Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 537

26/9/2023
Αυτό... 

26/9/2023
Μεγάλο κακό που θα πάθουμε... Το πιο πιθανό είναι να θρηνούσαμε ακόμη πιο πολλούς νεκρούς από κόβιντ, αν ήταν αυτός υπουργός υγείας...

26/9/2023
Πλατανιάς, Πήλιο. Προσέξτε το τριώροφο έκτρωμα μπροστά, που το πήραν τα νερά, και δεν το αφήνει να μπατάρει τελείως το πούλμαν, δείτε το άλλο τριώροφο οικοδομικό έκτρωμα πίσω και δείτε και το πέτρινο σπιτάκι δεξιά (το μόνο που συνδέεται με το τοπίο)
Τριτοκοσμική εγκληματική νομιμότητα.

26/9/2023
O Κασσελάκης σηματοδοτεί τη χρεοκοπία της μετακομμουνιστικής «αριστεράς». Της «αριστεράς», εννοώ, που μετά το ’89-’90, στήριξε όλους τους βασικούς πυλώνες και όλες τις βασικές επιλογές των νεοφιλελέφτερων (υπερατλαντικών, νατοϊκών και ευρωενωσικών). Και αφού αυτού του τύπου η «αριστερά» σήκωσε τα χέρια κι έβγαλε τα μάτια της μόνη της ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει θα ήταν η ολοκληρωτική στροφή της προς τα δεξιά. Και σε επίπεδο συμβόλων και προσώπων, εννοώ, πέρα των ασκούμενων πολιτικών.
Αυτή λοιπόν η «αριστερά» ψόφησε. Και καλώς ψόφησε. Δεν είχε νόημα να υπάρχει εδώ και χρόνια, εδώ και δεκαετίες. Την κοροϊδία μπορεί να την αντιλήφθηκε αργά ο κόσμος, στέλνοντας τον Σύριζα στο 17%, αλλά κάλλιο αργά παρά αργότερα...
Η εκλογή Κασσελάκη ξεκαθαρίζει πλέον το εγχώριο σκηνικό –το αποκαθαρίζει από τα παραπλανητικά διλήμματα και τις «αριστερές» κενολογίες–, καθώς εδώ και χρόνια αυτό που λέμε πολιτική δεν σημαίνει τίποτ’ άλλο έξω από τη διαχείριση των... απόνερων (και στην κυριολεξία ορισμένες φορές), που δημιουργούν οι καταστροφικές επιλογές των φιλελέφτ (σε φύση, κοινωνία, πολιτισμό και οικονομία) τα τελευταία 30 χρόνια.

26/9/2023
Το νέο τεύχος του ηχο-μουσικού περιοδικού YELLOW BOX στα περίπτερα...

26/9/2023
Ρε αυτό που έχει γίνει μόδα στις ειδησεογραφικές εκπομπές να κάθονται οι καλεσμένοι, και οι τηλεπαρουσιαστές να έρχονται μετά απ’ αυτούς, περπατώντας στο στούντιο, δεν σας φαίνεται και ασεβές προς τους καλεσμένους και γελοίο;
Το ορθό δεν είναι ο οικοδεσπότης να περιμένει τον καλεσμένο, στη θέση του και να σηκώνεται κιόλας να τον χαιρετίσει (λέμε τώρα); Αυτοί οι αγροίκοι έχουν ανατρέψει τελείως τα στοιχειώδη του σαβουάρ βιβρ.
Αμ το άλλο δεν είναι γελοίο, να λένε κάποιοι όρθιοι τις ειδήσεις;
Γενικώς παίζει πολλή ορθοστασία, στο στυλ είμαστε έτοιμοι και εν κινήσει, για να μη χάσουμε την είδηση και να προλάβουμε πρώτοι να σας ενημερώσουμε...
Και... σανότερα στους ανθυποτίποτες...

25/9/2023
Ας πει κάποιος του τσαρλατάνου πως όποιος επιζητεί το διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας δεν σημαίνει ότι είναι άθεος, μη χριστιανός κ.λπ. Απλά σκέφτεται πως κάποια στιγμή πρέπει να μπει τέλος στην τουρκοκρατία...

25/9/2023
Οι εξελίξεις στο Σύριζα και γενικότερα στο δικό μας πολιτικό σκηνικό δεν θα πρέπει, σαν γραφιάδες, να μας αφήσουν ανεπηρέαστους.
Πρέπει να πιάσουμε το νήμα από παλιά, για να δούμε πώς συμπεριφέρονται οι Ελληνοαμερικάνοι και πόσο έχουν συμβάλλει, από την μεριά τους, στην έκρηξη της λεγόμενης ποπ κουλτούρας.
Κοιτάτε πίσω, την ιστορία, για να μάθετε και να εξηγήσετε το τώρα... Είναι ο μόνος σίγουρος και οπωσδήποτε ελκυστικός δρόμος.

25/9/2023
>>Κούλογλου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αριστερό κόμμα τελείωσε -Μετεξελίχθηκε από ροκ συγκρότημα σε ελαφρύ ποπ<<
Βλάκες και άσχετοι με τα μουσικά, όπως πάντα. Στο μυαλό τους το ροκ είναι συνυφασμένο μόνο με τους Led Zeppellin και τους Rolling Stones, αγνοώντας πως υπάρχει και το soft rock, με τα καλύτερα τραγούδια απ’ αυτό το στυλ να είναι εφάμιλλα όλων των υπολοίπων rock genres. Και φυσικά «ελαφρύ ποπ» δεν υπάρχει, υπάρχει όμως pop rock.
Ο Σύριζα δεν περιγράφεται με μουσικούς όρους, δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις (αφήστε τη μουσική εκεί όπου είναι), παρά μόνο με πολιτικούς. Και τι ήταν ο Σύριζα το ξέρουμε από την εποχή του ΚΚΕ εσωτ. Μην τα ξαναπιάσουμε από την αρχή, γιατί θα ξαναστενοχωρηθούμε πρωί-πρωί Δευτέρα...

24/9/2023
Λοιπόν φίλες και φίλοι. Κατηγορήθηκα ότι ασχολούμαι με τον Κασσελάκη (με ενδιαφέρει η περίπτωσή του ως ατομικό φαινόμενο και το πώς αντανακλά στην κοινωνία, γι’ αυτό ασχολούμαι) και πως ρίχνω εκεί τους προβολείς μου, αφήνοντας σε πίσω πλάνο τα μουσικά και τα λοιπά. Ουδέν αναληθέστερον τούτου!
Διαβάστε λοιπόν τι έγραψα σήμερα για το Ελεύθερο Θέατρο, για την ιστορική παράστασή του «...Και Συ Χτενίζεσαι», που ανέβηκε στο Άλσος Παγκρατίου, πριν από 50 χρόνια και δείτε πώς ανακατεύεται μέσα και η τέχνη, και το τραγούδι, και η πολιτική, και η κοινωνία και άλλα διάφορα.
Και μην νομίζετε ότι αυτά τα κείμενα γράφονται με την ευκολία, που κάνουμε τα ποστ στο facebook… Έχουμε επενδύσει χρόνια, δεκαετίες σ’ αυτά τα θέματα, για να μπορείτε να διαβάσετε κάτι, που δεν θα το διαβάσετε πουθενά αλλού.
https://www.lifo.gr/culture/theatro/kai-sy-htenizesai-i-istoriki-theatriki-parastasi-toy-eleytheroy-theatroy-apo-1973

24/9/2023
Φοβερή η αντιμετώπιση του Κασσελάκη έναντι της Ελένης Λουκά. Ούτε κράξιμο, ούτε έβαλε μπράβους να την απομακρύνουν, ούτε την αντιμετώπισε αφ' υψηλού. Μπράβo του!
[δεν θέλω να σκεφτώ την αντίδραση του πορφυρογέννητου, σε ανάλογη περίπτωση]

11 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb στο ποστ "Φοβερή η αντιμετώπιση του Κασσελάκη έναντι της Ελένης Λουκά"...

    Λεωνίδας Μπακαπώζης
    Θα της έβαζε ντολμαδάκια στο στόμα για να το βουλωσει

    Φώντας Τρούσας
    όχι ρε, καμία σχέση

    Stathis Nikokavouras
    Παντως η σκηνη που βγαινει ο τζιμακος απο τον εισαγγελεα και λεει στα καναλια εγω την σκοτωσα το ομολογω και φευγει τρεχοντας.απο πισω του η λουκα φωναζει καταραμενεεεεεεε εισαι του σατανα.....οτι καλυτερο ...

    Φώντας Τρούσας
    10 κλάσεις πάνω ο Κασσελάκης από τον Τζίμη επί του προκειμένου

    Dionisis Rigas
    Πράγματι

    Νίκος Σούρσος
    Τελικά έχετε γίνει μεγάλος θαυμαστής του Κασσελάκη. Ομολογώ ότι εκπλήσσομαι.

    Φώντας Τρούσας
    Έχεις καταλάβει λάθος 100%. Να διαβάσεις όλα όσα γράφω στα τελευταία ποστ, για να βγάλεις συμπέρασμα (περί Κασσελάκη). Εδώ εξάρω απλώς μια τέλεια ανθρώπινη αντίδραση απέναντι σ' ένα πρόσωπο, που έχει υποστεί πολλά.

    Νίκος Σούρσος
    Όσα σχόλια διάβασα ήταν θετικά. Συγνώμη για το δικό μου σχόλιο.

    Φώντας Τρούσας
    Κάνεις τεράστιο λάθος.
    Πρώτον δεν είμαι Συριζαίος. Δεύτερον τον αντιμετωπίζω ως μη αριστερό, που ξεσκεπάζει την αριστερή συριζαϊκή υποκρισία.
    Και τέλος σου προτείνω να διαβάσεις αυτό... https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0Edgv2vFBF3TegXM1gXPuamS7ywkPKYaHMnDWdmqRxNjmoQ4WQ4oUkP3776pqCd5El&id=100014406333349&locale=el_GR

    Νίκος Σούρσος
    Το έχω διαβάσει. Ούτε και εγώ είμαι Συριζαίος. Καλή συνέχεια.

    Φώντας Τρούσας
    Ε άμα το έχεις διαβάσει τότε κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά αν με θεωρείς "μεγάλο θαυμαστή του Κασσελάκη".

    George Nikolopoulos
    Άντε να τελειώσει αυτό το πανηγύρι για να έχεις χρόνο και για εμάς, τους μουσικόφιλους!!

    Φώντας Τρούσας
    Ανεβάζω συνεχώς μουσικά και καλλιτεχνικά, αλλά εσύ δεν τα βλέπεις. Το fb το έχω για να κάνω και πολιτικά-κοινωνικά σχόλια, αν μου δίνεις την άδεια και δεν σε πειράζει.

    George Nikolopoulos
    η επικαιρότητα εξαντλεί και τις καλύτερες πέννες! Δεν αξίζει....γνώμη μου και συμβουλή, αν τη δέχεσαι.

    Φώντας Τρούσας
    Όχι, δεν τη δέχομαι αυτή τη συμβουλή. Άσε τα σάπια. Και διάβασε αυτό, που ανέβηκε σήμερα, για να δεις αν είμαι εξαντλημένος ή όχι...
    https://www.lifo.gr/.../kai-sy-htenizesai-i-istoriki...
    «... Και Συ Χτενίζεσαι»: Η ιστορική θεατρική παράσταση του Ελεύθερου Θεάτρου από το 1973 | LiFO

    George Nikolopoulos
    μα φυσικά και το διάβασα και έκανα και λαικ, αν έκανες το κόπο θα το έβλεπες

    Φώντας Τρούσας
    Δεν βλέπω ποιοι βάζουν λάικ. Ε άμα το είδες και το διάβασες τότε το "εξαντλεί τις καλύτερες πέννες" είναι άστοχο. Στο λέω να το ξέρεις. Εγώ είμαι ανεξάντλητος. Αλλά κάθε κείμενο που γράφω δεν γράφεται σε μια ώρα. Κανείς δεν έχει γράψει σαν εμένα για το "...Και Συ Χτενίζεσαι".

    Kostas Drosopoulos
    Αυτό το ανέκδοτο πρέπει να σταματήσει. Μια φορά να τής περάσουν χειροπέδες, για 333 ή 362 ή 363 ΠΚ, να μείνει σε αστυνομικό τμήμα 12 ώρες και το ανέκδοτο δεν θα τολμά να πάει σούπερ μάρκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια από το fb στο ποστ "Λοιπόν φίλες και φίλοι. Κατηγορήθηκα ότι ασχολούμαι με τον Κασσελάκη"...

    Xaris Symvoulidis
    Υπέροχο κείμενο και καταφανώς άδικες οι κατηγορίες. Δεν πάνε άλλωστε παρά μερικές μόλις ημέρες που διαβάσαμε στο Δισκορυχείον για την τέχνη του bolero, αλλά και για τον δίσκο του Μετρονόμου σε στίχους του Δημήτρη Λέντζου.

    Kostas Drosopoulos
    Σε καταλαβαίνω πλήρως. Έχω γράψει δεκάδες εργασίες στην ζωή μου. Που έχουν κριθεί από αυστηρούς καθηγητές.
    Δεν τούς κατηγορώ, η επιστήμη απαιτεί συμβολή στην εξέλιξή της.
    Πόσο άγχος, φωτοτυπίες, εκτυπώσεις. Γράψε σβήσε.
    Και τώρα ετοιμάζω εισήγηση σε συνέδριο για τα 50 χρόνια τού Πολυτεχνείου.
    Δύσκολη η μάχη με τις λέξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια από το fb στο ποστ ">>Κούλογλου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αριστερό κόμμα τελείωσε -Μετεξελίχθηκε από ροκ συγκρότημα σε ελαφρύ ποπ<<"...

    Giorgos Mikrogiannakis
    Kαι βέβαια το Yacht Rock.

    Nikos Athanassiu
    https://youtu.be/YAQ573AFp60?si=CxZqE4ddhMZCnegm
    UB40 – Tyler

    Mirsini Loizou
    μην τα ξαναπιάσουμε από την αρχή γιατί θα στεναχωρηθούμε πρωί-πρωί

    Stathis Nikokavouras
    Σκεψου οτι αυτος περνει 25 χ ευρω το μηνα...και τσαμπα σπιτι.και αεροπλανα στο βελγιο που μενει..και διπλα του η καιλη....5 χρονια ..60 μηνες επι 25000 το μηνα...1,5 εκ ευρω.....δεν υπαρχει σωτηρια..

    Nickos Ventouras
    > με τα καλύτερα τραγούδια απ’ αυτό το στυλ να είναι εφάμιλλα όλων των υπολοίπων rock genres
    Καλά, μην υπερβάλλουμε... Κάποιοι τα βρίσκουμε όχι μόνο μη εφάμιλλα αλλά και νερόβραστα πλήρως, ακόμα και τα «θρυλικά» του είδους...

    Φώντας Τρούσας
    Όπως έχουμε πει κι άλλες φορές το γούστο το επικαλούνται και όσοι δεν το έχουν.

    Nickos Ventouras
    Αυτό είναι το μόνο σίγουρο

    Φώντας Τρούσας
    Μπράβο, που το καταλαβαίνεις.

    Alfani Diakosiapente
    δεν φταει ο Κουλος , ο Αλεξ φταιει που τον μπερδεψε με κατι νταουλια και ζουρναδες που τσαμπουνουσε

    Panagiotis Giannelis
    ...o ΣυΡ είναι οι Fleetwood Mac...

    Γιώργος Ξύδας
    part 2....

    Panagiotis Giannelis
    ...εννοείται μη σου πω part III, απ'το Mirage κι έπειτα...

    Ted Sourvinos
    Σιγά που τέτοιοι τύποι ξέρουν και τους zeppelin ή τους stones - ή τους beatles. Κάνα κλασικό σινγκλακι και πολλά χαζο-τσιτατα δηθεν ροκιας και ψευτο- ειρωνία (του ανίδεου) για την pop.

    Vana Iacovidou
    Ναι,ναι,ναι σε όλα.

    Stamatis Tsolelis
    Υπαρχει και το psychedelic rock μαλλον για κατι τετοιο προκειται

    Kostas Giannakis
    ελαφρυ ποπ μπορει να εννοεί Σερζ Γκενσμπούρ ή κάτι τέτοιο, νομίζω του ταιριάζει

    George Floudas
    τον Σερζ μπορείς να τον πεις πολλά. Αλλά ελαφρύ… δε νομίζω

    Kostas Giannakis
    ειχα στο μυαλό μου το Je t'aime, γενικότερα τον θεωρώ πολύ καλό

    Michalis Koumbios
    Aκριβώς. Ο Σύριζα δεν περιγράφεται με μουσικούς όρους.

    George Floudas
    100% αυτό. Και κάτι ακόμα. Το πόσο κενή, σχηματική και εν τελει καρικατουρέ bipolar είναι η προσέγγιση των μουσικών ρευμάτων. Μου θυμίζει τη γιαγιά μου που χώριζε τη μουσική σε «ελληνική και ξένη». Κάτι λέει και για την καθεαυτό πολιτική οπτική το συγκεκριμένο.

    Φώντας Τρούσας
    To "ελληνική" και "ξένη" είναι χαριτωμένο...

    Magos Gisspor
    Άκυρη άποψη από έναν άλλοτε μαχόμενο σκεπτόμενο κ τώρα βολεμένο, από τα πολλά βαρύγδουπα που αποπνέουν πικρία κ κάτι χειρότερο

    Ferris Costas
    https://www.youtube.com/watch?v=ijpEiBFjIHI
    CIA Man

    Nick Vlaxos
    Για καλαματιανό το βλέπω

    Koutsounanos Manolis
    Μου άρεσε πολύ η εισαγωγή σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχόλια από το fb στο ποστ "Οι εξελίξεις στο Σύριζα και γενικότερα στο δικό μας πολιτικό σκηνικό δεν θα πρέπει, σαν γραφιάδες, να μας αφήσουν ανεπηρέαστους'...

    Fanis Papadopoulos
    https://youtu.be/J94-_w9ARX0?si=vcNz2FmqHqZd7MbI
    Telly Savalas - If

    Fanis Papadopoulos
    σαν συνεχεια του προηγουμενου ποστ γαι τους μουσικοπατερες

    Koma Gaeshi
    Ήταν κάποτε και ο Λούις Τίκας (Ηλίας Σπαντιδάκης) στην Αμερική...

    Michael Tzanakis
    Who loves ya baby
    https://youtu.be/WMOYhApOa7c?si=ZgXB3k9aDteduK4C
    Kojak ”Who loves ya, baby”

    George Lambropoulos
    Σταύρος γλειφιτζουρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχόλια από το fb στο ποστ "Ας πει κάποιος του τσαρλατάνου πως όποιος επιζητεί το διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας"...

    Θανάσης Κρεμασμένος
    Το τσαρλατανος είναι λίγο γι αυτό το βρωμερό φασισταριο.

    Kostas Drosopoulos
    Πώς είναι δυνατόν ένα ανέκδοτο να είναι εδώ και 13 χρόνια υπουργός?
    Είναι εξωφρενικό.

    Αντώνης Παπαγγελής
    https://youtu.be/P1AeqmjmD5w?feature=shared
    Μια φορά κι έναν καιρό - Μίλτος Πασχαλίδης - Θέατρο Βράχων – 2021

    Dimitris Gerasimides
    Δυστυχώς αυτό το ξέφτι έχει πιστούς οπαδούς όπως και κάτι τριτοτέταρτοι celebrity τύπου Άννα Μαρία Λογοθέτη που ακολουθούν στα αηδιαστικά σχόλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχόλια από το fb στο ποστ "Ρε αυτό που έχει γίνει μόδα στις ειδησεογραφικές εκπομπές να κάθονται οι καλεσμένοι, και οι τηλεπαρουσιαστές να έρχονται μετά"...

    Katerina Kavadatou
    Σαν τον Εισαγγελάτο κάνεις,με τα γραφικά και τις προσομοιώσεις...μια κατηγορία μόνος του

    Takis Akkos
    Γενικά οι αθλητικοδημοσιο-καφροι εδώ είναι βαθια νυχτωμενοι σε σχέση με τους ξένους ομολογους τους πχ Άγγλους ..

    Stathis Nikokavouras
    Ναι,ναι και ενω ο αλλος ειναι διπλα σου εσυ του μιλας ευθεια μπροστα κοιταζοντας την καμερα.

    Giorgos Ftakas
    Και σανοτερα!

    το Κουτοί μη Τόποι
    John Cassavetes

    Dimitris Konstantis
    Και τι να κάνουν δηλαδή οι σπόνσορες;
    Το συνολάκι και η γόβα να μην φανεί δηλαδή;
    Έλεος!
    Κι αυτοί παιδιά έχουν...

    Stelios Papastilianos
    τις ερωτησεις που κανουν οι αθλητικο-ρεπορτες στους προπονητες τις εχεις προσεξει -η ομαδα σας κερδισε 4-0 ειστε ευχαριστημενος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σχόλια από το fb στο ποστ "O Κασσελάκης σηματοδοτεί τη χρεοκοπία της μετακομμουνιστικής «αριστεράς»"...

    Nikos Filippaios
    Οπότε, ποιο δρόμο μπορεί να βαδίσει η Αριστερά σήμερα; Έχω έναν δρόμο στο νου μου, κάπως ασαφή όμως. Θα ήθελα και τη δική σου γνώμη, Φώντα.

    Ferris Costas
    Η κατ' επίφασιν "αριστερά", πέταξε τις μάσκες, και αναγνώρισε μια παγκόσμια πραγματικότητα, της "φιλελεύθερης" λεγόμενης οικονομίας, ή καλύτερα του καπιταλισμού της ζούγκλας. Αν τουλάχιστον (μέσα στα πλαίσια αυτής της "πραγματικότητας") έκανε μια προσπάθεια για βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων, να παλέψει -τουλάχιστον- για διαφάνεια, δικαιοσύνη, ισονομία και αξιοκρατία, θα μπορούσε να είναι κάπως χρήσιμη. Δυστυχώς, φάνηκε καθαρά πως είναι κι αυτό ένα κίνημα εξουσίας, και μάλιστα επί πτωμάτων. Κι έχουν επί πλέον το θράσος να κάνουν αντικομουνισμό! ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ! ΠΑΡΑΚΜΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σχόλια από το fb στο ποστ "Πλατανιάς, Πήλιο"...

    Stathis Nikokavouras
    Τα ειπες ολα...

    Kostas Giannakis
    Το άλλο Φώντα πίσω είναι σε στιλ Πηλιορείτικο

    Φώντας Τρούσας
    Και τι έγινε; Το στυλ μας μάρανε...

    Kostas Giannakis
    επειδή ο Πλατανιάς είναι στο Πήλιο? Αυτό ειναι το χαρακτηριστικό στιλ οπως και στα Ζαγοροχώρια ας πούμε

    Φώντας Τρούσας
    Είναι έκτρωμα εκεί όπου είναι. Δεν έχει να κάνει με το στυλ.

    Labis Vasilatos
    Η φύση εκδικείται...

    Γιάννης Φρέρης
    Λάθος. Η άναρχη ανάπτυξη στον καπιταλισμό εκδικείται.

    Labis Vasilatos
    σωστότατο κι αυτό....
    Δε διαφωνούμε....

    Anastasia Rouchota
    Μόνο που αν τα πεις αυτά χάνεις ψηφοφόρους.Άρα κανεις ότι δεν τα βλέπεις και τα ρίχνεις στον καιρό.Επιπλέον αυθαίρετα δεν ξέρω ποια Ασφάλεια μπορεί να τα καλύψει…

    Φώντας Τρούσας
    Νόμιμα θα είναι αυτά, αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Όλα τα παράνομα γίνονται νόμιμα άμα πληρώσεις. Αυτός είναι ο κανόνας.

    Mike Beles
    Ρωτα και κανεναν που ξερει ....το πισω ειναι φτιαγμενο με παραδοσιακη Αρχιτεκτονικη Πηλιου....μονο εκτρωμα δεν ειναι...

    Stathis Nikokavouras
    για πες εσυ που ξερεις.ποσα μετρα υψος επιτρεπεται και ποσοι οροφοι σε παραδοσιακο απλο σπιτι..οχι ξενοδοχειο,σπιτι.και αν επιτρεπεται διπλα απο ρευμα μπαζομενο

    Anastasia Andreola
    παραδοσιακή πολυκατοικία

    Φώντας Τρούσας στον Mike Beles
    Ρε επικοινωνείς; Οπτικά είναι έκτρωμα επειδή είναι τριώροφο, μόνο του, πάνω σε λόφο. Χέστηκα για την αρχιτεκτονική του.
    Πάρε δες εδώ εικόνα, το... μεγαλοπρεπές κοτέτσι...

    Φώντας Τρούσας στην Anastasia Andreola
    πηλιορείτικη... έχει και γκαράζ στην πυλωτή, όπως το 1800, όταν παρκάρανε τους αραμπάδες

    Anastasia Andreola
    επειδή το βλέπω απομονωμένο, είναι στο σχέδιο ή όχι; Αν ξέρετε το χωριό, το Google maps δείχνει τα ορια του οικισμού. Αν είναι εκτός, μάλλον έχουν αποκαλύψει παράνομα υπόγειο.

    Stathis Nikokavouras
    δεν ισχυει αυτο αν του εχει κανει νομιμοποιηση .αρκει να ηταν χτισμενο πριν το 2012

    Anastasia Andreola
    ναι, δεν λέω ότι αυτή τη στιγμή είναι παράνομο (σας ορκίζομαι ότι είδα το 2021 νέες οικοδομές, στα μπετά, με σαφή και ομολογημενη πρόθεση αποκάλυψης), λέω ότι φτιάχτηκε κατά παράβαση του ΝΟΚ, άλλο αν νομιμοποιηθηκε μετά. Αυτά περί παραδοσιακοτητας...

    Mike Beles
    my god

    John Drake
    Εδώ ισχύει το μαζί τα ... χτισαμε!!!

    James Dimitris Basdanis
    Το συγκεκριμένο ειναι ξενώνας φιλοξενίας και αρκετά παλιό. Δλδ εγω απο παιδι το θυμάμαι. Ειναι σχετικά μακριά απο τους δρόμους του χωριού, καθως παει μονο χωμάτινος δρόμος εκει. Ως Πλατανιωτης, το συγκεκριμένο κτίσμα δεν με ενόχλησε ποτέ αισθητικά, οσο με ενόχλησε το νεο λιμάνι (έκτρωμα) που φτιάχνεται με την λαμογιστίκη συγκατάθεση των Νομαρχοδημαρχων και - εκ του αποτελέσματος, αφου φράζει το ρέμα - ειναι η αιτία που "χάθηκε" το χωριό μου και ως ηταν...θα μείνει ως ανάμνηση.

    Φώντας Τρούσας
    Εντάξει, τα χειρότερα εκτρώματα γίνανε επί χούντας, αλλά και μετά... το ότι είναι παλιό εννοώ δε σημαίνει κάτι

    James Dimitris Basdanis
    κατανοητό, απλά σημειώνω οτι δεν ειναι ενοχλητικό σαν κτίσμα οταν εισαι στο χωριό. Αυτό ήθελα να σημειώσω. Ούτε να να υπερασπιστώ τη νομιμότητα ή οχι...τες πα! Ας ελπίσουμε να πανε όλα καλα με το νεο κύμα!

    Φώντας Τρούσας
    Εγώ από τις φωτό κρίνω και αυτό που βλέπω μου φαίνεται εξωφρενικό.

    James Dimitris Basdanis
    απόλυτα δεκτό!!!

    Καρατζάς Δημήτρης
    μπανανία απο τις λίγες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σχόλιο από το fb στο ποστ "Μεγάλο κακό που θα πάθουμε... Το πιο πιθανό είναι να θρηνούσαμε ακόμη πιο πολλούς νεκρούς από κόβιντ, αν ήταν αυτός υπουργός υγείας..."...

    Tanas Atanasoff
    Αυτός μας έλεγε τοτε με τον κόβιντ με έπαρση σχιζοφρενούς από την έδρα του στην Σορβώνη που διδάσκει, να μην μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι πουθενά, ούτε σε μπακάλικα ούτε σε φαρμακεία. Παρότι δεν έχω σχέση με το σύριζα, στο καλό και να μην γράφει σε κανέναν! Αντιπαθής.
    https://youtu.be/H7HoHZjRjzk
    Ρίτα Αμπατζή (Rita Ampatzi) - Μάνα μου διώξε τους γιατρούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σχόλια από το fb στο ποστ "Αυτό..."...

    Elias Zaikos
    Δεν γνωρίζω το απόσπασμα, είμαι περίεργος ποιός το έγραψε, ο πρώτος που μου ήρθε στο μυαλό είναι ο Χριστιανόπουλος.

    Nobo StillIllopoulos
    Υπερβολικός

    Γιώργος Γιαννόπουλος
    Ο λεωτσάκος?

    Alexis Tambouras
    Ασχέτως υποψιών για το ποιός τόγραψε διατυπώνει μια θεμελιώδη αλήθεια που αφορά κάθε αισθητική αξιολόγιση που φιλοδοξεί να εμπεριέχει ουσία και ισχύει πάνω απ' όλα για την μουσική καθότι αυτή πλησιάζει περισσότερο απ τις άλλες τέχνες να είναι μια ολοκληρωτική βιωματική εμπειρία . Για να μπορέσεις να πείς κάτι που να ξεπερνά την κοινοτυπία - πρέπει νά'σαι τουλάχιστον ολοκληρωμένος φιλόσοφος . Πρέπει να έχεις ακούσει και προχωρήσει τόσο πολύ μπροστά που να έχεις φθάσει να μπορείς να διακρίνεις την οπίσθια όψη των πραγμάτων .

    Pantelis Tsalouchidis
    Salt of the earth οποίος το έγραψε

    Nikos Markakis
    Ζήλος;

    Stavros Nikolopoulos
    Πολύ εγωκεντρική ως άποψη, ωστόσο η μουσική ακρόαση εμπεριέχει και την βιωματική διαδικασία της συνακρόασης, κι αυτήν ακριβώς την έννοια έχει μια συναυλία. Ειδάλλως στο σπίτι μια χαρά είναι με ένα στέρεο.

    Φώντας Τρούσας
    Δεν είπε ο άνθρωπος κάτι άλλο. Είπε ότι δεν γουστάρει το κους-κους και πως σιχαίνεται το δημοσιοσχεσίτικο κουτσομπολιό των άσχετων, που πάνε στις συναυλίες από σπόντα ή από διατεταγμένη υπηρεσία.

    Γιώργος Πήττας
    Θαυμάσια διατύπωση – κατά τη γνώμη μου, ισχύει για κάθε διεργασία δημιουργίας και δεν αφορά αποκλειστικά τη μουσική. Η συγγραφή είναι ίσως μια ακόμα πιο μοναχική τέχνη. Κατά τα λοιπά, η αγγλική privacy, πραγματικά, δεν μπορεί να αποδοθεί με ακρίβεια στα ελληνικά, μιας που η ιδιωτικότητα έχει άλλες αποχρώσεις. Στην αγγλική, το privacy είναι ταυτισμένο με τον σεβασμό στο individual το οποίο επίσης πάσχει ως έννοια στη γλώσσα μας. Δεν έχω ιδέα ποιος υπογράφει αυτό το εξαιρετικό (κατά τη γνώμη μου) κείμενο, αρχικά, κι εγώ σκέφτηκα τον Λεωτσάκο, αλλά δεν ξέρω. Πάντως, θα μπορούσα να «ακούσω» τον Μάνο Χατζιδάκι. Η άποψη και η διάθεση, του ταιριάζουν γάντι- δεν γνωρίζω όμως το βάθος της γνώσης του στην αγγλική γλώσσα και, κυρίως της κοινωνικής κουλτούρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή