Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

κάποιες σκέψεις…

…το τέλος ενός εμπλουτισμένου κειμένου που μάλλον έχετε διαβάσει…

Η ισλαμοφοβία δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να συνεχίσουμε τη ζωή μας. Η Ελλάδα παραδοσιακή φίλη των Αράβων οφείλει να ανακαλύψει και πάλι τις κοινές συνιστώσες, κατανοώντας και δίνοντας λύσεις στα ζητήματα που θα προκύψουν.
Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια με τον λεγόμενο «Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας» που σχεδίασαν οι Τζωρτζ Μπους και Τόνι Μπλερ, τα προβλήματα πολλαπλασιάστηκαν. Κράτη και κοινωνίες διαλύθηκαν, λαοί εξανδραποδίσθηκαν, παλιές και νέες έχθρες φούσκωσαν αποκτώντας εγκληματικά ερείσματα…
Και όσον αφορά στην Ελλάδα; Η χώρα βρέθηκε απροετοίμαστη ώστε να υποδεχθεί όπως θα άρμοζε τις χιλιάδες διαλυμένες υπάρξεις από τα επιτεύγματα της «νέας τάξης». Ο κανονισμός «Δουβλίνο ΙΙ» του 2003, βάσει του οποίου… «ένα μόνο κράτος μέλος της ΕΕ είναι υπεύθυνο για την εξέταση μιας αίτησης ασύλου, με στόχο την αποφυγή της αποστολής των αιτούντων άσυλο από τη μια χώρα στην άλλη» μετέτρεψε τη χώρα σε αποχωρητήριο ψυχών.
Οι οικονομικοί μετανάστες έγιναν υποχείριο κυκλωμάτων, που στόχο είχαν (ένας από τους στόχους τους) την υποβάθμιση της καθημερινής ζωής στα κέντρα των πόλεων. Ανθηρές και ζωντανές συνοικίες μετατράπηκαν σε περίκλειστα γκέτο, με ταυτόχρονη απαξίωση κάθε κοινωνικού και οικονομικού στοιχείου. Μια νέα «αστυνομία» –το έκτρωμα του ναζισμού– υποκατέστησε το εντεταλμένο κράτος που την έκανε «νύχτα», κρατώντας τα μπόσικα, υποτίθεται, με τις γελοιότητες των φραχτών στον Έβρο.
Τα πράγματα πρέπει ν’ αλλάξουν. Ο Αλέξης Τσίπρας, εν αναμονή πρωθυπουργός, έχει πει παλαιότερα ότι θα ζητήσει την αλλαγή του αισχρού «Δουβλίνο ΙΙ». Τώρα τελευταία δεν τον έχω ακούσει να το επαναλαμβάνει… Είναι ένα από τα πρώτα 2-3 πράγματα που οφείλει να κάνει όταν (και άμα) εκλεγεί.
Και πάντως πριν από το «δώρο Χριστουγέννων» και τις… 300 χιλιάδες θέσεις εργασίας…

Το όλον εδώ… http://www.lifo.gr/team/music/54511

2 σχόλια:

  1. salaok:

    πολυ ωραιο αρθρο οντωs.(η πρωτη φωτογραφια τρομερη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thanks salaok. Η φωτογραφία είναι από το LP “Belly Dance!/ Spectacular Rhythms from the Middle East” του 1974.

      Διαγραφή