Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

WINGFIELD, REUTER, STAVI, SIRKIS fusion παικταράδες

Εδώ, στο The Stone House [WRSS/ MoonJune, 2017], συναντιούνται τέσσερις παικταράδες. Ο κιθαρίστας Mark Wingfield, ο touch κιθαρίστας Markus Reuter (παίζει και με τα δύο χέρια στο μπράτσο), ο άταστο-μπασίστας Yaron Stavi και ο ντράμερ Asaf Sirkis – όλοι με μεγάλη πορεία και συνεργασίες μέσα στις δεκαετίες. Το αποτέλεσμα είναι ένα δυναμικό άλμπουμ έξι συνθέσεων, μέσης και μεγάλης διάρκειας, ηχογραφημένο ζωντανά στο στούντιο και μάλιστα άνευ overdubs. Φυσικά όλα τα tracks είναι γραμμένα και από τους τέσσερις, με την συμπαραγωγή του Leonardo Pavkovic να προσθέτει κι άλλα credits σε τούτη την αγέρωχη ηχογράφηση.
Ως progressive fusion θα χαρακτήριζα τη μουσική στο “The Stone House”. Ένα κράμα, γεμάτο με seventies vibes των King Crimson των Quiet Sun και του John McLaughlin με τη Mahavishnu Orchestra. Εντάξει, στο περίπου, για να δώσουμε κι ένα στίγμα, καθότι στη βάση της η μουσική τής τετράδας έχει μιαν αισθητική αυτοτέλεια – ιδίως όταν το σχήμα χαμηλώνει το volume, παίζοντας με… ακουστή δεξιοτεχνία και ορίζοντας ένα κάπως space περιβάλλον (“Fjords de Catalunya”).
Αν και σε ορισμένα tracks κάποιοι ύστεροι τεχνοκρατικοί Floyd-ισμοί δείχνει να υπερτερούν (“Tarasque”), είναι τελικά το 14λεπτο “Bona nit señor Rovira” που συμμαζεύει όλα τα επιμέρους στοιχεία της μουσικής των Wingfield/ Reuter/ Stavi/ Sirkis – έναν διπλό κιθαριστικό κυκεώνα, τοποθετημένον πάνω σ’ ένα ηράκλειο μπάσο-ντραμς.
Επαφή: www.moonjune.com
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου