Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 13

6/4/2017
ΛΕΝΙΝ Ο... ΒΡΩΜΟΣΤΟΜΟΣ
(οι παλιοί το πιάσανε το υπονοούμενο)
Το “XX Century and Peace” ήταν σοβιετικό περιοδικό, που κυκλοφορούσε στα σέβεντις και στα έιτις (βασικά). Τυπωνόταν σε πέντε γλώσσες (ρώσικα, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ισπανικά) κι έγραφε και για πολιτιστικά θέματα (και για μουσική εννοείται). Είχα βρει, παλιά, τεύχη στο Μοναστηράκι... 

6/4/2017
Παρτιτούρα (γραφική) του τρανού έλληνα αβαντγκαρντίστα Ανέστη Λογοθέτη...

6/4/2017
Φοβερό ποίημα του Λόρδου Βύρωνα γίνεται ψυχεδελικό διαμαντάκι. The Nickel Bag "She walks in beauty"...
"She walks in beauty, like the night
Of cloudless climes and starry skies; 
And all that’s best of dark and bright 
Meet in her aspect and her eyes;"


4/4/2017
ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΣΤΟΝ ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ, ΘΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ...
(4/4/1968)

4/4/2017
Επεκτείνοντας λοιπόν το πιο προηγούμενο ποστ σχετικά με το ΚΚΕ (και την έμμεση, για να μην πω για άμεση, στήριξή του στο ευρώ) λέω πως η σημερινή Βουλή ΔΕΝ ανταποκρίνεται σε μια βασική έκφραση της κοινωνίας. Στο ότι το 30% του κόσμου, βάσει και των πιο… μετριοπαθών δημοσκοπήσεων, είναι κατά τού ευρώ, θεωρώντας πως ήταν «λάθος» και η είσοδός μας σε αυτό, το 2001.
ΟΛΑ τα κόμματα (και τα οκτώ) που συμμετέχουν στη σημερινή Βουλή (από το ΚΚΕ μέχρι τη Χρυσή Αυγή) στηρίζουν, το καθένα από τη μεριά του και με τη δική του «ανάλυση», το λεγόμενο «κοινό νόμισμα».

3/4/2017
Σταματήστε να αποκαλείτε την Πόλη του Αγίου Πέτρου… ΑΓΙΑ Πετρούπολη. Μας φτάνουν και μας περισσεύουν οι παπάδες (και όποιοι άλλοι), που αποκαλούν την Τζερούσαλεμ… ΙΕΡΟσόλυμα. 

3/4/2017 
ΓΙΑ ΤΟ «μετά το ’74 ΚΚΕ»
Μ’ ενδιαφέρουν –πάντα μ’ ενδιέφεραν– οι γεωπολιτικές αναλύσεις τού «μετά το ’74 ΚΚΕ», όπως και οι προσεγγίσεις του σε κάποια κοινωνικά θέματα (όχι σε όλα). Δεν μ’ ενδιαφέρει, όμως, καθόλου το πώς αναλύει την «κρίση» από το 2010 και μετά, επειδή φρονώ πως, κατά βάθος, παρακοιτάει την τσέπη του.
Μπορεί να είναι βαριά η κουβέντα, για το ιστορικό κόμμα, αλλά έτσι το βλέπω κι έτσι το λέω. 

3/4/2017 
>>Δύο μήνες πριν τη διενέργεια των εξετάσεων, αναφέρει η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας κ. Κεραμέως , «τροποποιείται επανειλημμένως με υπουργικές αποφάσεις ο αριθμός των εισακτέων σε σχολές υψηλής ζήτησης»… <<
Οι εισακτέοι φυσικά και πρέπει να μειωθούν – ας αφήσει τους λαϊκισμούς η Δεξιά. Εξάλλου, δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε τις σπουδές των φοιτητών μας και μετά εκείνοι, ως επαγγελματίες, να στελεχώνουν, κατά χιλιάδες, νοσοκομεία, βιομηχανίες και εταιρείες της Αγγλίας και της Γερμανίας… 

3/4/2017 
Η γελοιότητα με τις πανελλήνιες εξετάσεις είναι το να σε κρίνουν όχι εκείνοι που σε προσλαμβάνουν (Πανεπιστήμιο), αλλά εκείνοι που σε απολύουν (Λύκειο).
Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και βασικά σχετίζεται με την αναστάτωση που θα προκληθεί στο χώρο της παραπαιδείας… 

2/4/2017
Του ενός καίγονται η γυναίκα του και το παιδί του στο δρόμο και βγαίνει στα μεσημεριανάδικα για να συγχωρήσει τον εξ αμελείας (ας το πούμε έτσι) φονιά τους. Του αλλουνού τού κοπανάνε το παιδί οι χρυσαυγίτες κι εκείνος γράφει… viral φιλοσοφικά ποιήματα.
Εμένα, άμα κρεμαστεί η πεθερά μου (που δεν έχω), με βλέπω να εγκαταλείπω τα εγκόσμια και να την κάνω για τη μονή Κουτλουμουσίου... πετώντας προκηρύξεις. 

31/3/2017 
ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
>>Η οικειοποίηση των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών είναι δύσκολη, αλλά μπορεί να ενισχυθεί με πολιτικές που αυξάνουν το εισόδημα των συνταξιούχων στο μέλλον(…). Οι πολιτικές αυτές περιλαμβάνουν την παράταση του εργασιακού βίου και την αύξηση της απασχολησιμότητας των εργαζομένων μεγαλύτερης ηλικίας, την ενθάρρυνση της ιδιωτικής αποταμίευσης…<<
Μεγάλε επέστρεψέ μας τα φράγκα (μαζί με τους τόκους) που δώσαμε από την τσέπη μας και που παίχτηκαν-φαγώθηκαν στο χρηματιστήριο επί Κινέζου, μαζί μ’ εκείνα που κουρεύτηκαν με το PSI επί Παπαδήμου κι έχουμε χεσμένα τα «φιλοδωρήματά» σας. 

31/3/2017 
Παλιά, στα ιδιωτικά σχολεία πήγαιναν κυρίως οι κουμπούρες (των οποίων οι γονείς είχαν τη δυνατότητα να εξοικονομήσουν μερικά φράγκα), επειδή μπορούσαν έτσι να πάρουν ένα απολυτήριο Δημοτικού (ή Γυμνασίου) έστω και με «6» (η αυστηρότητα ήταν γενικευμένη κατάσταση).
Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. «6» δε βλέπεις πλέον όχι μόνο στα ιδιωτικά (τα οποία θεωρούνται «καλά σχολεία» και μαζεύουν όχι κουμπούρες, αλλά τους καλούς υποτίθεται), αλλά ούτε και στα δημόσια (καθώς έχουμε τα Α, Β και λοιπά, που θα καταργηθούν κι αυτά), ενώ θα έπρεπε, παντού, το «6» να είναι ο… βασικός βαθμός. 

31/3/2017 
Η «ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ» ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ
(μη χέσω)
«Προερχόμενη εκ Λευκωσίας της Κύπρου αφίκετο χθες την 2.30 μ.μ. εις Αθήνας δια του ελληνικού αεροπλάνου ‘Κόρη των Αθηνών’ η ‘Τραγουδίστρια της Νίκης’ κ. Σοφία Βέμπο. Η εκλεκτή καλλιτέχνις από της 10ης τρέχοντος τίθεται εις την διάθεσιν του ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ το οποίον και θα κανονίσει τα της μεταβάσεώς της εις την Βόρειον Ελλάδαν προς ψυχαγωγίαν των ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. Παραλλήλως η κ. Βέμπο θα οργανώση εντός του μηνός και μίαν συναυλίαν, αι εισπράξεις της οποίας θα διατεθούν εξ ολοκλήρου υπέρ των ΣΥΜΜΟΡΙΟΠΛΗΚΤΩΝ».
(Ιούνιος 1949) 

30/3/2017 
Πήγαινα σε μια δουλειά το πρωί κι έξω από μια εκκλησία είδα αρκετούς μαθητές. Δε βιαζόμουν κι έτσι μπήκα μέσα για να δω τι συμβαίνει – από περιέργεια να πούμε. Έπαιζαν… «Χαιρετισμοί». Μέσα στην εκκλησία γινόταν της πουτάνας. Χάβρα Ιουδαίων. Κάθισα 5 λεπτά και δε βρέθηκε ένας παπάς, ένας ψάλτης, ένας επίτροπος, ένας καντηλανάφτης, κάποιος τέλος πάντων, να τους πει από μικροφώνου ένα «σκάστε ρε, αλλιώς σηκωθείτε φύγετε». Δε μιλάμε για τους καθηγητές… Αυτοί, απλώς, καμάρωναν.
Μάγκες μου μαζί με τη «διαγωγή» καταργείστε και το σχολικό εκκλησιασμό. Αν πριν δεν είχε ΚΑΝΕΝΑ νόημα, τώρα δεν έχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ νόημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου