Κυριακή 28 Μαΐου 2017

DIRTY FUSE δισκάκι που φυσάει

Ένα τεσσαράκι, που γυρίζει στις 33 και 1/3 στροφές, είναι η πιο πρόσφατη κυκλοφορία των φοβερών Dirty Fuse – ενός από τα καλύτερα ελληνικά γκρουπ (surf παίζουν) του καιρού μας. Έχουμε γράψει και στο παρελθόν για όλες σχεδόν τις εκδόσεις που έχουν κάνει οι Dirty Fuse και πάντα λέγαμε –και θα λέμε– για το πόσο πιστά, για το πόσο ορεξάτα και με ταλέντο κάνουν ό,τι κάνουν. Να δημιουργούν δηλαδή όλα εκείνα τα ευφρόσυνα rock vibes, καθώς τους ακούς… γ@μιστερούς, κάτω από οποιεσδήποτε δικές σου συνθήκες. Πολύ πρώτοι!
Και σ’ αυτό το δισκάκι, το Back to Brazil [Ikaros Records, 2017] που είναι γραμμένο το Φλεβάρη του ’15 και που εμφανίζει το συγκρότημα με τρεις κιθαρίστες, τον Κώστα Μπάκουλα, την Έρη Καπετανάκη (το ντεμπούτο της) και τον Duda Victor (η τελευταία παρουσία τού Βραζιλιάνου στο γκρουπ) όλα κυλάνε στην εντέλεια.
Το πρώτο track είναι το “Evolution”, ένα φοβερό instro που μας πάει πίσω στις μέρες των Chantays, με τον σύγχρονο τρόπο των Dirty Fuse όμως (με το σαξόφωνο του Κισαμιτάκη και με το μπάσο-ντραμς των John Drake και Χρήστου Κόγιου να φτιάχνουν σφριγηλό τείχος). Ακολουθεί και κλείνει την πρώτη πλευρά το γνωστό μας “Sunset beach” (γνωστό μας, εννοώ, και από το φερώνυμο CD τους του 2012), η διασκευή τους στο «Ακρογιαλιές δειλινά» του Βασίλη Τσιτσάνη δηλαδή, που διατηρεί, και εδώ, όλην εκείνη τη φευγάτη, νοσταλγική αύρα. Η πρωτότυπη μελωδία, εξάλλου, δεν προσφέρεται για τίποτα λιγότερο.
Η δεύτερη πλευρά ανοίγει με το “Wonderland”, που έχει κάπως ανοιγμένη μελωδική γραμμή και η οποία υποστηρίζεται ωραία από την κιθάρα και το σαξόφωνο, με τα γεμίσματα στα ντραμς να δίνουν τον τόνο για κάποιες σύντομες «προσθήκες» (ένα σόλο στο σαξόφωνο, τη μικρή παύση λίγο πριν το κλείσιμο). Το δισκάκι θα κλείσει με το “Back to Brazil” (αναφέρεται, προφανώς, στην αποχώρηση του Duda Victor από το σχήμα), ένα ακόμη ωραίο instro (ίσως λιγότερο στην καρδιά του surf από κάθε προηγούμενο) που διακρίνεται για την εύθυμη μελωδία του.
Ο αποχωρισμός υπήρξε τρυφερός… και είμαστε πάντα φίλοι.
Επαφή: www.dirtyfuse.com
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου