Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

YELLOW BOX τεύχος #21 (Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2023)

Το νέο τεύχος του ηχο-μουσικού περιοδικού Yellow Box βρίσκεται στα περίπτερα. Κοστίζει 6,90 ευρώ, έχει νέα σχεδίαση, προσφέροντας πλήρη, όπως πάντα, ενημέρωση σε τεχνικά και μουσικά-δισκογραφικά θέματα. Πάμε λοιπόν σ’ αυτά:
Στο πρώτο μέρος του περιοδικού, το «τεχνικό», βλέπουμε τα βασικά θέματα και προϊόντα, με την σειρά που εμφανίζονται στο πρώτο εξώφυλλο.
Αριστερά βλέπουμε το ηχείο δαπέδου MBL 101 E MKII, με τον Δημήτρη Σταματάκο να τεστάρει ένα σύστημα, που περιστρέφεται γύρω από αυτό το κορυφαίο ηχείο. Δίπλα βλέπουμε το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στην High End 2023 του Μονάχου, την έκθεση για την υψηλή πιστότητα, που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας, και που καλύπτεται σε 14 σελίδες (γράφει ο Δημήτρης Σταματάκος) και πάνω δεξιά αναγγέλλεται το νέο Black Box / Audio Video Show της Αθήνας, στις 3, 4 και 5 Νοεμβρίου 2023, στο Radisson Blu Park Hotel.
Επίσης προβάλλονται το φορητό αδιάβροχο Bluetooth & Wi-Fi ηχείο, με ενσωματωμένη μπαταρία και λειτουργία PowerBank JBL BOOMBOX3 (γράφει ο Βασίλης Πέππας), ο ολοκληρωμένος ενισχυτής Alluxity Audio INT ONE MKII (γράφει ο Γιάννης Καμαρινός) και ακόμη ο επίσης ολοκληρωμένος ενισχυτής Nait 50 (επετειακή έκδοση, σε περιορισμένο αριθμό) (γράφει ο Δημήτρης Σταματάκος).
Φυσικά, τα προϊόντα που καλύπτονται και τεστάρονται στις σελίδες του περιοδικού είναι πολύ περισσότερα... όπως το ηχείο βάσης EPOS ES14N (γράφει ο Γιάννης Δρακόπουλος), ο προενισχυτής Musical Fidelity M6s PRE (γράφει ο Γιάννης Καμαρινός), το καλώδιο phono NORDOST HEIMDALL 2 TONEARM CABLE+ (γράφει ο Γιάννης Καμαρινός) και άλλα διάφορα...
Στο δεύτερο μέρος του περιοδικού, τώρα, το «μουσικό-δισκογραφικό», βλέπουμε στο εξώφυλλο την τραγουδίστρια Μελίνα Κανά (συνέντευξη στην Βάσια Παρασκευοπούλου), τα άρθρα για τους Tangerine Dream και τον Elton John (Κωνσταντίνος Τσάβαλος), όπως κι ένα δικό μου κείμενο για τον John Coltrane.
Εντός υπάρχει το κείμενο για τις Blue Note Reissues (Νίκος Α. Τζαβέλλας), «Τα soundtracks του Jim Jarmusch» (Νίκος Α. Τζαβέλλας), ένα κείμενο για την θερεμίνη (Κωνσταντίνος Κίτσης), βεβαίως το “Jazz & Rock Corner (γράφω, εγώ, reviews για jazz και rock δίσκους, ελληνικούς και ξένους), το “Classical Music Reviews” (γράφει ο Θοδωρής Μπαφαλούκας), τα “Audiophile CD Corner” και “Audiophile LP Corner” (επιμέλεια Μαρία Τσακίρη) κ.λπ.
Μία χορταστική έκδοση, για ακόμη μία φορά από το Yellow Box, το καλύτερο ηχο-μουσικό περιοδικό, που κυκλοφορεί τώρα στην Ελλάδα.
Επαφή: www.yellowbox.gr

1 σχόλιο:

  1. Σχόλια από το fb...

    Kostas Makris
    Το άρθρο για τον John Coltrane πολύ καλό για τους Tangerine Dream όμως με ψιλό απογοήτευσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή