Σάββατο, 3 Ιανουαρίου 2015

οι διαβολάνθρωποι

Διάβασα πρόσφατα πως ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, στη συνάντηση που είχε με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ζήτησε την αρωγή των αρμοδίων υπουργείων ώστε η Ελλάδα, και ο Μαραθώνας πιο συγκεκριμένα, να προσελκύσουν μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές. Λέω ν’ αφήσουμε ήσυχες τις «μεγάλες παραγωγές» και να ξεκινήσουμε σεμνά και ταπεινά με κανα b-movie θριλεράκι – όπως συνέβη και με την Βραυρώνα δηλαδή, πριν από 40 χρόνια.
Νίκος Βερλέκης - Gelsomina (από το "The Devil's Men" του Κώστα Καραγιάννη)

Η συνέχεια εδώ… http://www.lifo.gr/team/u46465/54299

4 σχόλια:

 1. Μία αγαπημένη ανάρτηση, που πέρασε κάπως απαρατήρητη στην εποχή της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό που με γοητεύει στο σινεμά της δεκαετίας του 70 είναι αυτή η αίσθηση ελεύθερης περιπέτειας που αναδύουν ιστορίες σαν την παραπάνω. Ούτε οι περιορισμοί των μεγάλων studio και των λογοκριτών που προηγήθηκαν, ούτε οι περιορισμοί των λογιστών και των υπευθύνων δημοσίων σχέσεων που ακολούθησαν. Ή, τουλάχιστον, έτσι θέλω να φαντάζομαι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τό περίεργο ειναι οτι τό IMDb αναφέρει τόν Karl Jenkins (Nucleus, Soft Machine) σάν συνθέτη του soundrack!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. “Music by Brian Eno” αναφέρει ο imdb…

   http://www.imdb.com/title/tt0074769/fullcredits?ref_=tt_cl_sm#cast

   O Karl Jenkins (από Nucleus, Soft Machine) έχει γράψει ένα τραγούδι στην ταινία (δεν το θυμάμαι αυτή τη στιγμή) που το αποδίδει ο Paul Williams (από Zoot Money’s Big Roll Band, Aynsley Dunbar Retaliation, Juicy Lucy, Tempest κ.λπ.).

   Διαγραφή