Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

ΓΙΑ ΤΟ 2nd HAND BOOKS

Το ν’ ανοίγουν δισκάδικα και βιβλιοπωλεία, μέσα στην κρίση, είναι παρήγορο. Για όλους. Και για εμάς –που συχνάζουμε παλαιόθεν σε τέτοια μαγαζιά, τα οποία αποτελούν κι έναν τόπο συνεύρεσης και ανταλλαγής απόψεων επί παντός επιστητού– ακόμη περισσότερο. 
Ένα ωραίο βιβλιοπωλείο, second hand εννοείται (γιατί αυτά μ’ ενδιαφέρουν περισσότερο), άνοιξε εσχάτως, με αυτόν ακριβώς τον τίτλο, ως 2nd Hand Books, στην Ιπποκράτους στον αριθμό 84.
Πρόκειται για έναν ισόγειο καλαίσθητο χώρο στον οποίον είναι στοιβαγμένα βιβλία και περιοδικά πάσης φύσεως, ελληνικά και ξενόγλωσσα. 
Δεν ξέρω αν το βιβλιοπωλείο ειδικεύεται κάπου, αλλά εγώ είδα πολύ καλές σειρές (εντύπων) σε επιστημονική φαντασία (sci-fi όπως λέμε) και occult, που προτιμώ να το αφήσω αμετάφραστο σαν λέξη – εννοώ, βεβαίως, βιβλία που αφορούν λατρείες (μυστήριες ή λιγότερο), παλαιά… αποκρυφιστικά ήθη κι έθιμα να το πούμε έτσι, εκδόσεις του «παρα-» και της φυσικής… μετά τη φυσική.
Βεβαίως από το 2nd Hand Books δεν απουσιάζουν και άλλα «είδη». Πολιτικά βιβλία, λογοτεχνικά, ποιητικά, βιβλία για τις Τέχνες (μουσική και κινηματογράφος βασικά), κόμικς εννοείται και διάφορα άλλα ποικίλης ύλης. 
Και από περιοδικά πάει πάρα πολύ καλά το 2nd Hand Books, τα οποία και τίμησα δεόντως στην πρώτη επίσκεψή μου! Πήρα έξι κομμάτια, και ανάμεσα μια ΓΥΝΑΙΚΑ (τεύχος 453, Μάιος-Ιούνιος 1967) με πολυσέλιδο αφιέρωμα στο Swinging London (με Twiggy μέσα, Mary Quant, Rolling Stones και άλλα πολλά!).
Να μην ξεχάσω να πω το κυριότερο όλων. Γιατί, χωρίς αυτό, τέτοιες εποχές, δεν έχει νόημα να συζητάμε. Τις πολύ καλές τιμές! 
Το 2nd Hand Books έχει εγκαίνια σήμερα Πέμπτη, από 7-10 (απόγευμα-βράδυ). Μπορεί να περάσω και πάλι για μια βόλτα…

2 σχόλια:

  1. Αυτά είναι πραγματικά ευχάριστα νέα! Ευχαριστούμε για την ενημέρωση!

    Β.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το τίμησα. Η ιστορική εγκυκλοπαίδεια του New Musical Express, σε hard cover επιπροσθέτως. Πολύ καλό και όντως εξαιρετικές οι τιμές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή