Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

ΣTELLA πρώτο LP στην Inner Ear

Εντάξει. Όσες «συμμετοχές» και να έχεις κατά νου, όσες συνεργασίες σε εφήμερα ή λιγότερο εφήμερα projects και να έχουν περάσει από το CD-player ή το πικάπ σου, τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει την οντότητα ενός ολοκληρωμένου άλμπουμ.
Έτσι, ακόμη και αν θυμόμουν το «XS underwear» των My Wet Calvin (φωνητικά Στέλλα Χρονοπούλου) ή το 45άρι των Fever Kids (Σtella, Αλέξης) κ.λπ. με τίποτα δεν θα μπορούσα να σχηματίσω μία πλήρη και ολοκληρωμένη εικόνα για την τραγουδοποιό Σtella – την εικόνα, τέλος πάντων που μπορεί να μας δώσει το πρώτο φερώνυμο άλμπουμ της στην Inner Ear, ένα από τα πιο ευχάριστα αγγλόφωνα του τελευταίου καιρού.
Η Σtella γράφει τραγούδια με γκελ, με hook όπως λέμε. Τραγούδια δηλαδή που «κυλάνε», δίχως δυσκολία, δίχως «τραβάτε με κι ας κλαίω». Οι στίχοι της αφορούν… σχεσιακές καταστάσεις, τις οποίες όμως η τραγουδοποιός γνωρίζει να τις διαχειρίζεται σωστά, δίνοντας σ’ αυτές ένα ιδιαίτερο «ειδικό βάρος».
Οι μουσικές της από την άλλη έχουν μια μελωδική χάρη, κατ’ αρχάς, η οποία ανοίγει σε πρώτη φάση το παιγνίδι – καθότι εκείνο που ακολουθεί είναι μία πολύ επιτυχής ρυθμική επεξεργασία, όπως και ενοργάνωση, ικανά όλα τούτα να φέρουν τα τραγούδια της στο στόμα των πολλών.
Τι υπάρχει ακόμη στον… ανώτερο βαθμό; Η φωνή της. Η Σtella έχει πολύ ωραία, μεστή φωνή, δυνατή και εκφραστική, δίχως να «νιαουρίζει».

Η συνέχεια εδώ… http://www.lifo.gr/team/music/56309

6 σχόλια:

  1. Συγκίνηση. Βρέθηκε η νέα Μόνικα! Είδες συντονισμό με το ποταμίσιο Protagon ο Φον Τρουσέ;

    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.proswpa&id=40179

    Άρξατε διθυράμβων!


    Τρολλερμπούκης ο χιπστερίζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >>Βρέθηκε η νέα Μόνικα!<<
      Γιατί, χάθηκε η «παλιά» και ψάχναμε για την «καινούρια»;

      Όταν βγαίνει ένας δίσκος της Inner Ear είναι λογικό να γράψει ο «δισκορύχος». Το ότι έγραψε συγχρόνως και το protagon, αυτό δε σημαίνει απολύτως τίποτα (για τον «δισκορύχο»).

      Τρολλερμπούκη την επόμενη φορά προσπάθησε, σε παρακαλώ, να... συγκινηθείς λιγότερο, ώστε να είσαι πιο ουσιαστικός στο σχόλιό σου.

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραίο ελέκτρο ποπ άλμπουμ,άστοχο θεωρώ το σχόλιο του φίλου.Οσον αφορά τη Μόνικα,επειδή διακρίνω μια υφέρπουσα ειρωνεία,ας μας αναφέρει ο τρόλερ κάποιους δίσκους της σύγχρονης αγγλόφωνης ελληνικής σκηνής που να μπορούν να σταθούν ισότιμα δίπλα στο ντεμπούτο της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κύριε Αυλωνίτη, δεν είναι απαραίτητο να μοιράζονται όλοι την ίδια εκτίμηση για κάποιον καλλιτέχνη. Όσοι πάντως δεν τρελλαίνονται για την Μόνικα (που δεν είναι εκεί το θέμα μας), μάλλον θα ενθουσιαστούν που συμφωνείτε ότι ούτε η ίδια έβγαλε ποτέ κάτι καλύτερο από το πρώτο της CD...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε bwana,συμφωνώ απόλυτα όσον αφορά την ομόφωνη ή όχι αποδοχή των καλλιτεχνών.Το θέμα του άρθρου ήταν ο δίσκος της Στέλλα όμως.Ούτε το ποτάμι,ούτε το hype ούτε η Μόνικα,γι'αυτό και το σχόλιό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. προς Bwana:
    Δεν διαφωνώ με την τοποθέτηση σας αλλά θα ήθελα να σας απευθύνω την εξής ερώτηση: Εσείς...είστε ειδικός...;;
    Θραξ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή