Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2015

ΠΛΟΥΣΙΟΙ και ΦΤΩΧΟΙ: ένας είναι ο διχασμός (όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης περπατούσε στην Αγία Βαρβάρα... της Καλιφόρνιας)

ΟΧΙ
Ασπρόπυργος 79,20%, Φυλή 77,22%, Πέραμα 76,64%, Μενίδι 75,25%,  Κερατσίνι - Δραπετσώνα 72,84%, Νίκαια - Άγιος Ιωάννης Ρέντης 72,61%, Αγία Βαρβάρα 72,75%, Ελευσίνα 71,88%, Λαυρεωτική 71,81%, Ταύρος 71,28%, Αιγάλεω 70,68%, Περιστέρι 70,31%...
ΝΑΙ
Εκάλη 84,62%, Διόνυσος 69,78%, Βουλιαγμένη 66,27%, Δροσιά 65,42%, Κηφισιά 64,59%, Βούλα 63,88%...

«Ελπίζω πως ο σπόρος του διχασμού, που τόσο απερίσκεπτα έριξαν κάποιοι στην ελληνική κοινωνία, για να εξυπηρετήσουν μόνο τα μικροκομματικά τους οφέλη, δεν θα καρποφορήσει. Και όσο μπορώ να ξέρω περπατώντας στη Δυτική Αθήνα, στο Αιγάλεω, στην Αγία Βαρβάρα και στο Χαϊδάρι νομίζω ότι ο λαός θα παραμερίσει όλους αυτούς τους άφρονες που πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα για έναν επόμενο διχασμό(…)».
Σταύρος Θεοδωράκης 
(χθεσινές δηλώσεις στο Χαϊδάρι, λίγο μετά την ψηφοφορία)

4 σχόλια:

 1. Και οι μεν και οι δε το μνημόνιο μας θα το φάμε και το ποιες συνοικίες ψήφισαν τι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.Τώρα χρειάζεται συνειδητοποίηση της πολύ δύσκολης κατάστασης που έρχεται και συναίνεση και όχι αλληλοκατηγορίες γιατί ο στόχος και των πέντε φιλοευρωπαϊκών κομμάτων είναι κοινός, όπως και της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού άλλωστε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η ανάρτηση έθεσε ένα πολύ βασικό ζήτημα. Τον ταξικό χαρακτήρα του αποτελέσματος.
   Κατά τα λοιπά ο κ. Θεοδωράκης περπατούσε στην Αγιαβαρβάρα και το Αιγάλεω (του 70%) και έβλεπε το «ναι» να παραμερίζει το άφρον «όχι». Τόσο ανοιχτομάτης…

   Διαγραφή
  2. ελα μωρε, δεν του βγηκε το ζαρι του κλητηρα, σιγα

   Διαγραφή
 2. Πιστεύω ακράδαντα πως τύποι σαν το Θεοδωράκη και τον Αδωνι είναι απαραίτητοι στην πολιτική ζωή.
  Για σκεφτείτε το. Αν δεν υπήρχαν αυτοί δεν θα γνωρίζαμε και εμείς ότι υπάρχουν έλληνες που τους ψηφίζουν. Θα νομίζαμε ότι όλοι οι συμπολίτες μας είναι ελαφρώς υποψιασμένοι όσον αφορά τους αντιπροσώπους που εκλέγουν.
  Τώρα έχουμε κάποιο για να παλέψουμε βρε αδερφέ.
  ΠΑΥΛΟΣ

  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

  Αγαπητέ αναγνώστη το σχόλιό σου δεν γίνεται να δημοσιευθεί όπως ακριβώς το έστειλες. Στο τέλος ξεφεύγει από τον «κώδικα». Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός.
  Φ.Τ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή