Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 6

15/2/2017
Μαζί με τούς Γκούτσηδες ήρθε και ο Μαζώ στην επικαιρότητα.
Το "Κενό" είναι το καλύτερο τραγούδι που έχει πει ποτέ (με διαφορά). Και γαμώ τα κομμάτια...
Τον είχα δει live στην Πάτρα στις αρχές του '90 (όταν ήταν ακόμη άγνωστος). Μεγάλη μούρη...

15/2/2107 
¡VIVA GRECIA!
Το «Μαντολίνο» του Χατζιδάκι από την απίστευτη ηλεκτρική κιθάρα του Σπύρου Πιπεράκη (προσέξτε τι παίζει ο άνθρωπος!).
Ισπανικό δισκάκι, με 4 κομμάτια, από τo 1962... 

15/2/2017 
Από μπροστά παρθένα και από πίσω τραίνα…
ΝΑΙ στους Ιταλιάνους, υπό κάποιες προϋποθέσεις, και τα λεφτά στο χέρι (ώστε να πάρει κάτι και ο... σλοβάκος φορολογούμενος)
(Ακρόπολη, ΗΧΟΣ και ΦΩΣ, Απρίλιος-Οκτώβριος 1959)

14/2/2017 
Έχει πλάκα το facebook.
Ποστάρει κάποια το «Μεγάλο Ερωτικό» και παίρνει εκατό τόσα λάικ!!
Τελικά, έχει ξελασπώσει πολύ κόσμο ο Χατζιδάκις…

13/2/2017 
ΓΑΜΩ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΚ, ΓΑΜΩ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΟ, ΓΑΜΩ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΧΙΠ-ΧΟΠ. ΖΗΤΩ ΤΟ ΓΚΑΡΑΖ ΚΑΙ Η ΨΥΧΕΔΕΛΕΙΑ!!
Το ζήτημα σε σχέση με τη ΧΑ δεν είναι το παρελθόν της (δεν έχουν νόημα τα ληγμένα), καθώς αυτό το ξέρουμε εμείς που το ξέρουμε –το λέω, γιατί οι άλλοι που δεν ενδιαφέρθηκαν να το μάθουν δεν θα ενδιαφερθούν να το κάνουν ούτε τώρα δυστυχώς–, αλλά το πώς θα εξελιχθεί από δω και κάτω, και μετά τη δίκη. Φρονώ, εννοώ, πως της ετοιμάζουν κοστούμι Λεπέν (η οποία ως γνωστόν, τώρα, δεν θέλει ούτε να τους βλέπει).
Θέλω να πω πως δεν θα είναι μακριά η δημιουργία ενός λεπενικού κόμματος στην Ελλάδα (που θα στεγάσει τους πάντες, από Καρατζαφίρερ, μέχρι Βορίδη, Άδωνι, και όλους τους… μεταποιημένους χρυσαυγίτες). Κι αυτό δεν ξέρω αν θα είναι καλό (επειδή θα υπάρξει μια εξομάλυνση, μια στρογγυλοποίηση διαφόρων ακραίων θέσεων και, λογικά, απουσία εγκληματικών πράξεων) ή κακό (επειδή αυτά τα μαύρα αποφάγια θα είναι μαζεμένα κάπου όλα μαζί).
Κατά τα λοιπά… γαμώ το ναζιστικό πανκ, γαμώ το ναζιστικό μέταλλο, γαμώ το ναζιστικό χιπ-χοπ. Ζήτω το γκαράζ και η ψυχεδέλεια!! 

13/2/2017 
Έλαβα κι εγώ τη νέα μηνιαία εισφορά στον ΕΦΚΑ – αισθητά μικρότερη από την προηγούμενη (του παλιού ασφαλιστικού). Χάλια η κατάσταση.
Για μας τους κάπως παλιότερους, που έχουμε πληρώσει κάμποσα χρόνια, το νέο ασφαλιστικό λειτουργεί σαν ένα δεύτερο PSI. Ουσιαστικά έγινε για να αιτιολογηθεί η λεηλασία εκείνων (των πολλών), που έχουμε μέχρι τώρα δώσει.
Τώρα, αν θες μια αξιοπρεπή σύνταξη θα πρέπει να δηλώνεις πολλά (πράγμα που θα σε οδηγήσει να πληρώνεις μεγαλύτερους φόρους – οπότε μία η άλλη). Όλοι οι υπόλοιποι, δηλαδή η μάζα, θα κυμανθούμε, όταν έρθει... η ώρα μας, ανάμεσα στην εθνική σύνταξη (τα 346 ευρώ) και τα 500 ευρώ (βαριά-βαριά).
Συμπέρασμα; Ό,τι δίνουμε από ’δω και πέρα θα είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ. Τα παλιά ήταν ΑΠΛΩΣ ΠΕΤΑΜΕΝΑ.

13/2/2017 
ΣΤΟ ΠΑΡΤΥ KAI Ο ΧΩΜΕΝΙΔΗΣ. ΠΑΡ'ΤΗ ΚΑΙ ΦΥΓΕ...
Γράφει ο Χωμενίδης στο facebook (και στο capital.gr) σε σχέση με το πάρτυ στη Βουλιαγμένη του Κηλαηδόνη (25/7/1983):
«Ήμουν εκεί. Δεκαεφτά σχεδόν χρονών, με μαλλί άφρο, στρογγυλά γυαλιά αλά Τζον Λένον, καμιά τριανταριά κιλά ελαφρύτερος από ό,τι τώρα -πετσί και κόκκαλο ούτως ειπείν-, με ανέμους θυελλώδεις να πνέουν ακατάπαυστα εντός μου τροφοδοτούμενοι από διαβάσματα - "Οκτάνα" του Ανδρέα Εμπειρίκου, "Το Επαναστατικό Πρόβλημα Σήμερα" του Κορνήλιου Καστοριάδη, "Το Μεγάλο Ρεμάλι" του Jean Marc Reiser που φιλοξενούνταν στο περιοδικό κόμικ "Παρά Πέντε"».
Ας τον πληροφορήσει κάποιος λοιπόν πως το βιβλίο του Καστοριάδη κυκλοφόρησε το 1984, όπως εξάλλου και το πρώτο «μηδενικό» τεύχος του Παρά Πέντε (Δεκέμβριος ’84).
Μάλλον κανα Μπλεκ θα διάβαζε ή κανα Δυναμικό Αγόρι...

12/2/2017 
ΠΕΘΑΝΕ Ο ΠΙΤ ΚΑΪΖΕΡ
Για μας που παρακολουθούσαμε ποδόσφαιρο στα σέβεντις το όνομα του Κάιζερ ήταν μαγικό. Το ίδιο μαγικό με του Κρόιφ. Αριστερό εξτρέμ στη μεγάλη Ολλανδία και τον Άγιαξ της εποχής, ο Κάιζερ συγκροτούσε με τον Κρόιφ ένα άπιαστο δίδυμο που σμπαράλιαζε τις αντίπαλες άμυνες.
Έφυγε προχθές από τη ζωή στα 74 του.
(Στη φωτογραφία… πάντα αριστερά τού Κρόιφ)

12/2/2017
Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ
Σιγά μην αγοράσουμε ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (είχε-δεν είχε Κηλαηδόνη).
Δεν έχουμε λεφτά για πέταμα.
Τελευταία φορά που αγόρασα τη συγκεκριμένη φυλλάδα ήταν πριν καμμιά δεκαετία, όταν είχε δώσει κάτι ελληνικές τσοντούλες…

11/2/2017 
Μάγκες εκεί στο Κορδελιό, που θα την κάνετε όλοι λόγω μπόμπας, κλειδαμπαρώστε τα σπίτια σας πριν φύγετε, γιατί, μετά, μπορεί να βρείτε μόνο τα μπετά.

11/2/2017
ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΠΙΣΩ…
Εντάξει την Uranya την ξέρω, είναι αυτή η χοντρή η κόρη τού Τάπα (εγώ έτσι τα λέω και σε όποιον αρέσει), που πιστεύει πως υπάρχουν καθαροί λαοί και… πίτσες μπλε.
Αυτή η καρακαηδόνα η Συνατσάκη ποια είναι;

11/2/2017 
TARKIDI ή T’ ΑΡΧΙΔΙ;
Ένα θρυλικό κόμικ περιοδικό, που έβγαζαν οι αδελφοί Χατζάρα, ο Αντώνης και ο Σπύρος (σήμερα «Δελτίο των 11», «Αβάπτιστος» κ.λπ.) στις αρχές των έιτις. Εδώ το πρώτο τεύχος από τον Ιούνιο του 1980.
(Βγήκε οπωσδήποτε πριν από το ΜΑΜΟΥΘ, αλλά μετά από την ΚΟΛΟΥΜΠΡΑ).

2 σχόλια:

  1. Ο Σπυράκος ο Χατζάρας. Ο αγαπημένος δημοσιογράφος της Μιμής και του Ανδρέα. Ο "άφθονη διούρηση" του Harefield. Ο Κουρο-παρεάκιας. Ο διδάξας σοσιαλισμό ως συμπαρουσιαστής της κας Στάη.

    Η Ελλάδα που σε κάνει να ξερνάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >>Ο διδάξας σοσιαλισμό ως συμπαρουσιαστής της κας Στάη.<<
      Και της κας Χούκλη (που τότε έβγαινε από Θεσσαλονίκη).
      Ψάξε και για μετά το '90...

      Πάντως το TARKIDI και η Καλλιτεχνική Επιθεώρηση, που έβγαζε τέλη 70s ήταν καλά περιοδικά.

      Διαγραφή