Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

POTERGEIST swampires

Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω ακούσει τα δύο προηγούμενα άλμπουμ των Potergeist· το “Southwards” του 2007 και το περυσινό “Muddy Mermaids” (τώρα τ’ ακούω...). Άρα δεν μπορώ να ξέρω τι βήματα έχουν κάνει, τι… άλματα έχουν πραγματοποιήσει προκειμένου να φθάσουν, σήμερα, στο εξαιρετικό Swampires, που τύπωσε σε 500 λευκά βινύλια (συν ένθετο) η B-Otherside.
Οι Potergeist είναι ένα σκληρό, ένα heavy metal συγκρότημα. Μπορεί ως όρος, το heavy metal, ν’ ακούγεται στ’ αυτιά ορισμένων κομματάκι παλιομοδίτικος, ή και γενικόλογος, όμως με ό,τι και αν αντικατασταθεί (stoner rock, groove metal, sludge metal ή οτιδήποτε άλλο νεόκοπο – ακόμη και με το swamp metal, όπως οι ίδιοι οι Potergeist αποκαλούν, στο site τους, τη μουσική τους) το «βαρύ μέταλλο» θα είναι πάντα εδώ, λέγοντας εκείνο την τελευταία λέξη. Βαρβάτο, μεταλλικό rock λοιπόν, με εμφανείς southern παραφυάδες –με τον τρόπο των Eyehategod ή των Down–, με απίστευτα-αχαλίνωτα riffs, εξαιρετικά φωνητικά (Alex S.Wamp) και γενικώς παίξιμο από άλλον (πέραν της Ελλάδος) «πλανήτη» (Stratal κιθάρες, Nick XP κιθάρες, Tolis Toleas ντραμς, Pluto μπάσο, Marinos κιθάρες ή συμπαράσταση;). Ευθύνεται το συγκρότημα; Πρωτίστως. Ευθύνεται όμως και η παραγωγή τού αναγνωρισμένου στο χώρο David Castillo, αφού το “Swampires” είναι ηχογραφημένο όχι μόνο στην Αθήνα (Devasoundz Studios), αλλά και στο προσωπικό… ησυχαστήριο του Σουηδού(;), το Ghost Ward (κάπου στη Στοκχόλμη). Το αποτέλεσμα, το ξαναλέω, είναι υπερ-εντυπωσιακό. Τέτοιο «βάθος ήχου», εκεί όπου τα πάντα (όργανα, φωνή) βρίσκονται στη θέση τους και ακούγονται… πεντακάθαρα και ξάστερα, δεν το βρίσκεις εύκολα σε ελληνικές παραγωγές του είδους – με κομμάτια όπως το “Loves martyr” ή το “Hope” να ταρακουνούν… οικοσκευές, ακόμη και με το volume στη μέση.
Οι Potergeist, από το εξώφυλλο της Angry Blue (η εταιρεία έχει σχεδιάσει covers για κόσμο και κοσμάκη – μπήκα στο site της και είδα) μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο του “Outro” δείχνουν έτοιμοι για το πιο μεγάλο βήμα. Θα το κάνουν.
Επαφή: www.b-otherside.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου