Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

PATTY PRAVO από την “Bambola” στην “Xenia”

(…) Σχεδόν 40 χρόνια μετά τον δίσκο της με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου και τον άλλον με τα τραγούδια των Socrates, η Patty Pravo θα συνδεθεί και πάλι με τη χώρα μας μέσω της ταινίας Xenia (2014) του Πάνου Χ. Κούτρα. (Η ταινία παίχθηκε στην Ιταλία ως Pazza Idea Pazza Idea” ήταν άλμπουμ και τραγούδι της Patty Pravo από το 1973). 
Έτσι πολλοί θα την θυμηθούν, συντάσσοντας και τα… σχετικά κείμενα. Μόνο που κανείς δεν θα επιχειρήσει να δώσει λεπτομέρειες της ελληνικής παρουσίας της (στα seventies κυρίως) –απεναντίας κάποιοι θα αρχίσουν να λένε για την… Ευρωπαία Nico κ.λπ., λες και η Nico ήταν… Κινέζα, αφήνω δε το γεγονός πως οι δύο τραγουδίστριες δεν έχουν ουδεμία σχέση σε κανένα επίπεδο– και όλα τούτα παρά το γεγονός πως η ίδια η Pravo δεν παρέλειπε να δηλώνει στις συνεντεύξεις της την ιδιαίτερη σχέση της με την Ελλάδα.
Η Patty Pravo λοιπόν, κατά το σενάριο της Χenia, ήταν η αγαπημένη τραγουδίστρια της (νεκρής) μητέρας των ελληνοαλβανών αδελφών της ταινίας… άρα τα παιδιά, οι πρωταγωνιστές, μεγάλωσαν με τους ήχους της Ιταλίδας, η οποία βρίσκεται μέσα στο φιλμ όχι μόνο με τα τραγούδια της, αλλά και ως φυσική παρουσία!
Η δε σκηνή με την «Bambola», τον Ντάνι, τον Οδυσσέα και τον Άγγελο Παπαδημητρίου είναι καταπληκτική, καθώς συνδυάζει το σήμερα με το χθες με γλύκα και συγκίνηση…

Το όλον εδώ… http://www.lifo.gr/team/music/56025

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου