Σάββατο, 10 Απριλίου 2010

JAZZ & ΤΖΑΖ 205

Στο καινούριο Jazz & Τζαζ, που τώρα κυκλοφορεί, μπορείτε να διαβάσετε τις συνεντεύξεις του νέου αμερικανού soulman Black Joe Lewis στον Δημήτρη Κατσουρίνη, καθώς και του αυστριακού jazz trombonist Robert Bachner στον Βαγγέλη Αραγιάννη. Ο Γιώργος Χαρωνίτης, δίσκο με δίσκο, καταγράφει την πορεία της Dee Dee Bridgewater, ενώ ο Γιάννης Μουγγολιάς στοχεύει στη σειρά επανεκδόσεων της enja-24 bit master edition. Ακόμη, ο Θανάσης Μήνας γράφει για την «μαύρη» εταιρία Tribe Records, ο Κορνήλιος Διαμαντόπουλος μεγεθύνει στην περίπτωση του γάλλου bandleader Jean-Loup Longnon, την ώρα που ο Σπύρος Σερλεμές επιχειρεί να οριοθετήσει τον κόσμο του gothic rock. Τα δικά μου κείμενα αφορούν στις greek indie κυκλοφορίες εδώ (Dalot, Electric Litany, New Zero God κ.ά.) και… έξω από ’δω (Δαιμονία Νύμφη, Nonda, Γεωργία Νταγάκη…), σ’ ένα προφίλ της Anazitisi Records εστιασμένο στις τρέχουσες παραγωγές της, για να πάρουν σειρά οι… afro «Επανεκδόσεις», το “blues boom!”, το «δισκορυχείον» και όλα τα υπόλοιπα. Στο CD τραγούδια της Billie Holiday από το 1957, με Ben Webster, Barney Kessel, Red Mitchell και άλλους «υψηλούς» στο σχήμα συνοδείας.

2 σχόλια:

  1. Ο Νώντας (Nonda), έβγαλε και άλλο ή αναφέρεσαι στην παλιά κυκλοφορία "Άστα να πάνε", του 2001; Απολαυστικότατο album.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γράφω για το αυστραλέζικο "Next" του 2007, με Tom Kazas, Andrew Byrnes (από τους Moffs) και άλλους διαφόρους... Ενδιαφέρον άλμπουμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή