς και Σία) “Osanna” (1971) 10/10.
 

9/4/2017

7/4/2017 
59 τόμαχοκ έπεσαν λέει στη συριακή βάση. Αν ο καθένας κοστίζει 1 εκατομμύριο δολάρια, όπως διαβάζω, 59 εκατομμυριάκια (όσο το ΑΕΠ καμμιά 50αριά χωρών δηλαδή) έγιναν κιόλας στάχτη.
Λαϊκισμός…

6/4/2017
Από το «Η Καθημερινή της Κυριακής»
>>«Οταν λες αντιδημοφιλείς απόψεις έχεις κόστος», δηλώνει ο τραγουδοποιός Νίκος Πορτοκάλογλου στο νέο τεύχος του «Κ» αυτή την Κυριακή. Το νέο του cd με τίτλο «Εισιτήριο» θα κυκλοφορήσει το Μεγάλο Σάββατο με την Καθημερινή της Κυριακής.<<
Ανάσταση με Πορτοκάλογλου, για να πάμε κόντρα στο «λαϊκισμό»... Κλαίω Σαντικάι και Γαϊτάνο μαζί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου