Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΜΑΤΣΙΟΥΛΗΣ live στα Εξάρχεια

Έχω γράψει κι άλλες φορές στο blog για τον Σωτήρη Κοματσιούλη, ένα μουσικό με την δική του ξεχωριστή πορεία/παρουσία στο ελληνικό ροκ. Τελευταία φορά πρέπει να τα είπαμε τον προηγούμενο Απρίλιο, προαναγγέλλοντας επί της ουσίας την καινούρια του δουλειά, που θα κυκλοφορήσει σε βινύλιο πριν ή μετά τις γιορτές από την Anazitisi Records.
Ο Κοματσιούλης είναι ένας μουσικός που έχει φάει το live με το κουτάλι – από τα τέλη του ’60 εκεί στη Λάρισα και τον Πλαταμώνα και αργότερα στην Αθήνα (στο ABC της Πατησίων), στα Καμένα Βούρλα, και πιο αργότερα στην Αγγλία, όταν βρέθηκε να παίζει με μέλη και συνεργάτες των 10cc (ανάμεσα σε άλλους). Στα χρόνια του ’80 δεν σταμάτησε τις εμφανίσεις, τόσο στην… ενδοχώρα (τον είχα δει στην Κυψέλη στα τέλη της δεκαετίας), όσο και στα νησιά (Ζάκυνθος, Κέρκυρα…) διασκεδάζοντας, βασικά, ξένο και ντόπιο τουρισμό (ως Steve Gemos).
Τα τελευταία 4-5 χρόνια ο Σωτήρης Κοματσιούλης έχει επανακάμψει στη σκηνή, υπενθυμίζοντας ή κάνοντας γνωστή την περίπτωσή του όχι μόνο στους παλιούς και τους ρέκτες του ελληνικού ροκ, μα και στα πιο νέο παιδιά, που ανακάλυψαν κάποια στιγμή το «Επιδρομή από τον Άρη», το «Σαν τον άνεμο» ή το «Μην κλαις κοριτσάκι»… Αν και αυτό το τελευταίο το ανακαλύψαμε όλοι μαζί από ’κείνο το LP της B-OtherSide, αφού μέχρι το 2010 παρέμενε ανέκδοτο.
Με νέο άλμπουμ στα σκαριά λοιπόν και έτοιμο απ’ ώρα σε ώρα για καθέλκυση, κι έχοντας μαζί του μια πολύ δυνατή μπάντα, τους VHS (Spy B μπάσο, τραγούδι, Chris Ζελελίδης ντραμς, Τάσος Καλοβελόνης κιθάρες, Γιάννης Σκουνάκης keyboards), ο Σωτήρης Κοματσιούλης είναι έτοιμος να αποδώσει όλα τα γνωστά τραγούδια του και φυσικά νεότερο υλικό, άγνωστο εν πολλοίς στους φίλους του ελληνικού ροκ (λέω «εν πολλοίς» επειδή κάποια tracks έχουν ανέβει ήδη στο YouTube).
Απόψε γύρω στις 22:30, στο Γκρι Καφέ, Θεμιστοκλέους 80, στα Εξάρχεια…

5 σχόλια:

 1. Απαντήσεις
  1. ΜΑΡΘΑ… φίλη μου αγαπημένη, εσύ γλυκιά μου ύπαρξη, που πάντα έχεις ένα καλό λόγο για τις αναρτήσεις του δισκορυχείου, σου λέω πως ήταν, απλώς, ένα εξαιρετικό live.

   Διαγραφή
  2. Βέεεβαια...Μάρθα έχασες εμπειρία...
   Ετσι για να ξαναθυμηθούμε αυτές τις ανεπανάληπτες στιγμές δες κι αυτό το αριστούργημα:
   https://www.youtube.com/watch?v=0IDooNFNExc

   Διαγραφή
  3. ΜΑΡΘΑ ή… ΜΑΡΘΕ (με τα πολλά πρόσωπα ή μάλλον προσωπεία) μην το βασανίζεις… Μια χαρά μού ακούγεται το “For a better life”, παρότι θα μπορούσε να ήταν ακόμη καλύτερο στο αγγλο-φωνητικό κομμάτι… Αν, τώρα, η εικόνα υποτιμά την… υψηλή ροκ αισθητική σου, άκου το χωρίς να το βλέπεις. Τι να σου πω… Αν πάλι ούτε τότε σ’ αρέσει… ε άκου το «Τούμπου τούμπου ζα» με το Σιδηρόπουλο, ή το άλλο με τον Πουλικάκο… «Γιου λου ρι, γιου λου ρι, γιου λου ρι τι τι/ αδελφοί Γρασίδη, είδη καπνιστού/ όλων των ειδών τα είδη/ αδελφοί Γρασίδη». Ξέρεις τι λέει παρακάτω…

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμε… ΜΑΡΘΕ σου απάντησα όσο πιο ευγενικά μπορούσα (παραπάνω δεν μπορούσα). Παρότι φιλοξενούμενος, λοιπόν, δεν ανταπέδωσες στον αυτό βαθμό. Θέλησες να το χοντρύνεις το παιγνίδι. Ε… άιντε στο διάολο νυχτιάτικα.

   Διαγραφή