Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

NAUGHTY GIRLS / THEE NODES – COTTAGING punk από το Νέο Κόσμο στις 45 στροφές

NAUGHTY GIRLS / THEE NODES: Naughty Girls / Thee Nodes [USA. Abscess/ GR. Recordisc, 2014]
Σπλιτ punk 45άρι, με δύο γκρουπ (φυσικά) και πέντε τραγούδια συνολικά – τα τρία πρώτα με τους Naughty Girls και τ’ άλλα δύο (στην Side B) με τους Thee Nodes.
Τα τραγούδια των Naughty Girls είναι γραμμένα στο Μόντρεαλ (άρα να υποθέσουμε πως έχουμε να κάνουμε με καναδικό γκρουπ;) στο διάστημα Μάρτιος-Δεκέμβριος του ’12. Από μια φωτογραφία στο wrap-around cover βλέπουμε πως οι Naughty Girls είναι τέσσερις άντρες (κιθάρα, μπάσο, ντραμς, φωνή), οι οποίοι… ασκούνται στο ταχύρυθμο, θορυβώδες punk, που λέει ό,τι έχει να πει μέσα σε λίγα λεπτά (τα τρία κομμάτια τους έχουν διάρκειες 1:34, 0:54 και 2:15 λεπτά), με τους τίτλους (“Toy cop”, “Ripped knees”, “Zero charisma”) να φανερώνουν και μιαν πρωταρχική θεματική. Ακούγονται…
Τετράδα, κατά πάσα πιθανότητα καναδική (ηχογράφηση στο Μόντρεαλ τον Γενάρη του ’13), οι Thee Nodes παίζουν ένα thrash punk-metal, που εμπλουτίζεται από… field recordings μηχανών αυτοκινήτων (στο “Future car” των 2:06), βγάζοντας και ερμηνευτικό θράσος, πέρα από τη γενικότερη thrash-ίλα. Καλό και το πρώτο τους πάντως (“Living like a corpse”).
COTTAGING: Mise En Abyme [USA. Abscess/ GR. Recordisc , 2014]
Βαρύ πάνκικο, αλλά όχι σκληροπυρηνικό, αμερικάνικο γκρουπ είναι οι Cottaging (Aaron Demuth, Andrew Eaton, Tommy Conte), οι οποίοι εδώ πιάνονται σένα δυνατό 45άρι με δυο κομμάτιατα Meet me at The Puritan” και “Mise En Abyme”.
Το πρώτο, που έχει ωραία… ροκάδικη ροή, θυμίζει περισσότερο eighties εγγραφές, μ’ αυτά τα σαν-gothic φωνητικά που βγαίνουν μέσα από ένα κάποιο «βάθος».
Πάνω-κάτω στο ίδιο μοτίβο και η δεύτερη πλευρά… μού φέρνει κάπως στο νου ορισμένες εγγραφές τής Γενιάς του Χάους – είναι το συγκεκριμένο τραγούδι, θέλω να πω, έτσι όπως είναι στημένο, μ’ αυτά τα... εξώκοσμα-χαώδη φωνητικά να κρατάνε και πάλι το ενδιαφέρον.
Καλή περίπτωση. Αρκετά καλή θα έλεγα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου