Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

drog_A_tek

Οι drog_A_tek θα έχουν οσονούπω καινούριο CD, ο τίτλος του θα είναι “Too Late To Care” και θα κυκλοφορήσει από την Inner Ear την προσεχή Δευτέρα. Ένα κομμάτι από ’κει, το “I touch”, μπορείτε να το ακούσετε τώρα http://is.gd/fPbeT5. Για την ώρα, όμως, ας πω λίγα λόγια για την προηγούμενη δουλειά τους, που κυκλοφόρησε, και αυτή, στην πατρινή εταιρία.
Το συγκρότημα το θυμάμαι από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας και το “23:46” στη 1000+1 TiLt. Η αλήθεια είναι πως έχασα κάποια επεισόδια στην πορεία, αλλά το γεγονός πως τους είδα πριν από κάποιο καιρό ζωντανούς με συνέδεσε με το τι πράττουν σήμερα· και εννοώ το “Homeland”, το τελευταίο (ακόμη) CD τους, το soundtrack κατά βάσιν της ταινίας του Σύλλα Τζουμέρκα Χώρα Προέλευσης. (Ας σημειώσω, πάντως, πως δεν έχω δει το φιλμ, άρα και η γνώμη μου για το “Homeland”, ως soundtrack, δεν μπορεί παρά να είναι πλημμελής).
Οι drog_A_tek λοιπόν (μία ομάδα επτά ατόμων, που χειρίζονται ταινίες, λούπες, τρομπέτα, πλήκτρα, laptop, μπάσο και κιθάρες) διαμορφώνουν μιαν επένδυση που δεν έχει να κάνει με τις συνήθεις ευκολίες (συνήθεις, όταν είναι συνήθεις δηλαδή). Ένα-δυο θέματα, εννοώ, κι από ’κει και πέρα διάφορες παραλλαγές τους, για να… περάσει η ώρα και να γεμίσει ο φιλμικός χρόνος. Τα 15 κομμάτια του “Homeland”, συνολικής διάρκειας περί τα 47 λεπτά, είναι στην ουσία, ένα σύστημα από ατμόσφαιρες, στις οποίες βασικό ρόλο παίζουν ναι μεν τα φυσικά και ηλεκτρονικά όργανα, αλλά κυρίως τα… κασετόφωνα· ή εν πάση περιπτώσει ένα μανιπουλάρισμα, που δίνει άλλες διστάσεις στον ήχο, κάνοντάς τον, σε ίσες δόσεις, πειραματικό και λαϊκό. Από ’κει και πέραν το ν’ αναζητά κανείς main theme, βασικό μοτίβο στο “Homeland” δεν είναι απλώς ματαιοπονία, είναι και μία λάθος κίνηση· να περιοριστεί δηλαδή τούτη εδώ η μουσική σε κάποια… ρομαντικά ή μελό πεντάγραμμα.
Επαφή: www.inner-ear.gr

2 σχόλια: