Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 536

23/9/2023
Παρακολουθώ κι εγώ αυτές τις τελευταίες παρουσίες της Αχτσιόγλου στην τιβί και ακούγοντάς την πλήττω. Πλήττω θανάσιμα. Πλήττω κατ’ αρχάς από τον παντελώς αδιάφορο πολιτικά και αισθητικά δικηγορίστικο λόγο της.
Το ότι είναι νομικός, εννοώ, κάνει κρα, αφού όσο την ακούς νομίζεις ότι αγορεύει σε δικαστήριο, επιχειρώντας να κατατροπώσει τον αντίπαλο με επιχειρήματα δίκην κενοσοφιών.
Όσα λέει, θέλω να πω, δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα. Εν αντιθέσει με τον Κασσελάκη, που επίσης δεν λέει τίποτα, γιατί δεν υπάρχει λόγος να πει κάτι, θέλοντας μόνο να δείξει.
Ο κόσμος έχει σκυλοβαρεθεί και τον ξύλινο λόγο και τις σκιαμαχίες, ανάμεσα σε πολιτικές δυνάμεις που, στην πράξη, διαφέρουν ελάχιστα, που υλοποιούν γραμμές που έρχονται απ’ έξω, και που έχουν αγγαρέψει τους δικηγόρους τους να πλάσουν μία ψεύτικη πραγματικότητα, προκειμένου να κάνουν το πόπολο να πιστέψει ότι ο σύριζα είναι κάτι τελείως διαφορετικό από τη ΝΔ (και τούμπαλιν).
Ο Κασσελάκης είναι μαθηματικός, άρα, και εξ αρχής, όχι τόσο ευεπίφορος στον ασύστολο βερμπαλισμό και την κενολογία, και γι’ αυτό θα είναι μάλλον κακός πελάτης των... βοθροκάναλων της διαπλοκής.
Περαιτέρω είναι έξυπνος και φαίνεται πως έχει αντιληφθεί ότι τα πολιτικά προγράμματα δεν σημαίνουν πλέον τίποτα, αφού βρίσκεις κιλά από δαύτα μέσω ChatGPT, οπότε το ζήτημα το εξαντλεί μόνο στην εικόνα – και πάνω εκεί δίνει τη μάχη του.
Στο τέλος, και επί της ουσίας, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο –ok–, αλλά τουλάχιστον ο Κάσσελ δεν σου τρώει τον πολύτιμο χρόνο σου, με τα ολιγόλεπτα βιντεάκια του, ενώ μοιάζει να είναι και πιο αληθινός.
Εν αντιθέσει με την απάνθρωπη, στρογγυλεμένη και ραφιναρισμένη λογοδιάρροια της Αχτσιόγλου, που σ’ έχει ξεψυχήσει από το πρώτο λεπτό.

23/9/2023
Κακώς δεν βγαίνει ο Κασσελάκης στον ογκόλιθο της δημοσιογραφίας Αυτιά, για να παραπονεθεί για τη σύνταξη της γιαγιάς του...

23/9/2023
Ο Χατζηλάουλάου... έκλαιγε χθες, γιατί από το στρατόπεδο Κασσελάκη πάνε μόνον οι διάφοροι που τον υποστηρίζουν στα τηλεοπτικά πάνελ (ο Γιώργος Τσίπρας, ο ναύαρχος) και όχι ο ίδιος ο Κάσσελ. Και πως έχει πάρει τρεις φορές τηλ. στο γραφείο του –έτσι είπε– και ότι του λένε από ’κει πως ο Κάσσελ είναι σε περιοδεία, δεν προλαβαίνει κτλ.
Δεν ξέρω ποιοι είναι οι λόγοι που δεν βγαίνει ο Κάσσελ στην τηλεόραση. Ίσως δεν νοιώθει έτοιμος, ίσως φοβάται μην τον στριμώξουν (όπως λέει ο κόσμος), αλλά αν είναι γιατί σιχαίνεται το δημοσιογραφικό πολτό της τηλεόρασης, εκείνον που έχει συμβάλλει με νύχια και με δόντια στην καταστροφή και τη διάλυση της χώρας την τελευταία 13ετία εγώ του βγάζω το καπέλο.
Εν τω μεταξύ οι πρωινάδες κάνουνε χρυσές δουλειές με Κασσελάκη. Τον παίζουνε συνέχεια (πότε με τους καφέδες, πότε με τα γυμανστήρια, πότε με τους σκύλους) κι έχουνε ανεβάσει κατακόρυφα τα νούμερα, με τους «σοβαρούς» της δημοσιογραφίας, το βράδυ, στα δελτία, να αναγκάζονται να παίζουν και να ξαναπαίζουν μόνο τα βίντεό του, που εκείνος έχει ετοιμάσει, δίχως τον ίδιον στα πάνελ.
Αυτό είναι πρωτοφανές. Να κάνει κάποιος προεκλογική εκστρατεία, να είναι παντού στα κανάλια, αλλά με την εικόνα που εκείνος θέλει να δώσει στον κόσμο, και όχι μ’ εκείνη που θέλουν να του αποσπάσουν τα μίντια.
Όπως πρωτοφανές είναι και το κλ@σιμο, για όποιους λόγους γίνεται, στην κατεστημένη δημοσιογραφία... και πολύ το χαίρομαι αυτό το τελευταίο Και θα το χαίρομαι για όσο διαρκέσει.

22/9/2023
Ό,τι και να βγει από τα εσωκομματικά του σύριζα εκείνο που με καίει αληθινά, και σε σχέση με τα πολιτικά πάντα, είναι αυτό το γελοίο μόρφωμα που αποκαλείται πασόκ κάπως να γίνει και να διαλυθεί.

22/9/2023

21/9/2023
Πολύ μεγάλη στιγμή της ελληνικής ποπ...
https://www.youtube.com/watch?v=6Dw2jqu387o

21/9/2023
Ρε πάρτε το χαμπάρι. Ο Κάσσελ εκφράζει το νέο, την εικόνα, το image, όχι την πολιτική. Ο κόσμος έχει βαρεθεί και την πολιτική και τους πολιτικούς – και τους θεωρεί όλους ίδιους, υπηρέτες και ανίκανους.
Και τον Μητσοτάκη τον ψήφισε με τελείως ευτελή κριτήρια. Επειδή του έβαλε πέντε δίφραγκα στην τσέπη (με τα pass και όλες αυτές τις ιστορίες). Όταν θα του τα πάρει (και τώρα του τα παίρνει λόγω της συγκλονιστικής ακρίβειας) θα ψηφίσει κάποιον άλλον, που θα υποσχεθεί ότι θα του τα ξαναδώσει.
Η σύγχρονη αριστερά, αυτή τέλος πάντων που εκπροσωπούν οι συριζαίοι, είναι για γέλια και σ’ αυτήν οφείλεται η... μεταπολιτική, όπως την λένε. Αυτή την προκάλεσε, ως πατερίτσα, υποχείριο και τζουτζές της δεξιάς και της πολιτικής που κατεβάζουνε οι τράπεζες και οι αγορές.
Οι Ιταλοί αυτό το καταλάβανε από νωρίς, με τους περιβόητους "ιστορικούς συμβιβασμούς" (της πλάκας) και γι’ αυτό ψηφίζουν από δεκαετίες πορνοστάρ, καναλάρχες, γελωτοποιούς, άτομα από το πουθενά και πάει λέγοντας...
Όποιος μιλάει σήμερα, από τα λεγόμενα αστικά κόμματα, για πολιτική κοροϊδεύει τον κόσμο. Γι’ αυτό και η Αχτσιόγλου δεν θα έχει καμία τύχη, είτε χάσει είτε κερδίσει.
Ο κόσμος τα έχει βαρεθεί αυτά – προγράμματα και τρίχες κατσαρές. Θυμάται και το περιβόητο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» και βάζει τα γέλια. Οι πολιτικές είναι συγκεκριμένες και όλοι θα τις ακολουθήσουνε, σημείο προς σημείο, θέλουν δε θέλουν.
Ο Κάσσελ είναι έξυπνος και μάγκας κι έχει πιάσει το νόημα. Και το έχουν πιάσει και όσοι τον υποστηρίζουν. Το σύνθημα, δε, που έριξε κατά του Μητσοτάκη είναι το μόνο που έχει νόημα και κάνει γκελ. Και ο κόσμος το έχει αρπάξει, και γι’ αυτό είναι μαζί του.
Αν προκηρύσσονταν τώρα εκλογές θα γινόταν ντέρμπι και σε λίγο καιρό ο «αμερικάνος» θα έχει πάρει «κεφάλι».
Και αφήστε το Φίλη και την Αχτσιόγλου να καταρτίζουνε προγράμματα (σε συνεννόηση πάντα με τους Τόμσεν, Λαγκάρντ και Σόιμπλε της νέας εποχής).

21/9/2023
Η κορυφαία γυναικεία πολιτική προσωπικότητα, που έχει περάσει από τη χώρα, υπήρξε / είναι η Αλέκα Παπαρήγα.
Και δεν μιλάω με όρους πολιτικούς (αν συμφωνούσα, δηλαδή, με όσα πίστευε ή όχι). Μιλάω, για τη συνολική δημόσια εικόνα της και το πώς την διαχειρίστηκε μέσα στα χρόνια. Όποιος-όποια έχει παρακολουθήσει τη διαδρομή της από τις αρχές των 90s καταλαβαίνει τι θέλω να πω...
Δεν πρόκειται να εξηγήσω κάτι περισσότερο.

21/9/2023
«Όπως σωστά η Έφη κι εμείς...»
[Νίκος Φίλης χθες στο Κόντρα]
[O Φίλης θα ψηφίσει Αχτσιόγλου. Θέλω να πιστεύω πως η Αχτσιόγλου δεν θα το μετρήσει καθόλου αυτό και πως θα δείξει την ίδια συνέπεια και ως προς τον Φίλη, που την αποκάλεσε δημοσίως «Έφη»]

21/9/2023
>>Έφη Αχτσιόγλου στη LIFO: «Από τη μεριά του συνυποψηφίου μου δεν βλέπω κανένα σαφές πρόγραμμα - μόνο συνθήματα»<<
Τι πρόγραμμα να δεις; Το πρόγραμμα είναι ίδιο με το δικό σου. Ολόιδιο. Φωτοτυπία. Κι έχει και δύο υδατογράφηματα σε όλες τις σελίδες του...

21/9/2023
Το νέο τεύχος του ηχο-μουσικού περιοδικού YELLOW BOX στα περίπτερα...

20/9/2023
Είναι πολλοί που σου λένε ότι ακούνε έιτις και δεν ξέρουν ότι υπήρχαν και τέτοια έιτις...
https://www.youtube.com/watch?v=r1vQLqUsjA4

20/9/2023
Αν η Αλέκα Παπαρήγα ήταν η τελευταία πολιτικός, που άκουσα επί τούτου ζωντανά ομιλία της (έχω ακούσει και τον Κουτσούμπα, αλλά από σπόντα), ο Αλαβάνος ήταν ο προτελευταίος...

20/9/2023
>>Μητσοτάκης: Προνοιακά επιδόματα μόνο μέσω πιστωτικών καρτών<<
Τα 2-3 κατοστάρικα, που μπορεί να δίνουν σε ΑΜΕΑ, θα τα δίνουν τώρα με διατακτικές – για να χτυπήσουν λέει τη φοροδιαφυγή (εδώ γελάμε).
Θα σου λένε δηλαδή πήγαινε με την προπληρωμένη κάρτα σε συγκεκριμένα μαγαζιά (γιατί και τα μαγαζιά θα τα επιλέγουν... αλυσίδες κ.λπ.), για να ψωνίσεις. Χρήμα κανονικό τέρμα. Είναι προαπαιτούμενο λέει του Ταμείου Ανάκαμψης...
Πες τίποτε ρε Κασσελάκη γι’ αυτά τα απάνθρωπα μικρά, τα καθημερινά, γιατί για τα μεγάλα ξέρουμε τι θα κάνετε όλοι...

20/9/2023
>>Αναλυτικά τα αποτελέσματα στα Σφακιά: Κασσελάκης 161, Αχτσιόγλου 2, Παππάς 3, Τσακαλώτος 3<< 
Σατραπεία...

19/9/2023
Περίσσεψε από το άρθρο για τα "ελαφρολαϊκά". Γιώργαρος... με τα χαϊμαλιά να κρέμονται μέχρι τους βουβώνες...

19/9/2023
>>Οι Πανθέοι: Τι είναι αυτή η νέα σειρά για την οποία μιλούν όλοι -Επιστρέφει απόψε μετά από... 47 χρόνια<<
Περιμένω να επιστρέψει και «Ο Παράξενος Ταξιδιώτης» και «Ο Άνθρωπος Δίχως Πρόσωπο»...😇

19/9/2023
Ο Κασσελάκης στο συνέδριο θα πρέπει να προτείνει να αλλάξει και ο τίτλος του κόμματος. Φτάνει πια η κοροϊδία της "ριζοσπαστικής αριστεράς", που διαπραγματεύτηκε και ψήφισε μνημόνια.

15 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb στο ποστ "Ο Κασσελάκης στο συνέδριο θα πρέπει να προτείνει να αλλάξει και ο τίτλος του κόμματος"...

    Λεωνίδας Μπακαπώζης
    Να το κάνουν ΝΔ lite να είναι πιο...κοντά στην πραγματικότητα

    Spyros Kotortsis
    Καλα, και πριν τα ψηφισει, ριζοσπαστικο αριστερο κομμα δεν ηταν.

    Hermis Kefalas
    Ο μέσος συριζαιος δεν έχει κανένα θέμα να πουν το κόμμα και συν.αστ.αρι, Συνασπισμός αστικής αριστεράς

    Stephanos Sabaziotis
    Και βέβαια το πιο κατάλληλο όνομα θα ήταν: ΜΕΤΑ.ΣΥΝ. (μεταμοντέρνο συνονθύλευμα)

    Koma Gaeshi
    Βασικά δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης 2 σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων.

    Stamatis Tsolelis
    Ακριβως!!!! Προτεινω λόγω της τοσης αριστεριλας μιας και εχουν και μελη των ΑΝΕΛ , ΠΑΣΟΚ και δεν ξέρω τι αλλο ενα πιασαρικο ονομα οπως το : Κ.Σ.Σ.Α.Π. δηλ.Κουτσοι Στραβοι στονΑγ.Παντελεημονα...

    Katja Zeki
    Μπορεί να το κάνει ιλουστρασιόν αριστερά, ή αν θέτε κάτι πιο σύγχρονο, ανακυκλωσιμη αριστερά

    George Floudas
    Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι τη μεγαλύτερη καούρα δείχνουν να την έχουν οι εκτός ΣΥΡΙΖΑ αριστεροί (οι original ας πούμε) οπότε το θέμα δε φαίνεται να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο μέλλον του αλλά η επανεπιβεβαίωση της ριζοσπαστικής αριστεροσύνης του καθενός.
    Ok, δεν είναι κακό. Μια χαρά είναι οι αυτοεπιβεβαιώσεις που και που:
    Καθρέφτη καθρεφτάκι μου τύπου.

    George Floudas
    Και κάτι ακόμα. Είναι συγκινητικό το παιχνίδι με τις λέξεις στο «κεντροαριστερά». Ότι ας πούμε υπάρχει ακόμα το «αριστερά» στο παιχνίδι.
    Σοσιαλδημοκρατία είναι το επίδικο, τύπου Willy Brandt στην καλύτερη των περιπτώσεων, και το post Pasokification «πασοκικό εκλογικό κοινό» το πελατολόγιο.
    Η διαμάχη είναι, στο δικό μου το μυαλό τουλάχιστον, κάπως σαν MTV εναντίον Μουσικοράματος. Ότι και να γίνει την Κυριακή, το MTV μοιραία θα επικρατήσει (επαγγελματισμός γαρ), αλλά όλοι θα αναπολούμε που και που (πάντα με μια κάποια νοσταλγία) το Γιώργο (αν θυμάμαι καλά) Γκούτη.

    Θανάσης Κρεμασμένος
    Rebranding εννοείται.

    Georgios Chiotis
    Γιατί οχι Α.Α(Αμερικανική Αριστερά);

    John D. Carnessiotis
    Σωστό αυτό!

    Vassilis Serafimakis
    Κοίτα, στενά γλωσσικά ο σημερινός τίτλος ήρθε και έδεσε με την πραγματικότητα! ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, δηλαδή κάνανε πράματα που κανένας αριστερός δεν θα διανοείτο να κάνει μέχρι τότε. Από ιδιωτικοποιήσεις και αντεργατικά νομοσχέδια μέχρι τις χειρότερες μνημονιακές δεσμεύσεις. δηλαδή σπάσανε τις ρίζες με την αριστερά!..
    Λέμε κάνα αστείο μιάς και μάς κόψανε τη ζάχαρη.
    (Θυμάμαι παλιά τούς μαοϊκούς που διαφημίζαν στο δρόμο την έντυπη πραμάτεια τους διαλαλώντας "Εδώ η φωνή τής ΣΥΝΕΠΟΥΣ αριστεράς!")

    Stamatis Tsolelis
    Καρακεντρο του θανατα και με δεξιοστροφες καταβολές τι σκατά θεατρο αριστεράς παπαριας μας τσαμπουνανε;

    Adrianos Nonis
    ΕφοπλιστικηΑριστερα ... ΕΦ.ΑΡ

    Nickos Ventouras
    Ευρωπαϊκό Ρεύμα Εκσυγχρονισμού, Ε.Ρ.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια από το fb στο ποστ ">>Οι Πανθέοι: Τι είναι αυτή η νέα σειρά για την οποία μιλούν όλοι -Επιστρέφει απόψε μετά από... 47 χρόνια<<"...

    Φώντας Τρούσας
    https://www.youtube.com/watch?v=t4JWkSVLhtk
    YOUTUBE.COM
    "Ο Παράξενος Ταξιδιώτης" (απόσπασμα) ΕΙΡΤ 1972-73

    Giorgos Arabatzis
    Ιερόσυλοι

    George Floudas
    Εγώ τη Γειτονιά μας περιμένω για να δω ποιον θα διαλέξουν για Μετα-Κώστα Καφάση.

    Φώντας Τρούσας
    Μαζωνάκης κλεισμένος

    George Floudas
    κλαίω!

    Vangelis Tzitzis
    Σαν τον Γιούγκερμαν τίποτα

    Katerina Moraitou
    έγινε απόπειρα για ριμέικ αλλά ήταν κατά τη γνώμη μου αποτυχημένη. Εγώ παντως θέλω να δω Ρωμανό Διογένη

    Yannis Raouzeos
    Είχες δει "Συνταγματάρχη Λιάπκιν";

    Vangelis Tzitzis
    όχι, σπάνια έβλεπα τηλεόραση τότε . Σήμερα καθόλου!

    Klairi Sperelaki
    Ελα την γλιτώσαμε !!!Ευτυχως που δεν διασώζεται στο αρχείο της ΕΡΤ Ο Άγνωστος πόλεμος που την βλέπαμε στην ΥΕΝΕΔ

    George Venetis
    Θα ξαναγυριστει κι ο άγνωστος πόλεμος, με το Μαρκουλάκη αυτή τη φορά!

    Stathis Nikokavouras
    Ξεχασες τον αγνωστο πολεμο,την αγρια δυση και την μπονατσα.και χαβαη 5 0 .και μπολεκ και λολεκ οταν βγηκε το πασοκ το 1981
    Ρε πως φαινεται η ηλικια μας.ολες οι γριες εδω εχουμε μαζευτει..τσιμπισαμε ολοι

    Φώντας Τρούσας
    Γυρίζουνε τους Πανθέους ξανά, μετά από 45 χρόνια. Και λέω για ελληνικά σίριαλ, όχι για Χαβάη 5-0 και Μπονάτσες. Τους Πανθέους τους ξαναγυρίζουνε λόγω του βιβλίου. Ο Παράξενος Ταξιδιώτης δεν ήταν από βιβλίο, αλλά κάπου μπορεί να υπάρχει το σενάριο.

    Stathis Nikokavouras
    πιασαρικο.ο παραξενος ταξιδιωτης για θυμησε μου ο αλεξανδρακης δεν ηταν?

    Φώντας Τρούσας
    ναι, και δαμιανός, γαληνέα, ερήμου κ.λπ.

    Γιώργος Δελτα
    Ας επιστρέψει όποιο θέλει.Μόνο ο Μαστοράκης μη επιστρέψει!Έτσι κι αλλιώς οι νέες ελληνικές σειρές δεν βλέπονται

    Sakis Bwanas
    να ξανακανει την Συνομωσια Της Σιωπής και την Εισβολή Από Άλλο Πλανήτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργος Δελτα
      Αυτός μην επιστρέψει στο γυαλί,με τις σειρές που σκηνοθέτησε δεν έχω πρόβλημα

      Πετρος Μιχελιουδης
      η εισβολή ηταν με μια εξωγήινη πετρα !που μιλουσε?κατι τετοιο τελοσπαντων?

      Γιώργος Σκιάς
      Όχι τον Άγνωστο Πόλεμο! Όχι τον Άγνωστο Πόλεμο!

      Yannis Raouzeos
      Ναι , ναι ! Άγνωστο Πόλεμο σε νέα εκδοχή με φίλο ανατρεπτικές θέσεις και κριτική διάθεση!

      Kwstas Agas
      https://youtu.be/1B61UgJG2P8?si=Pli6I1lQE_CVqyS_ ...
      Εγώ θέλω ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ρημέικ του Μεθοριακού Σταθμού... Κι επειδή στο τελευταίο επεισόδιο του εμφανίστηκε ένα ωραιότατο κορίτσι που σε πολλούς προκάλεσε σκιρτήματα, θέλω εδώ και τώρα ρημέικ στο παρακάτω σήριαλ όπου αυτό το κορίτσι ήταν πλέον η πρωταγωνίστρια... Λίλα Καφαντάρη....
      H ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗ

      Irini Pitsoli
      Δυστυχώς η ΕΡΤ αυτά τα εξαιρετικά σήριαλ τα έχει σβήσει. Θα προτιμούσα να υπάρχουν σε ένα αρχείο από το να δω τη νέα βερσιόν .

      Yannis Raouzeos
      Ναι, ναι! Έγραφαν από πάνω στις μπομπίνες !

      Anastassios Anastassiou
      Ο Βρεττός (Αλέξης Διαμιανος-μορφαρα) αναζητεί ακόμη τις κούπες...με δροσερή Ελένη Ερήμου!

      Yannis Raouzeos
      Μακάρι να επέστρεφαν αυτά όπως και οι εισβολείς !
      Δεν λέμε τώρα για "Πορφύρα και Αίμα"που είχε και συγκεκαλυμμένο πολιτικό μήνυμα κτλ για το Βυζάντιο!

      Giorgis Christodoulou
      Όπως πάνε θα γίνει ριμεϊκ ως και Η Ουρανοκατέβατη!

      Diogenis Daskalou
      Λάσυ;

      Vagelis Avgidis
      Και η εξαφάνιση του τζον αυλάκιωτη!! Χαχα!

      Elias Amoiridis
      "Ο άνθρωπος δίχως πρόσωπο"(!)...και μόνο η μουσική υπόκρουση της αρχής που παραπέμπει σε θρίλερ(...) σε υποβάλλει...!!!
      https://youtu.be/TzawIx0L5DA
      O AΝΘΡΩΠΟΣ ΔΙΧΩΣ ΠΡΟΣΩΠΟ

      Amfilohios Amf
      https://kinggeedorah.bandcamp.com/.../take-me-to-your-leader
      Take Me To Your Leader, by King Geedorah

      • Elias Amoiridis
      , "...Η μουσική των τίτλων της σειράς ήταν το μουσικό θέμα από τους αντίστοιχους τίτλους της Αμερικάνικης κοινωνικής σειράς "Dark Shadows" (1966 - 1971), το οποίο είχε συνθέσει ο Robert Cobert"...το πρωτότυπο!
      https://youtu.be/kfEF-u16umg
      The Original Music From Dark Shadows: Opening Themes: Dark Shadows/Collinwood

      Amfilohios Amf
      ναι το γνωριζω

      Patritsopoulos Nikos
      Οι ουρανοί είναι δικοί σας και η εκπομπή της ολυμπιακής αεροπορίας, ΥΕΝΕΔ

      Διαγραφή
  3. Σχόλια από το fb στο ποστ "Περίσσεψε από το άρθρο για τα "ελαφρολαϊκά". Γιώργαρος... με τα χαϊμαλιά να κρέμονται μέχρι τους βουβώνες..."...

    Φώντας Τρούσας
    https://www.youtube.com/watch?v=GOF8Me9kjeQ
    Γιώργος Κοινούσης - Αν μπορείς | Official Audio Release
    https://www.youtube.com/watch?v=lC1u3yJNrjk
    Γιώργος Κοινούσης - Δε χάθηκε ο κόσμος | Official Audio Release

    Vangelis Tzitzis
    Και εκπληκτικός ακορντεονίστας!

    George Floudas
    Είχε γίνει χαμός με τον Κοινούση. Έπαιζε παντού, και σε διασκευές. Εδώ από Ελληνοαμερικάνους Τα παιδιά
    https://youtu.be/3x9xd2BUcmY?si=JKV5NnjowXklFoIu
    The Fremis - ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ (ΟΛΟΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ) 33 rpm

    Φώντας Τρούσας
    έχει κι από sunshine of your love μέσα...

    Σπύρος Σιάτρας
    Βιωματικό: Πήγαινε μόνος του τα Χριστούγεννα στα νοσοκομεία με ένα μικρό ακορντεόν και έπαιζε τραγούδια στους ασθενείς κουβαλωντας με κουτιά με γλυκά.
    (Νοσηλευόμουν στο Παίδων με κάταγμα τα Χριστούγεννα ή του 79 ή του 80 και ήμουν παρών. Οι νοσοκόμες μας είπαν πως το έκανε κάθε χρόνο. Έτσι, για την ιστορία...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχόλια από το fb στο ποστ ">>Αναλυτικά τα αποτελέσματα στα Σφακιά: Κασσελάκης 161, Αχτσιόγλου 2, Παππάς 3, Τσακαλώτος 3<<"...

    Stam Ekmek
    Ανέκαθεν τοπικιστες οι Έλληνες...κι οι Κρητικοί βεβαίως

    Panagiotis Ioannidis
    Θα τους βρουν τους 8, που θα πάει…

    Φραγκίσκος Δακτυλίδης
    Θα είχαν πιει καμία ρακί παραπάνω αυτοί που δεν έριξαν στον Κασσελακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχόλια από το fb στο ποστ ">>Μητσοτάκης: Προνοιακά επιδόματα μόνο μέσω πιστωτικών καρτών<<"...

    Tanas Atanasoff
    Σιγά μην πει...

    Konstantinos Fountas
    Δεν ξέρω με τι να πρωτοκλάψω και με τι να πρωτογελάσω....

    Alexandros Koukoulis
    Επειδή η μητέρα μου είναι ΑΜΕΑ έχω πληροφορηθεί ότι σε αυτά τα άτομα δεν θα ισχύει. Θα εξακολουθούν να τα βάζουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

    Φώντας Τρούσας
    Και γιατί δεν λένε σε ποιους θα ισχύει και σε ποιους όχι; Σε όποιους και να ισχύει είναι αισχρό.

    Alexandros Koukoulis
    σε νυχτερινό δελτίο ειδήσεων στην ΕΡΤ το άκουσα ότι δεν θα ισχύσει σε ΑΜΕΑ. Προφανώς και είναι αισχρό σε όποιον και να ισχύει. Στον δικό τους ζυγό θέλουν να βάλουν τους δικαιούχους. Θα σου δώσω επίδομα αλλά θα το χρησιμοποιείς όπως θέλω εγώ.

    Stathis Nikokavouras
    Καλα κανει.41% να δω ανθρωπο να πνιγεται θα του ριξω αλλη μια να παει βαθυτερα..απο το καλοκαιρι το ειχαν πει....ολα τα επιδοματα,και ανεργειας ετσι θαναι..

    Κώστας Χρυσανθόπουλος
    Όλοι ξέρουν ότι η φοροδιαφυγή προέρχεται από τούς επιδοματίες....χτυπήστε τη αλύπητα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχόλια από το fb στο ποστ "Είναι πολλοί που σου λένε ότι ακούνε έιτις και δεν ξέρουν ότι υπήρχαν και τέτοια έιτις..."...

    Beavis Sage
    Πω,πω!!! Τι θυμήθηκες! Tnx.

    Tanas Atanasoff
    Αυστραλιανή σχολή ! Η αγαπημένη του Nobo StillIllopoulos!

    Nobo StillIllopoulos
    To 20. https://www.facebook.com/nobo.stillillopoulos/posts/pfbid0iaFnJ8ZN7sJXSK4KLaB7Vn7rJdZyCEAwj6d6xspw8658vq2i2ytirjTC5Dqw8i24l?__cft__[0]=AZUjxLPsQ4MV4L1rO_w0Mpai8MBAnzwIm_Dq0jf_3jZFbOY1Su7fb1xwU9CSXIf-phQbhzF_xw27pgYomY7TYippVAKYyxUI_h7_jSSa2dcXoQ&__tn__=%2CO%2CP-R

    Γιάννης Τσουκαλάς
    τι να πω τωρα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σχόλιο από το fb στο ποστ ">>Έφη Αχτσιόγλου στη LIFO: «Από τη μεριά του συνυποψηφίου μου δεν βλέπω κανένα σαφές πρόγραμμα - μόνο συνθήματα»<<"...

    Sotiris Debono
    Το "είμαστε με τους πολλούς" δεν έχει καμία θολουρα. Είναι γεμάτο ορισμούς και σαφήνεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σχόλια από το fb στο ποστ "«Όπως σωστά η Έφη κι εμείς...» [Νίκος Φίλης χθες στο Κόντρα]"...

    Alexis Tambouras
    Τάδε Έφη Ζαρατούστρας !

    Eleni Founti
    Ο Φίλης και η Αχτσιόγλου γνωρίζονται χρόνια. Ο Κασσελάκης αφενός δεν γνωρίζει κανέναν στον ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου στην ίδια πρόταση που έγραψε "Κ. Μητσοτάκης" και "Ευκλείδης Τσακαλώτος", προσέθεσε και ένα "η Έφη". Προφανώς η Αχτσιόγλου θα θιχτεί μόνο με το δεύτερο αν είναι σοβαρή. Να προσθέσω εδώ ότι αυτό που στον επαγγελματικό κλπ χώρο οι άγνωστοι μεταξύ τους άντρες έχουν πλήρες ονοματεπώνυμο, ενώ εμείς είμαστε "η Ελένη", "το κορίτσι" κλπ είναι πολύ σύνηθες, οπότε προσωπικά και δεν εκπλήσσομαι που θίχτηκε και χαίρομαι που έφερε αυτό το θέμα στην επιφάνεια, μια που μάλλον χρειαζόταν να ακουστεί.

    Nickos Ventouras
    Ακριβώς. Εκτός αν με τον Κασσελάκη πήγανε μαζί φαντάροι...

    Φώντας Τρούσας
    To κριτήριο ότι γνωρίζονται χρόνια είναι τελείως άσχετο - όταν μιλάμε για τέτοια ζητήματα. Τον Τσακαλώτο τον είπε έτσι γιατί τον ένοιωθε τελείως ξένο (και ως 30 χρόνια μεγαλύτερο).
    Δηλαδή είναι σεξισμός να σε αποκαλεί κάποιος Έφη, δημοσίως, όταν δεν είναι κολλητός σου, ενώ όταν είναι κολλητός σου τότε δεν είναι; Ή είναι ή δεν είναι και στις δύο περιπτώσεις. Εγώ λέω ότι δεν είναι σε καμία από τις δύο. Και θεωρώ ότι η Αχτσιόγλου πάτησε σε επικοινωνιακό κενό. Και σε άλλα θέματα έχει κάνει βήματα στο κενό επικοινωνιακά, όχι μόνο σ' αυτό.

    Eleni Founti
    Δεν συμφωνώ. Όταν αναφέρεται κανείς σε αγνώστους δεν μπορεί να αποκαλεί επιλεκτικά έναν μόνο από αυτούς με το μικρό όνομα. Έχει σημασία το "έναν". Είναι απρέπεια επί επαγγελματικού. Ο βαθμός οικειότητας (αν υπήρχε) θα μπορούσε να δώσει ένα ελαφρυντικό, οπότε θεωρώ ότι δεν είναι άσχετο κριτήριο.
    Σε κάθε περίπτωση ο Κασσελάκης έχει πει σε Συνέδριο για την Αχτσιογλου ότι την εκτιμά ως "γυναίκα πολιτικό και μητέρα", οπότε θεωρώ ότι δεν υπάρχει αμφιβολία για τις προθέσεις.
    Όχι όχι. Είναι το ότι αποκάλεσε μόνο εκείνη επιλεκτικά με το μικρό της όνομα ενώ οι άντρες είχαν και επώνυμο. Το έγραψα παραπάνω. Τα ξέρουμε εμείς οι γυναίκες αυτά. Τα αντιμετωπίζουμε συνέχεια. (μάλλον γράφαμε ταυτόχρονα)

    Nickos Ventouras
    Είναι, όπως είναι βρισιά να σε αποκαλεί κάποιος «ρε μαλάκα» αν δεν είναι κολλητός σου, αλλά όχι όταν είναι και έτσι μιλάτε μεταξύ σας, ή σεξισμός να σε αποκαλεί κάποιος «μωρό μου» όταν είναι άγνωστος και όχι όταν είναι ο συντροφός σου...
    Όταν δε τους άλλους που αναφέρει τους λέει με τα κανονικά τους ονόματα και επίθετα, και εσένα συγκαταβατικά και «χαλαρά» με το μικρό, μπορεί να μην είναι σεξισμός αλλά είναι πρόθεση μείωσης...
    Σαν να έλεγε κάποιος «στην εκδήλωση ήταν ο Μάκης Μηλάτος, ο Πητ Κωνσταντέας και ο Φωντούλης»

    Φώντας Τρούσας στην Eleni Founti
    Το να νοιώθεις κοντά με κάποιον είναι τελείως ψυχολογικό. Και αυθόρμητο. Κι εγώ νοιώθω κοντά σε σένα και μπορώ να σε αποκαλώ Ελένη, χωρίς να έχουμε συναντηθεί ποτέ. Φυσικά αν μου ζητούσες να σου απευθύνομαι στον πληθυντικό π.χ. θα στενοχωριόμουν και μάλλον δεν θα το έκανα. Δηλαδή θα προτιμούσα να μην επικοινωνούσαμε. Τώρα δεν θέλω να πω άλλα, όμως, γιατί αυτά τα ζητήματα δεν έχουν τελειωμό, και μπορεί να συζητάς επί ώρες, χωρίς να καταλήγεις κάπου.

    Φώντας Τρούσας στον Nickos Ventouras
    Άσχετα. Δεν την είπε ούτε "μωρό μου", ούτε "ρε μαλάκα". Και βαριέμαι να τα συζητάω αυτά εδώ μέσα. Χαμένος χρόνος. Και δεν έχω χρόνο για πέταμα.

    Φώντας Τρούσας
    Τι βλακείες είναι ρε αυτές που συμπλήρωσες για "Φωντούλης"; Αν με ήξερε αυτός που μιλούσε δεν θα είχα πρόβλημα να πει... ο Μάκης Μηλάτος, ο Πητ Κωνσταντέας και ο Φώντας. Αλλά και να μη με ήξερε. No problem. Τιμή μου. Να με αναγνωρίζουν μόνο με το όνομά μου. Άιντε.

    John D. Carnessiotis στην Eleni Founti
    θάρθει η Ντόρα και θάχουμε θέμα τώρα! Πάνε 40 χρόνια που κάνει καριέρα με το μικρό της όνομα και ούτε που της είχε περάσει από το μυαλό ότι την υποτιμούσαν όλοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Sakis Bwanas
      Ο Φίλης δεν είναι ανταγωνιστής της για την προεδρία

      Φώντας Τρούσας
      Βέβαια. Και υπογράψανε και διαπραγματευτήκανε μαζί μνημόνια. Δεν έχουν κάτι να χωρίσουν.

      τζιμης ευθυμιου
      η πλάκα εδω είναι οτι ΜΌΝΟ αυτοι το κανανε, σωστα; Οι άλλοι οχι γι αυτό και ψηφίζουμε τους άλλους

      Panagiotis Giannelis
      ...Τάδε έφη Έφη...

      Χρήστος Καψάλης
      Ο Κασσελακης είναι της αμερικανικής σχολής όπου αποκαλείς τον άλλον με το μικρό του όνομα. Όπως συμβαίνει και στις επιχειρήσεις όπου ο τελευταίος υπάλληλος αποκαλεί το αφεντικό με το μικρό του. Τάσεις του 21ου αιώνα.

      Διαγραφή
  9. Σχόλια από το fb στο ποστ "Η κορυφαία γυναικεία πολιτική προσωπικότητα, που έχει περάσει από τη χώρα, υπήρξε / είναι η Αλέκα Παπαρήγα"...

    Aggeliki Marinou
    Και δεν επαιξε ποτε πατριαρχια, διακριση κλπ

    Sotiris Debono
    Συμφωνω. Η συμπατριωτισσα είναι άξιο τέκνο της νήσου. Και ο αδικοχαμενος προωρα Παπαρήγας ένας σημαντικός διανοούμενος, μην το ξεχνάμε κι αυτό

    Ilias Tsampardoukas
    Και ειχε και εξαιρετικη κοινοβουλευτικη παρουσια. Με εμφαση παντα στο επιχειρημα

    Anastasia Rouchota
    Συμφωνώ για τη συμπατριώτισσα μου.Άλλο ήθος, άλλο στυλ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σχόλια από το fb στο ποστ "Ρε πάρτε το χαμπάρι. Ο Κάσσελ εκφράζει το νέο, την εικόνα, το image, όχι την πολιτική"...

    Dimitris Makares
    Δυστυχώς έτσι είναι

    Γιάννης Φασιλής
    Τα είπες όλα !

    Kostas Giannakis
    Φώντα φαντάσου λοιπόν τι μέλλον υπάρχει με τον Κασελάκη, αν δεν μπορεί να υπάρξει ούτε στο ελάχιστο με την Αχτσιόγλου. όλα αυτά είναι παρηγοριές σε μια κοινωνία που τρέχει να πιαστεί απ τα μαλλιά της..

    Constantin Sidiras
    Να έρθει ο Ζελενσκι εδώ αν μείνει άνεργος.

    Kostas Giannakis
    εννοείται!

    Hermis Kefalas
    Έγραψες, με μια παρατήρηση μονο. οι Ιταλοί επειδή είναι χρόνια μπροστά, ακροδεξιοποιούνται. Η Μελονι είναι προϊόν του παραπάνω συστήματος που περιέγραψες, που θέλει να ψηφίζουμε επιφανειακά και βάσει της εικόνας, θεωρώντας αντίστοιχα ΚΚΕ αναχρονιστικα, ξεπερασμένα και δογματικά....

    Tanas Atanasoff
    τι κάνει το Χαμόγελο του παιδιού για όλα ετούτα τα ορφανά? Που έιναι οι ΜΚΟ...? Τί μας κρύβουν..?

    Aggeliki Marinou
    οι απαντησεις απο δευτέρα στις οθόνες σας

    Βασίλης Κετεντζόγλου
    Έτσι ακριβώς!

    Antonis Kleidouchakis
    Έχει δρόμο για να τον εμπιστευτεί ξανά το 41. Βιάζεσαι.

    τζιμης ευθυμιου
    Αυτό πάλι μάλλον θα πρέπει να ψαξω για ψ να με τρελάνει. Με σωας τας φρενας δεν σας πιανω. Η πολιτική είναι πλέον θεαματικοι μηχανισμοι. Οκ αρα οποιος ειναι καλυτερος αντιατοπτρισμος αυτον θέλουμε. Σωστα; Οση πυρκαγιά και πλημμύρα στοιχίζει, σωστά; Τρελανε μας Φωντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σχόλια από το fb στο ποστ "Ό,τι και να βγει από τα εσωκομματικά του σύριζα"...

    Hermis Kefalas
    Εγώ το χαίρομαι , μακάρι ένωση με τον ΣΥΡΙΖΑ να τελειώνουμε με τις αυταπάτες

    Lefteris Karkas
    Έχει διαλυθεί από τότε που συντάχθηκε με τη Νέα Δημοκρατία..

    Βασίλης Βασιλειάδης
    Αν διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ, ποιος θα πληρώσει τα δάνεια;

    Λεωνίδας Μπακαπώζης
    Εμεις

    θανασης Βουγιουκας
    γιατί τώρα τα πληρώνουν; η μήπως τα πληρώνει η ΝΔ ;

    Βασίλης Βασιλειάδης
    πληρώνουν ένα ποσό. Μέσα σε 600 χρόνια περίπου θα το εξοφλήσουν το ποσό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σχόλια από το fb στο ποστ "Ο Χατζηλάουλάου... έκλαιγε χθες, γιατί από το στρατόπεδο Κασσελάκη πάνε μόνον οι διάφοροι που τον υποστηρίζουν στα τηλεοπτικά πάνελ"...

    Tanas Atanasoff
    Στον Εισαγγελάτο μια χαρά είχε βγει πάντως πριν 2-3 βδομάδες..

    Φώντας Τρούσας
    Το θυμάμαι και ήταν η αφορμή να μην ξαναβγεί μάλλον. Κατάλαβε με την πρώτη τι παίζει.

    Tanas Atanasoff
    κέρδισε πόντους τότε ο κασσέλ από ό,τι θυμάμαι. Πολύ φοβάμαι μην αλλάξει τελίως αν βγει πρόεδρος, και δούμε εναγκαλισμούς με όλους αυτούς ξαφνικά.

    Φώντας Τρούσας
    Όλα παίζονται. Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά για κανέναν, γι' αυτό έγραψα ότι "θα το χαίρομαι για όσο διαρκέσει".

    Vassilis Serafimakis
    Εχει χτυπήσει κόκκινο ο παραλογισμός πάντως στα ΜΚΔ από εμάς, το "ευρύ κοινό". Το τι παλαβομάρα γράφεται δεν λέγεται!
    Χτες πάλι ωρυόντουσαν κάποιοι "Γιατί ασχολούνται συνεχώς τα κανάλια και τα ιστολόγια με Κασσελάκηηηηη;; Απόδειξη ότι είναι στημένο το παιχνίδι!!" Ρε παίδες, δεν ξέρω αν είναι ή δεν ειναι στημένο, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα celebrity - από αυτά που αυτοδημιουργούνται μάλιστα.
    Με τον άλφα ή βήτα τρόπο, ο Κασσέλ έγινε celebrity. E, από κει και πέρα δεν χρειάζεται συνωμοσία ή στήσιμο, είναι δεδομένο ότι θα τρέξουν όλοι με το μικρόφωνο στο χέρι γιά click bait κι ακροαματικότητα.

    Alexis Tambouras
    Συμφωνώ απόλυτα , έχει βγάλει στη σέντρα τον δημοσιογραφικό πολτό και φαίνεται από τις κινήσεις απελπισίας με τις οποίες τον πολιορκούν ...
    https://fb.watch/nepRtFcSpP/

    Φώντας Τρούσας
    Πολύ γέλιο το βίντεο.

    Vassilis Serafimakis
    Το ειδησεογραφικό σκουπιδαριό δεν έχει γίνει απλά mainstream, είναι μέσα στο blood stream.
    ΥΓ "πρωτοφανές κλάσιμο...στην κατεστημένη δημοσιογραφία"
    Αν μη τι άλλο, δείχνει περισσευούμενο θράσος ο νέος, κι αυτό δεν είναι κακό γιά πολιτικό αρχηγό.

    τζιμης ευθυμιου
    Ή όταν το χειρότερο μας φαίνεται καλύτερο απ το κακό

    Nikolaos Kotsovos
    Ας φτιάξει ένα νόμο να υποχρεώνει τον Κασελακη να πηγαίνει όπου θέλει ο -λαου.Ετσι κι αλλιώς ξέρει και φτιάχνει νομους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αναφορικά με το Η κορυφαία γυναικεία πολιτική προσωπικότητα, που έχει περάσει από τη χώρα, υπήρξε / είναι η Αλέκα Παπαρήγα"... και τις προσπάθειες αγιοποίησης να μην ξεχνάμε ότι στην προσπάθεια σπίλωσης των εξεγερμένων νέων τον Δεκέμβρη του 2008 είχε πει το εκπληκτικό
    "Με την πραγματική λαϊκή εξέγερση δεν θα σπάσει ούτε ένα τζάμι»
    Άραγε τι είδους εξέγερση εννοούσε η ποιήτρια
    (ελπίζω να δημοσιευτεί)
    Γιώργος Μα

    ΑπάντησηΔιαγραφή