Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 533

9/9/2023
To νέο YELLOW BOX (#21, Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2023) στα περίπτερα...

8/9/2023
Απίστευτα σκληρός ρατσιστικός λόγος στο φιλελέδικο capital.
Ο «λευκός αφέντης» παραβλέπει το γεγονός πως αν υπάρχει «τρίτος κόσμος» αυτό οφείλεται στον... πολιτισμένο και στη ληστρική αποικιοκρατία (που συνεχίζεται μέχρι σήμερα).
Ακόμη ο «λευκός αφέντης» νομίζει πως στις χώρες της Αφρικής δεν υπάρχουν δημόσιες αρχές, διοίκηση, αστυνομίες, δικαιοσύνη κ.λπ. και πως οι άνθρωποι εκεί ζούνε όπως ζούσανε, παντού, πριν από αιώνες. Πιθανώς δε να νομίζει πως δεν υπάρχουν καν πόλεις στην Αφρική και πως οι άνθρωποι ντύνονται με άχυρα και προβιές και κυνηγάνε με ακόντια.
Περαιτέρω ο «λευκός αφέντης» νομίζει πως οι Αφρικανοί είναι απολίτιστοι, απάνθρωποι και εν δυνάμει δολοφόνοι, επειδή απλά και μόνον είναι Αφρικανοί. Δεν αναγνωρίζει στους ανθρώπους αυτούς τους κοινωνικούς δεσμούς, την καλοσύνη, την ενσυναίσθηση και όλες τις άλλες έμφυτες αρετές. Απλώς, τους θεωρεί υπανθρώπους και τις κοινωνίες τους εξ αρχής εγκληματικές.
Έτσι εξηγείται, τελικά, γιατί το «λευκό αφέντη», τα παλιά τα χρόνια, οι Αφρικανοί τον ρίχνανε για μεζέ στους κροκόδειλους...

8/9/2023
ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΠΟΛΗ
Να στείλει ο Παπαστεργίου (τέως δήμαρχος και νυν υπουργάρα) μπουλντόζες χωρίς οδηγούς να τα καθαρίσουν...

8/9/2023
Κάθε 100 χρόνια τέτοιο παλτό...

8/9/2023
Πέρα από τις αυξήσεις στα ΕΛΤΑ, που τις τρώμε κατακέφαλα κάθε λίγο και λιγάκι (οι τελευταίες έγιναν μέσα στον Αύγουστο) διαπίστωσα εσχάτως πως ουσιαστικά καταργήθηκαν και τα γραμματόσημα! Και από το εξωτερικό έχουν καταργηθεί εδώ και καιρό, αφού αντί για γραμματόσημα πάνω στους φακέλους και τα δέματα βλέπεις πλέον κάτι αυτοκόλλητα, αλλά τώρα «το μέτρο» έφθασε και στο ψευδοκράτος.
Το γραμματόσημο θεωρείται μάλλον προϊόν του αναλογικού κόσμου, άρα πασέ, και συνεπώς, με κάθε τρόπο, θα πρέπει να εξαλειφθεί.
Έτσι για ένα μικρό δέμα, που έπρεπε κάπου να στείλω, αντί για γραμματόσημα μπήκε πάνω ένα αυτοκόλλητο, που βεβαίως σκανάρεται και τα λοιπά και τα λοιπά.
Όταν, δε, ρώτησα την υπάλληλο... τι συνέβη ξαφνικά... μου είπε ακριβώς αυτό. Ότι τέρμα τα γραμματόσημα και πως τα λίγα που θα κυκλοφορούν πλέον θα μπαίνουν μόνο στις εντελώς ελαφριές αποστολές. Στα «γράμματα» δηλαδή και στις κάρτες – αν εξακολουθεί κάποιος να στέλνει «γράμματα» και κάρτες σήμερα...
Ο φιλοτελισμός, με τον οποίον ασχοληθήκαμε παιδιά, είναι κάτι άγνωστο στους νεότερους. Το να υπάρχει ένας νέος στους 100 που να ξέρει τι σημαίνει γραμματόσημο είναι αδιάφορο. Ένας ίσον κανένας.
Έχω ακόμη τους καταλόγους του Βλαστού και του Πυλαρινού (από τα σέβεντις και νωρίς στα έιτις), ακόμη και τον γαλλικό Yvert & Tellier έχω, και θυμάμαι απ’ έξω κι ανακατωτά, ακόμη και σήμερα, όλη την ιστορία του ελληνικού γραμματοσήμου (τουλάχιστον μέχρι το 2000). Και φυσικά, διάφορες φορές, έχω χρησιμοποιήσει αυτή τη γνώση και σε κείμενα (δες ένα στα σχόλια), γιατί από παντού μπορείς να αντλήσεις πληροφορίες και στοιχεία.
Φοβερή πηγή γνώσης το γραμματόσημο – και όσοι το ξέρουν ήδη... το ξέρουν. Οι υπόλοιποι δεν θα το μάθουν ποτέ.

7/7/2023
Δεν είναι απλώς τραγούδι είναι κανονικό, συνταρακτικό, ρεπορτάζ. Οι άνθρωποι τραγουδούσαν τότε γι' αυτά που ζούσανε, δεν φαντασιώνονταν...
https://www.youtube.com/watch?v=NyunCB5fraQ

5 σχόλια:

  1. Σχόλιο από το fb στο ποστ "Δεν είναι απλώς τραγούδι είναι κανονικό, συνταρακτικό, ρεπορτάζ"...

    Beavis Sage
    Ναι ρε 'σύ. Ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια από το fb στο ποστ "Πέρα από τις αυξήσεις στα ΕΛΤΑ, που τις τρώμε κατακέφαλα κάθε λίγο και λιγάκι"...

    Φώντας Τρούσας
    https://www.lifo.gr/.../i-epohi-toy-diastimatos-ilektriki...
    Η Εποχή του Διαστήματος: Ηλεκτρική & Ηλεκτρονική Τέχνη στην Ελλάδα (1957-1989) | LiFO

    Costas Indictos Koutsaris
    Φυσικά πριν τα ΕΛΤΑ κόψουν τα γραμματόσημα φρόντισαν να ξεζουμίσουν τους συλλέκτες τα τελευταία 20 χρόνια Εκτός από πηγή γνώσης για τον Μίμη Φωτόπουλο ήταν και αυτό
    https://www.youtube.com/watch?v=xcJuFsqI6YY
    Η παγκόσμια ζωγραφική πρωτοτυπία του Μίμη Φωτόπουλου με μοναδική πρώτη ύλη τα γραμματόσημα

    Christina Kaouni
    Πολύ λυπηρό...

    Giorgos Katsampas
    Στο Τορόντο, υπάρχει και λειτουργεί το πρώτο ταχυδρομικό γραφείο που ιδρύθηκε στη πόλη. Εκεί, στέλνεις γράμματα με γραμματόσημα και οι υπάλληλοι τα επικυρώνουν με στρογγυλή σφραγίδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλιο από το fb στο ποστ "Κάθε 100 χρόνια τέτοιο παλτό..."...

    Dimosthenis Mavrochis
    1o φαβορί για σουτάρισμα

    Φώντας Τρούσας
    Πολέτι, Ιράλα... τέτοια κλάση

    Lampros Papalexis
    Αντρεούκι;

    George Georgiadis
    Ερέα, ο άνθρωπος που έβλεπε τις μπάλες να περνάν

    Dimosthenis Mavrochis
    Οι στοιχιματζήδες θα έδιναν 1,25,το πολύ, απόδοση!

    Andreas Frogoudakis
    Μπαλατσινος β' ο βλαξ

    Konstantinos Fountas
    Ότι ήταν στο μπάσκετ, είναι και στα υπόλοιπα....

    Stylianos Gabriel
    Ο αυτοφωράκιας της κυβέρνησης του Κούλη!!!

    Βασίλης Πλατανίδης
    Παλτό ήταν ο Βράμπλιτς.
    Αυτός είναι ξεσκισμένο σώβρακο, κάκιστης ποιότητας και κατασκευής...

    Aris Tsatsoulis
    Απλά πιόνι , κάνει και λέει ότι του πουν ....

    Kostas Makris
    «Δελτίο Τύπου 20 Ιουλίου 2021
    Άλλο ένα μεγάλο έργο που έχει «κερδίσει» ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αναμένεται να λάβει την έγκριση από το ελληνικό κοινοβούλιο και μάλιστα, εκτός απροόπτου, μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες. Ο λόγος για τη σύμβαση των 143 εκατομμυρίων ευρώ για την αποκατάσταση των υποδομών και των οδικών αξόνων στην Θεσσαλία που προκάλεσε η καταιγίδα ΙΑΝΟΣ το περασμένο Φθινόπωρο (2020) στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, έναν διαγωνισμό τον οποίο «έτρεξε» με γρήγορες διαδικασίες το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
    Όπως ανέφερε χτες ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής σε συνέντευξη του σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό (TRT), «την Πέμπτη θα ψηφίσουμε στην Βουλή την σύμβαση 143 εκατομμυρίων ευρώ για την αποκατάσταση των υποδομών και των οδικών αξόνων στην Θεσσαλία από τον Ιανό. Αυτό πρακτικά σημαίνει τα έργα ξεκινούν άμεσα και πρόκειται για έργα μεγάλα και τεχνικά δύσκολα. Από την Πέμπτη και μετά ανοίγει ο δρόμος για να ξεκινήσουν οι εργασίες».
    Όπως είχε αποκαλύψει προ μηνών το insider, η εταιρεία ΤΕΡΝΑ (μέλος του γκρουπ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) αναδείχθηκε νικήτρια-ανάδοχος του διαγωνισμού ύψους προσφέροντας τελική έκπτωση 6%. Στον ίδιο διαγωνισμό είχαν κληθεί και οι ΑΒΑΞ, Intrakat που όμως έδωσαν χαμηλότερη έκπτωση.
    Το έργο έχει ως στόχο την αποκατάσταση των ζημιών επί οδοστρωμάτων, οδικών υποδομών, γεφυρών και εκτέλεσης συνοδών έργων σήμανσης, προστασίας και ασφάλειας, απορροής όμβριων κ.λπ., που προκλήθηκαν από τις φυσικές καταστροφές από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός» και τις συνεπακόλουθες πλημμύρες της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου 2020 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και ειδικότερα στους Δήμους Καρδίτσας, Αργιθέας και Μουζακίου. Η επισκευή των ανωτέρω ζημιών είναι επιβεβλημένη για την αποκατάσταση της οδικής σύνδεσης και της εξυπηρέτησης της διακίνησης ανθρώπων και αγαθών και της εξασφάλισης της απρόσκοπτης κυκλοφορίας µε συνθήκες ασφάλειας. Και βάσει όσων ανέφερε ο κ. Καραμανλής, οι εξελίξεις αναμένονται άμεσα.»
    Τι έγινε ρε παιδιά ; Γίνανε τα έργα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχόλιο από το fb στο ποστ "ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΠΟΛΗ"...

    Kostas Makris
    Μην ζητάτε από κυβέρνηση δυο μηνών να τα κάνει όλα … σε βάθος τετραετίας ίσως μη σου πω οκταετίας …. Άλλωστε παρέλαβε καμμένη γη από τους Συριζαίους (μνημόνια άδεια ταμεία) Να αποκτήσουν εμπειρία πρώτα και βλέπουμε … αγάλι αγάλι θα γίνει η αγουρίδα μέλι έτσι δεν έλεγε και ο δήμαρχος στη ταινία η κυρα μας η μαμή; μην είμαστε και πλεονέκτες σωστά;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχόλια από το fb στο ποστ "Απίστευτα σκληρός ρατσιστικός λόγος στο φιλελέδικο capital"...

    Mike Hatziarseniou
    Αν διαβάσει κανείς το προφίλ του και του κάθε ενός από αυτό το σκατό σαϊτ, καταλαβαίνει το επίπεδο.... Γίδια, αμόρφωτα βλαχαδερά με πτυχία (του Κούλη, εεε του κώλου... Εεεε το ίδιο είναι)

    Costas Bouyioukos
    Αυτό είναι ένα φαιόφιλελες παρταλι που είχε εισπρακτική εταιρία και κοκορευοταν, δεν ήταν στην ΝΔ σε μια γκρουπ σπασμένων φιλελεδψν ήταν (του Βαλλιανατου αν θυμάμαι καλά).
    Από τις πολλές φάπες που έτρωγε και το ξεακεπασμα, αποφάσισε να πάει στην ΝΔουλα.
    Μεγάλο νούμερο

    Hermis Kefalas
    Μακάρι παγωμένος το πρωί , έτσι μου έλεγε ένας μπάρμπας μου στο χωριό, δεν θα λείψει

    Ανδρεας Μπικουβαρακης
    Χρειαζόμαστε λιγότερους κάπιταλ και πιο πολλούς κρικόδειλους!

    Dimitris Gerasimides
    Προφανώς και δεν θεωρεί ότι Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ

    Vassilis Serafimakis
    Ο Άγις νομίζει ότι με αυτό το γραπτό αναδεικνύει την βαρβαρότητα αυτού πού έγινε: εξομοιώνοντας την βαρβαρότητα με την τριτοκοσμική "καθυστέρηση". Βρε Άγι, να τα βάλουμε κάτω σε αριθμούς νεκρών; Πάρε 20ό αιώνα και μέτρα εσύ φόνους από δυτικές χώρες.
    Εγώ από τριτοκοσμικές να προλάβω κι ένα ραντεβού.

    Takis Akkos
    Φωνάξτε αμέσως τον Αλί να τον καρατομησει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή