Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 391

8/8/2021
Κώστας Χατζής, ο μόνος έλληνας τραγουδοποιός για κάθε φάση της ζωής.
Και κυρίως όταν θες να ποστάρεις ένα τραγούδι μέσα στη συμφορά, που να μην ακούγεται λίγο ή εκτός τόπου και χρόνου...
https://www.youtube.com/watch?v=S9GcmYtUQOg

7/8/2021
O Δήμαρχος Μαντουδίου Γ. Τσαπουρνιώτης στο ΣΚΑΪ, στον ανεκδιήγητο Οικονόμου, τον προπαγανδιστή τού κυβερνητικού «η ζωή παναπόλα»... κι ας μείνεις και στο δρόμο χωρίς σπίτι, χωρίς υπάρχοντα, χωρίς περιουσία, χωρίς δουλειά...
Οι ανεξέλεγκτες «εκκενώσεις» από την «γενιά τού 1-1-2», χωρίς σχέδιο, χωρίς καμμίαν αίσθηση των εκάστοτε τοπικών συνθηκών, φαίνεται πως οδήγησαν, όπου «έπιασαν», σε μεγιστοποίηση της υλικής, ου μην αλλά και της φυσικής καταστροφής.
ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Ο Δήμος μας κάηκε από άκρη σε άκρη. Κοντεύουμε να φθάσουμε στα 400 χιλιάδες στρέμματα καμένης γης. Πάνω από 1000 σπίτια κατεστραμμένα και με σοβαρές ζημιές. Δεν υπάρχει έλεος, δεν υπάρχει κανένα σχέδιο να σωθεί η περιουσία του κόσμου. Καίγονται τα σπίτια στις παραλίες, μπροστά στη θάλασσα. Καίγονται αυτοκίνητα, καίγονται επιχειρήσεις. Δεν υπάρχει βοήθεια.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Ο κόσμος να φανταστούμε έχει φύγει όλος από ’κει, δεν έχει μείνει κανένας κάτοικος στην περιοχή ή όχι; (το χαβά του αυτός...)
ΔΗΜAΡΧΟΣ: Αν είχε φύγει κύριε Οικονόμου... αυτό δεν είναι σχέδιο... είναι ανικανότητα... Αν είχε φύγει όλος ο κόσμος δεν θα είχε μείνει κανένα σπίτι. Ο κόσμος έσωσε τα σπίτια. Μόλις πέρναγε η φωτιά γυρίζανε πίσω, σβήνανε τις εστίες και γλιτώνανε κάπως το σπίτι τους. Αλλιώς δεν θα είχε μείνει ούτε ένα. Έχουνε καεί πάνω από 1000 σπίτια
OIKONOMOY: 1000 σπίτια, τι λέτε;
ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Αν ο κόσμος δεν έκανε αυτή την κίνηση και άκουγε τις οδηγίες της Πυροσβεστικής θα είχαμε καμένα πάνω από 10.000 σπίτια. Κύριε Οικονόμου τι θα έπρεπε να κάνει ο κόσμος; Να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια και να χάσει το σπίτι του, την περιουσία του, επειδή κάποιοι άνθρωποι βάζουν στόχο μόνο την ανθρώπινη ζωή και τίποτ’ άλλο;


7/8/2021
Κάτι μαθαίνεις και από τα σάιτ τής... πυρκαγιάς (γέλιο)

7/8/2021
Ηλίας Λυμπερόπουλος «Πέτρα και Φως» [Γκοβόστης, 1966]
6/8/2021
Ω, τι παράξενος που είναι αυτός ο κόσμος
Λοιπόν, ακόμα φαίνεται
πως υπάρχει πολύ κακό μέχρι και σήμερα
Κι είναι περίεργο ότι, από πολύ παλιά,
ο άνθρωπος περιφρονεί τον άνθρωπο
Ω, τι παράξενος που είναι αυτός ο κόσμος
των ανθρωπίνων υποθέσεων
Μερικές φορές ντρέπομαι που ανήκω σ’ αυτόν

Ω, τόσο συχνά ένας άνθρωπος μπορεί να σκοτώσει
με μια κακή λέξη ή ένα μαχαίρι.
Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι είναι καλής θέλησης
κι εγώ –χάρη σε αυτούς– πιστεύω
πως αυτός ο κόσμος δεν αξίζει να διαλυθεί
Και να που τώρα ήρθε η ώρα,
για μια τελευταία φορά για έχθρα,
για την έχθρα που θα αυτοκαταστραφεί
NIEMEN: Strange is this world
https://www.youtube.com/watch?v=IpCgdnzNAro

4 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb στο ποστ >>O Δήμαρχος Μαντουδίου Γ. Τσαπουρνιώτης στο ΣΚΑΪ<<

    νικος ηλιοπουλος
    Πριν κανά τριάρι ημέρες ενώ οι πυρκαγιές κατέκαιαν τα χωριά γύρω από την Αρχαία Ολυμπία, μιλούσε ο Δήμαρχος του Πύργου Π. Αντωνακόπουλος στο εν λόγω κανάλι στον Στραβελάκη και του ανέφερε για τη παθογένεια της δημόσιας διοίκησης και τη γραφειοκρατία που υπάρχει σε όλα τα κλιμάκια σχετικά με τη πρόληψη, του λέει ο Στραβελάκης μα υπάρχουν 118 μέτωπα και του απαντά ο Δήμαρχος ότι αυτό θέλω να πω, δεν είμαστε προετοιμασμένοι όπως έπρεπε για τέτοια μεγέθη και εκεί ξαφνικά έγινε το εξής μαγικό, κλείνει τη συζήτηση ο Στραβελάκης λέγοντάς του προετοιμασία υπήρχε και αποδείχθηκε, ούτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να ήταν, μιλάμε για γλοιώδη δημοσιογραφία και τέτοιο βοθροκάναλο.

    Zina Koz
    Αν δεν εκκενωθεί η περιοχή διάβαζα, δε μπορεί να επιχειρήσει η πυροσβεστική από αέρος εκτός αν πρόκειται για ελικόπτερο, διαφορετικά οι ρίψεις είναι επικίνδυνες. Οκ, δεκτό και κατανοητό. Αυτό όμως στην περίπτωση που υπάρχουν όντως αεροσκάφη σε ετοιμότητα με σχέδιο να επέμβουν την επόμενη στιγμή. Εδώ μ αυτες τις τεράστιες ελλειψεις και εξοπλισμού και συντονισμου,τι να κάνουν δλδ οι άνθρωποι; Επειδη τους γελοίους το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η μη απώλεια ανθρώπινης ζωής, γιατί νομίζουν πως έτσι θα τη βγάλουν καθαρή; Καλά, εδώ έκαναν για ωρες εκκλήσεις οι ανθρωποι παγιδευμένοι κάτω στη λίμνη μέσω facebook να τους περιμαζεψει κάποιος,αφού τους είχαν παρατημενους στην τύχη τους,τι να λέμε τώρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλιο από το fb στο ποστ >>Κώστας Χατζής, ο μόνος έλληνας τραγουδοποιός για κάθε φάση της ζωής.<<

    Ανδρέας Φουρλας
    Όλος ο διπλός δίσκος αριστούργημα γεμάτος μηνύματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σ' ευχαριστούμε. Ποίηση για τη θλίψη και την οργή. Και τραγούδια που ξεσηκώνουν και επουλώνουν το χάος μέσα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή