Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

δυστυχώς...

Είπαμε να βγούμε, θεωρητικά δηλαδή, από τα μνημόνια, μπας και βρούμε έναν κάποιο βηματισμό σαν χώρα και πέσαμε δυστυχώς πάνω σε μια σκληρή νεο-ακροδεξιά κυβέρνηση, με απάνθρωπη ατζέντα σε όλα τα επίπεδα (παιδεία, υγεία, πρόνοια, πολιτισμός, περιβάλλον κ.λπ.), που το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να σπέρνει το μίσος και να επενδύει στον διχασμό. Παλιά μου τέχνη κόσκινο, θα πει κανείς.
Με την καταστρεπτική διαχείριση τής κόβιντ-19 σε όλα τα επίπεδα, και σε νεκρούς και σε καταπάτηση ελευθεριών και δικαιωμάτων, καθώς εφαρμόστηκαν τα πιο επώδυνα και σκληρότερα λοκντάουν στον κόσμο, με διάλυση της ατομικής και συλλογικής κοινωνικής υγείας, με πλήρη καταστροφή της οικονομικής δραστηριότητας (με χρέος που τρέχει σε ύψη ανυπολόγιστα πια, πάνω από 220% του ΑΕΠ), με διαρκείς, απειλές, πρόστιμα και εκφοβισμούς προς την κοινωνία, που στόχο είχαν τον οργουελικό έλεγχο κάθε έκφανσης της προσωπικής, οικογενειακής, επαγγελματικής και κοινωνικής δραστηριότητας, κάτω από τα ψευδεπίγραφα «σύμβολα» των νεοναζί νεο-liberals, την «ηθική» και την «υγεία», με τους νέους «εθνικόφρονες» και τα νέα «μιάσματα» να είναι οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι, η σκληρότερη (ακρο)δεξιά, από την εποχή του προδικτατορικού Καραμανλή, δρέπει τώρα, και μαζί μ’ εκείνην ολόκληρη η ελληνική κοινωνία δυστυχώς, τους «καρπούς» αυτού του αφιονισμένου και αντιδημοκρατικού εκτραχηλισμού.
Το κάψιμο της Αττικής, στην οποία ζει η μισή χώρα (έργο κι αυτό της επαράτου, παλαιόθεν), μα και των άλλων περιοχών, δεν συγκρίνεται με καμία φυσική καταστροφή του παρελθόντος. Πρόκειται για το οριστικό και ολοκληρωτικό έγκλημα, ίδιο με συνέπεια καταστρεπτικού πολέμου, οι τραγικές διαστάσεις του οποίου, σε όλα τα επίπεδα, θα βιώνονται, από την κοινωνία, για δεκαετίες.
Η δεξιά με την ακροδεξιά, έχοντας διαπράξει όλα τα εγκλήματα στον τόπο, παραδίδει, για ακόμη μία φορά στην κηλιδωμένη ιστορία της, καμένη γη. Στην κυριολεξία αυτή τη φορά, υποσκάπτοντας εν τη γενέσει της κάθε μελλοντική αναπτερωτική προσπάθεια.

2 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb...

    Θεοδουλος Παρασκευαιδης
    ΕΥΓΕΕΕΕΕ ΦΩΝΤΑ ΜΟΥ!!!...

    Γιωργος Βουδουρης
    ..αναιδείς χυδαίοι και άχρηστοι αντάμα προσμένουν ούλοι ένα ψέμα ή ένα θαύμα..!

    Βασίλης Βασιλειάδης
    Δεν μας άρεσαν βλέπεις οι προηγούμενοι. Ήταν λίγοι. Εμείς θέλαμε μαθές να κάνουμε έφοδο στον ουρανό! Ας υποστούμε τα χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Evelina Mahaira
      Σωστα!!

      Aris de Miro
      μονόπλευρη κριτική, ως εκ τούτου προσφέρει λίγα...

      Koma Gaeshi
      Δεν πέσαμε. Δεν ήταν άγνωστοι. Μια οικογένεια που ρήμαξε τον τόπο εδώ και δεκαετίες και θα συνεχίσει να ρημάζει. Μια παράταξη που αγκαλιάζει ότι πιο συντηρητικό και οπισθοδρομικό. Τους ήξεραν όλοι κι όμως τους έδωσαν αυτοδυναμία και επιπλέον στηρίγματα τυπου κιναλ για να καταστρέψουν ότι απέμεινε. Δεν υπάρχει ελπίδα πια...

      Konstantinos Panos
      Δε συμφωνώ ότι πέσαμε πάνω σε μια κυβέρνηση γιατί κάποιοι την έξελεξαν και αυτοδύναμη δεν ήταν τυχαίο σωστά οπότε το 37% που δε ψήφισε θα πρέπει να αναθεωρήσει γιατί έρχεται και συνέχεια

      Διαγραφή