Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

C-DRAIN διασκευές

Για τον Χρήστο Παππά, άλλως C-Drain, γράφω από το 2011 (τουλάχιστον). Και αναφέρομαι στο συγκρότημά του βασικά τούς Coral Caves, και πιο συγκεκριμένα στα CDLabyrinths Path” από το 2010 και “Sometimes Shine” από το 2011. Ως C-Drain ο Παππάς ξεκινάει το 2013 στο Λιντς (της Αγγλίας) με το “So what!” και, όπως γράφει και ο ίδιος, ο κυρίαρχος στόχος με το παρόν πρότζεκτ είναι… «η απόλυτη ανεξαρτησία και δημιουργική ελευθερία, για κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας».
Το πιο πρόσφατο mini-CD τού C-Drain περιέχει πέντε κομμάτια, έχει διάρκεια περί τα είκοσι λεπτά, αποκαλείται Covers Unplugged [CPS Records, 2016] και, όπως μαρτυρά και ο τίτλος του, είναι γεμάτο με διασκευές (unplugged ή λιγότερο unplugged αυτό είναι το λιγότερο).
Τα κομμάτια που επιλέγει να διασκευάσει ο Παππάς είναι τα: “Love will tear us apart” των Joy Division, “Where did you sleep last night?” του Lead Belly (που είπαν και οι Nirvana), “Blue Monday” των New Order, “Fade into you” των Mazzy Star και “Clocks” των Coldplay – τραγούδια δηλαδή τα περισσότερα εκ των οποίων (αν όχι όλα) ο C-Drain τα άκουσε σε πρώτο χρόνο.
Οι διασκευές είναι πολύ καλές, μιας και τα πέντε tracks ακούγονται σαν ένα – αν και είναι, γενικώς και ειδικώς, διαφορετικά. Τούτο σημαίνει πως ο Παππάς (χειρίζεται κιθάρα, μπάσο, πιάνο, κρουστά, ενώ τραγουδά κιόλας) και ο συνεργάτης του Κωστής Καριτζής (βιολί, εφφέ) έκαναν πολύ καλή δουλειά, δημιουργώντας έναν ήχο χαμηλών τόνων γενικώς, πέραν των λιγοστών εξάρσεων σε κάποιες δραματικές κορυφώσεις (π.χ. στο τραγούδι των Nirvana), ο οποίος είναι πλήρης, ακούγεται πλήρης και στέκεται μια χαρά – καθώς εξυπηρετείται κιόλας από τα μεσαία και αργά tempi.
Ο C-Drain ετοιμάζει και άλμπουμ, πλήρες και ολοκληρωμένο, και φαντάζομαι με λίγα ή και καθόλου covers, ώστε να μπορέσουμε να πούμε και περισσότερα, για τα δικά του πλέον τραγούδια.
Επαφή: www.cps-records.com

1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστούμε!
    Το 1ο κομμάτι του Ep μπορείτε να το ακούσετε εδώ : https://soundcloud.com/c-drain/love-will-tear-us-apart

    Επίσης - C-Drain on Facebook:
    https://www.facebook.com/cdrainmusic/

    ΑπάντησηΔιαγραφή