Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

B-SIDES το δεύτερο LP

Όταν κάποτε έγραφα (7/10/2013), με αφορμή το δισκάκι των B-Sides Mom”, πως… «οι καλοβαλμένες συνθέσεις τους ρέουν δίχως αναχώματα, με ωραίες μελωδικές φράσεις, κιθαριστικά riffs που προσθέτουν στα κομμάτια, χορευτικά πλεονεκτήματα, τέλεια, αρμονική, κιθαριστική pop αφήγηση – αν αναφερόμαστε σε tracks όπως το “Subway”. Αν και ορισμένες φορές μου δίνεται η εντύπωση πως λείπουν τα keyboards, από το είδος της pop που αναπτύσσουν οι B-Sides…» ήξερα τι έλεγα. Οσμιζόμουν, δηλαδή, πως με τα πλήκτρα το πατρινό συγκρότημα θα έκανε άλμα προς τα μπρος, παρέχοντας στα τραγούδια του ακόμη πιο καθάριο ποπ αέρα. Και να που τούτο συνέβη στην πορεία –δεν λέω πως άκουσαν εμένα, λέω πως είδαν εκείνο που είχα δει κι εγώ– φέρνοντας τους B-Sides περισσότερο κοντά στα ραφινάτα eighties.
Το The End is Near [B-otherSide, 2016] είναι ένα... άμεμπτο long play –περιττό να το πω, αλλά ας το πω–, αφού όλα τα κομμάτια, και τα οκτώ, έχουν νόημα και λόγο ύπαρξης, ασχέτως αν ορισμένα απ’ αυτά μπορεί να ξεχωρίζουν εν σχέσει με κάποια άλλα. Σαν να λέμε τα… καλύτερα από τα καλά.
Το γκρουπ (Andrew τραγούδι, Chris κιθάρες, George κιθάρες, Yannis μπάσο, Christos ντραμς) δεν είναι απλώς δεμένο, είναι κάτι παραπάνω, μιας και οι ενορχηστρώσεις και τα πλήκτρα των Chris και Sak παρέχουν μεγαλύτερο εκτόπισμα στον ήχο του, κάνοντας τόσο τα τραγούδια (“Sad song”), όσο και τα οργανικά (“Future days”) ν’ ακούγονται πιο ελκυστικά. Αυτά για την πρώτη πλευρά…
Η δεύτερη θ’ ανοίξει με το “Feather”, ένα εξ ίσου δυνατό οργανικό που εξελίσσεται με το χρόνο του, με απλές κιμπορντικές πινελιές (σαν έξτρα) και λιγότερο απλές όταν περιγράφεται η μελωδία, και που παρέχει τη θέση του στο “Lost” – κομμάτι που μεταφέρει στο τώρα μιαν αύρα από Depeche Mode (και άλλα τινά των mid-80s). Το “Drops”, που ακολουθεί είναι κι εκείνο οργανικό, οδεύοντας προς το downtempo, με την moody μελωδία να κυριαρχεί, λίγο πριν φθάσουμε στο τέλος με το “Someone else (The end is here)”, που είναι ένα τραγούδι με επικό απογειωτικό τέλος.
Μόλις 150 αντίτυπα από την B-otherSide, γι αυτό το δεύτερο LP των B-Sides, που, δυνητικά, αφορά σε πολύ περισσότερους.
Επαφή: www.b-otherside.gr, www.b-sides.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου