Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

τσόντα και τανκς...

Βρήκα προσφάτως και αγόρασα με 5 ευρώ το πολυσέλιδο βιβλίο-λεύκωμα Πολυτεχνείο: Από την κατάληψη στην εισβολή, που είχε κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Ερμείας, τον Σεπτέμβριο του 1974. Ένα κείμενο του Γιάννη Φάτση, στην αρχή, με τα γεγονότα των ημερών και από ’κει και κάτω δεκάδες φωτογραφίες τραβηγμένες μέσα, παραμέσα και γύρω από το Πολυτεχνείο και οι οποίες αφορούσαν στο διάστημα Τετάρτη 14/11-Δευτέρα 19/11/1973.
Μία από αυτές τις φωτογραφίες την βλέπετε ήδη. Μπροστά το τανκ, σ’ ένα ενσταντανέ που, ούτως ή άλλως, βρωμάει… ασφάλεια (στροφή Ομονοίας προς 3ης Σεπετεμβρίου; – μάλλον) και πίσω, πάνω δεξιά, μια γιγαντοαφίσα σε πλαίσιο που διαφημίζει το Νησί της Αμαρτίας· μια τσοντοπεριπέτεια του Κώστα Δούκα (δεν πρόκειται για το... αφεντικό του Ζήκου) με τον Γιώργο Στρατηγάκη, τον Πέτρο Ζαρκάδη κ.ά., που είχε κυκλοφορήσει και στα 80s σε βιντεοκασέτα (από τότε έχω να την δω).
«Γιαμάχα, χοτ-παντς, τσόντα και τανκς, πλήρης ισότης», για να παραφράσω κατά τι κι ένα στίχο του Πουλικάκου από το «Τι μας λες»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου